Test

Nokia 7370

Design og byggekvalitet - 

Nokia 7370 er en av tre designtelefoner i Nokias siste moteserie. Her er det utseendet som står i fokus, og Nokia har gått for utradisjonelle farger og materialer. Disse telefonene er altså rettet mot deg som er mer opptatt av stilig utseende enn heftige spesifikasjoner.

7370 er en Nokias første telefon med rotérbar skjerm, og skiller seg i så måte ut fra andre Nokia-telefoner på mer enn én måte. Den billigere 7360 har klassisk utforming, mens den noe dyrere 7380 har fått Nokias spesielle avlange, tastaturløse uforming.

7370 har også bedre tekniske spesifikasjoner enn billigtelefonen 7360. Dette gir seg også utslag i valget av materialer. Vi finner for eksempel mer skinnimitasjon og metall på 7370 enn på 7360.

Liten og avrundet
7370 er en sjarmerende liten telefon når den er sammenslått, og er den omtrent like lang som et kredittkort. Når du åpner den oppdager du imidlertid at den blir nesten dobbelt så lang. Telefonen er ganske tykk, faktisk omtrent like tykk som Sony Ericssons W900i.

Tastesettet til 7370 har heldigvis ikke blitt offer for en PR-kåt designavdeling. Tastene er plassert tett i tett, men er fortsatt store nok for deg som har store fingre. En smart fordypning i telefonen gjør at du lett finner frem til tastene selv i mørket.

Det eneste vi har å sette fingeren på, er OK-knappen i midten av telefonen, som av og til ikke registrerer at du trykker den inn. Tastene gir ellers akkurat passe motstand etter vår smak, og er så godt som lydløse.

Det eneste som virkelig er spesielt med telefonens tastesett, er at du ikke kan svare på samtaler mens telefonen er slått sammen. Det finnes ingen taster på telefonens fremside når du klaffer telefonen sammen, så dermed må du åpne telefonen når du skal svare på samtaler, uten at dette iriterte oss nevneverdig.

Når du vrir 7370 opp, kan du la pekefingeren hvile på en avrunding på toppen av telefonen, som nå befinner seg under skjermen. Telefonen ligger dermed godt i hånda.

Telefonen er befriende fri for slark og knirk. Når telefonen åpnes, er det også kvalitet hele veien. Du trenger bare å gi skjermen en liten dytt, og så spretter den opp av seg selv. Dette har Nokia løst på en flott måte, og vi syns det formelig oser av byggekvalitet.

Alt i alt mener vi Nokia har vært heldige med både design og kvaliet. Mens andre telefoner med samme utforming må skyves hele veien rundt, gjør 7370 halve jobben selv. At telefonen ligger godt i hånda og at tastene stort sett er gode er også et pluss. Det eneste vi kan sette fingeren på, er den midterste menytasten, som av og til ikke oppfatter at du trykker på den.

Nokia 7370 med abonnement

Nokia 7370

Nokia 7370 med abonnement   Les mer »

Nokia 7370   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen