TEST: Nokia 7310 Supernova
Test

Nokia 7310 Supernova

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse: 10,6 x 4,5 x 1,2 cm
Vekt: 83 gram
Snarveistaster: SMS og kalender
Uttak: Micro USB og 2,5 mm AV-kontakt
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Symbian S40
Menyvisning: Rutenett med navn og lister
Skjerm: 2" QVGA, 240 x 320 punkter, 16 mill. farger
Pris: ca. 1300 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Lett og slank
 – Følger med ekstra deksel
 – God skjerm

dsad
 – Blir lett fettete på overflaten
 – Plastikkfølelse
 – Vanskelig å se skjermen i dagslys

Friskt utseende

Nokia 7310 er den rimeligste av de to Supernova-modellene som nylig er blitt lansert. Supernova-modellene er designtelefoner. 7310 har en frisk design og fremstår som en litt ungdommelig telefon.

Nokia har laget en telefon i mellomklassen i farger som gjør at telefonen uttrykker seg litt annerledes. Det følger med et ekstra deksel i pakken, dette er knall rosa. Det andre dekselet er mørkeblått og litt mer nøytralt.

Telefonens forside er dekket av en speiloverflate
Telefonens forside er dekket av en speiloverflate
Talltastene er litt knotete
Talltastene er litt knotete
Volumtasten er alene på høyresiden
Volumtasten er alene på høyresiden
USB-inngangen er dekket av et lokk
USB-inngangen er dekket av et lokk
Her plasserer du minnekortet
Her plasserer du minnekortet

Designtelefon

Med unntak av funksjonstastene så er hele fremsiden av 7310 dekket av en speiloverflate. Dette gjelder for både det rosa og de blå dekselet i pakken. Dersom du liker å speile deg så synes du gjerne dette kan komme godt med i enkelte situasjoner. Annet enn å gi telefonen et mer spennende utseende så gjør ikke denne speiloverflaten noe særlig nytte for seg. Ute i dagslys så reflekterer den lyset mer enn vanlige skjermer, noe som gjør at det blir desto vanskeligere å tyde hva som står på den.

Funksjonstastene er det grei størrelse på og lar seg bruke uten problemer. Femveistasten er som på de fleste andre Nokia telefoner, stor og lett å bruke.

Talltastene er bygget opp av fire plastflater med tre taster på hver flate. Størrelsesmessig gjør dette at de enkelte tastene blir ganske store, men vi skulle gjerne sett at tastene var tydeligere adskilt fra hverandre. Talltastene kunne godt vært mer behagelige å bruke.

Øverst på høyre side oppe finner vi volumtasten. Oppe til venstre finner vi inngang for lader og feste for å henge telefonen i lenke. På toppen av telefonen finner vi en 2,5 mm jackplugg som lar deg koble til høretelefoner for musikk så vel som TV for visning av bilder. Ved siden av finner vi en utgang for micro USB for tilkobling til datamaskin, denne er dekket av et lokk.

Telefonens bakside er ganske simpel. Her finner vi kameralinsen øverst i midten og hull til høytaleren på nedre del av et bakdeksel med en ganske så klassisk design. Selv om bakdekselet har tre hull som slipper ut lyd må man ikke la seg lure til å tro at dette er noe annet enn en monohøytaler.

Hele skallet til 7310 er laget i plast. Tatt i betraktning at dette er en telefon som lar deg selv bytte deksel er den kompakt og godt bygd. Det er minimalt med slark, men litt knirkelyder blir det vanskelig å unngå.

Tar vi en kjapp titt under skallet på telefonen ser vi at det er mulig å bytte minnekort uten å ta ut batteriet. Dette er praktisk dersom du har flere minnekort eller bruker en minnekortleser for å overføre musikk.

Klar skjerm

Skjermen på 240 x 320 bildepunkter er av utmerket kvalitet. Den kan vise opptil 16 milioner farger og oppløsningen gir oss skarpe og detaljerte skjermbilder. En skjermstørrelse på to tommer holder fint til å bla seg gjennom bilder og tekstmeldinger.

Disse menyene har vi sett før
Disse menyene har vi sett før

Kjente menyer

S40-plattformen til Nokia gir oss menyer som vi har vært bori før. Hovedmenyen består av et rutenett med tre ikoner i bredden. Ikonene er animerte og har kategorinavnet under seg. Undermenyene er basert på lister. Disse er inndelt på en logisk og oversiktlig måte. Hver kategori har et ikon til venstre for seg, disse ikonene er ikke animerte. Menyene til Nokia er enkle og brukervennlige.

I kjent Nokia-stil lar telefonen deg velge tema på menyene. Du kan enten velge en av de fem som føger med, eller laste ned flere fra nettet. Du kan også velge mellom tre forskjellige skriftstørrelser meldingene på telefonen skal vises i: Liten, normal eller stor skrift. Dette gjelder også for skriften i telefonens nettleser. For kontaktvisningen kan du velge mellom normal og stor skrift.

Å sette sammen en melding er enkelt
Å sette sammen en melding er enkelt

Lett med SMS og MMS

Meldingsfunksjonen på 7310 er enkel og grei. Applikasjonen er den samme for SMS som for MMS. Nederst har du en meny du kan bla deg gjennom for å velge hvilket element du vil legge ved meldingen. Du kan velge mellom lyd, bilde eller video så vel som visittkort, kalendernotater og tekst. Telefonen vil automatisk skalere ned bilder som sendes via MMS og det er satt en maks grense på 300 kB per melding.

God samtalekvalitet

Samtalekvaliteten er upåklagelig, og volumet er kraftig nok for de aller fleste. Men når du bruker det medfølgende håndfrisettet blir lyden tung og grautete. Dette gjelder for begge ender av samtalen.

 

Innholdet i salgspakken
Innholdet i salgspakken

Stor eske lite innhold

Vi savner en eller to ting i den store salgspakken til Nokia 7310. Dette får du:

  • Nokia 7310 Supernova
  • Batteri BL-4CT
  • Stereo-håndfri HS-47
  • Lader AC-3
  • Xpress-On TM-deksel
  • Brukerhåndbok

Vi skulle veldig gjerne sett at det fulgte med enten et minnekort eller en datakabel i esken, aller helst begge deler.

Nokia 7310 Supernova med abonnement

Nokia 7310 Supernova

Nokia 7310 Supernova med abonnement

Nokia 7310 Supernova

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen