Test

Nokia 7360

Design og byggekvalitet - 

Nokia 7360 er en av tre telefoner i Nokias nye designserie "L'Amour", der det er utseende og ikke spesifikasjoner som teller. Serien kommer som oppfølger til Nokias Art Deco-serie fra i fjor, som den gang slo godt an hos motebevisste storbymennesker. Denne gang er det blomster, jordfarger og gull som er kjennetegnet, og vi er villig til å tro at det er patryløven og ikke bonden fra Lier som lar seg friste også denne gang.

7360 er den billigste av de tre modellene, og er trolig ment som et alternativ til deg som ønsker å skille deg ut, men ikke gidder å legge en halv månedslønn i det. Etter å ha testet selve flaggskipet i "L'Amour"-serien, 7380, mener vi at det materialmessig er lite som skiller disse to telefonene, og at 7360 sånnsett er vel så lekker som søstermodellen.

Heldigvis, til tross for at 7360 er en designtelefon som skiller seg ganske ut fra mengden, så har den et helt ordinært tastatur - fri for tåpelige designstunt av den sorten vi tidligere har sett på designtelefoner fra Nokia. Her finner du skikkelige taster tilpasset fingrene, og ikke fantasien til Nokias designavdeling.

Med det så skal det være nevnt at tastene verken er harde eller for trege, og det er dermed ingen sak å skrive en melding eller et notat. Vi var også fornøyd med avstanden mellom de enkelte tastene, samt størrelsen.

Talltastene har videre en liten fordypning midt på tastesettet, som gjør det enklere å skille mellom hver tast. I og med at fordypningen går i sirkel, har hver tast sin form, og det blir mye lettere å skille dem fra hverandre. Vi vil tro at dette kan være til stor hjelp for svaksynte, som ellers kan ha problemer med å skjelne hvilken tast det er de skal trykke på.

De øvrige tastene, samt den femveis piltasten, er også lett å bruke ettersom de har en passe størrelse og har en viss distanse mellom hverandre. Vi opplevde aldri å trykke inn både menytast og piltast samtidig.

Ingen stor krabat
Et annet positiv trekk ved 7360 er at telefonen er relativt liten. Med en størrelse på 10,5 x 4,5 x 1,8 cm er 7360 ikke stort større enn Sony Ericssons T630, og omtrent identisk i størrelse med Nokias egen 7260. Vekten på 92 gram er også i underkant av gjennomsnittet for telefoner nå til dags.

Én ting vi imidlertid vil sette fingeren på er materialbruken i dekselet på telefonen. Både rammen rundt og deler av bakdekselet er nemlig støpt i svært simpel plastikk, og som ikke bare virker like billig som plastdekslene vi husker fra Nokia 3310, men som også er ømfintlige for riper og hakk.

Vi merket derimot ikke noe tegn til knirking eller slark, så utenom det overnevnte er det ingen tvil om at byggekvaliteten på Nokia 7360 er svært bra.

Det er ingen tvil om at design og byggekvalitet er ment å være et av de fremste trumfkortene til 7360. Det mener vi også at det er. I tillegg kan telefonen diske opp med et svært bra tastesett og en liten størrelse. Men materialbruken er ikke helt gjennomtenkt og det gir hele bildet en synlig ripe.

Skjerm og menyer - 

Nokia 7360 kjører Nokias eget Series 40-grensesnitt, og har dermed et menysystem de fleste kjenner til fra før. Series 40 er kjent for å være oversiktlig, enkelt og veldig lettfattelig, og menyene i 7360 er ikke noe unntak.

Siden Series 40 ble introdusert for snart fire år siden, har menyene gått gjennom en rekke oppgraderinger. Den siste kom ganske nylig, og inneholdt en rekke viktige forbedringer som gjorde menysystemet mer forståelig og brukervennlig enn tidligere. Dessverre kommer ikke 7360 med denne oppdateringen, og du går dermed glipp av forbedringer som sprekere menygrafikk og mulighet til å organisere menyen etter ditt behov.


(Klikk for større bilde)

Men til tross for at menyene ikke er av siste slaget, så fungerer de ellers utmerket. Går du fort gjennom menyene henger telefonen alltid med i svingene, og vi opplevde ikke noen tregheter som gir oss noen grunn til å klage. Dette gjelder også for meldingsskriving. Du kan skrive lynkjapt både med og uten telefonbok uten at telefonen blir hengende etter.

Nokia 7360 er heller ikke helt oppdatert på skjermfronten i og med at skjermoppløsningen kun er på 128 x 160 punkter. Denne oppløsningen var banebrytende for tre år tilbake, og mobilskjermene har utviklet seg en hel del siden den gang - en utvikling som Nokia tydeligvis ikke har vektlagt i 7360. Dermed kan du ikke vente deg de heftigste spillopplevelsene eller den beste bildegjengivelsen.

Men ser vi bort i fra oppløsningen, holder skjermen absolutt til vanlig bruk. Telefonens TFT-skjerm er både skarp og fargesprakende, og gir en svært god gjengivelse av både farger og kontraster. Den synes også klart og tydelig i dagslys.

Alt i alt er det tydelig at 7360 tilbyr en god menyopplevelse uten irritasjonsmoment som tregheter og manglende logikk. Det som kommer ut som et soleklart minus er skjermoppløsningen, som er for lav for en telefon i prisklassen over 2000 kroner. Men om du ikke har planer om å spille mye eller snurre en helaftens videofilm, så er ikke dette noe stort problem.

Nokia 7360 med abonnement

Nokia 7360

Nokia 7360 med abonnement   Les mer »

Nokia 7360   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen