Test

Nokia 7270

Design og kvalitet - 

Nokias designportefølje fikk i fjor høst tre nye medlemmer, blant dem 7270. Modellene i denne nye moteserien skal gjenspeile 20-tallets Art Deco-stilart med lekre, avbuede linjer og mye glamour. Ellers skal det nevnes at 7270 er Nokias femte modell her til lands i kamskjellformat.

Det første vi la merke til ved 7270 var hvor lik den er sin søstermodell 6170. Mens utseendet kanskje er hakket annerledes, er de to modellene prikk like i størrelse, begge med målene 8,8 x 4,6 x 2,2 cm. De to modellene veier også nøyaktig like mye, 121 gram. Likheten er med andre ord slående.

I sammenligning med andre modeller er både 7270 og 6170 ganske store. De to modellene er for eksempel omtrent like store som, om enn litt tynnere enn, Sony Ericssons Z600, som på ingen måte kan kalles noen spinkel krabat. Vekten teller heller ikke i positiv retning, for 7270 er klart og tydelig en av de tyngre kamskjellstelefonene på markedet i dag.

Griselekkert design
Man kan si mye om Nokias designevner i den senere tid, for her har det til tider virket som om selskapets designere har slått seg på Vodka-flasken i stor stil når et nytt oppdrag har stått for tur. Men når det gjelder 7270 er vi overbevist om at finnene endelig har gjort jobben sin.

Ta for eksempel telefonens utforming i åpen modus. Her har designerstaben til Nokia valgt å kombinere sort plastikk med rødt og hvitt, det hele omkranset av en svart, ru plastikk. Tastene er kvadratiske med et belegg av blank plast, og navigasjonstasten er utformet i ren Art Deco-stil med halvminimalistiske buer. Dette gir et inntrykk av at telefonen er mindre enn den egentlig er, noe som absolutt er en fordel for en romslig sak som 7270.

Utsiden er nesten enda lekrere. Her har man brukt et skall i børstet metall, der man har inngravert forskjellige spreke mønstre. Om man ønsker det, kan man kle denne overflaten med et tøybelegg i rødt eller svart , slik at overflaten blir beskyttet mot riper og fett.

7270 gir oss et kvalitetsinntrykk vi ikke treffer på så ofte. Telefonen virker svært solid og robust, og helhetlig sett er vi ganske imponert. 7270 er med andre ord en telefon vi ville finne helt naturlig å finne i en eksklusiv designforetning.

Designet har imidlertid også sine klare svakheter. Den firkantede utformingen gjør det for eksempel svært ubehagelig å ha 7270 i en trang bukselomme eller på innerlommen i jakken. Estetisk sett ser også dette heller håpløst ut, og er buksen eller jakken tettsittende nok blir 7270 fort omgjort fra en lekker telefon til en sjenerende svulst.

Stil og funksjonalitet i ett
Da vi testet 6170 bet vi oss raskt merke i de usedvanlig gode tastene. Tastene på 7270 er av samme klasse, men utmerker seg allikevel ikke like mye som søstermodellen. Dette skyldes at tastene på 7270 har noe mindre motstand og er en tanke løsere. For den som skriver en melding i ny og ne vil ikke dette ha noen særlig betydning, men for de som skriver mange, lange meldinger vil dette kunne være til irritasjon.

Ellers er det ingenting å si på tastesettet. Utformingen er svært gjennomtenkt og størrelsen på tastene er godt tilpasset litt voksne fingre. Responsen er også helt perfekt, og burde passe til selv de raskeste SMS-tasterne.


(Klikk for større bilde)

Når man navigerer rundt i menyene til 7270 bruker man den femveis piletasten, plassert rett over nummertastene. Denne er i likhet med resten av knappesettet svært responsiv, og stor nok til at man skal kunne navigere seg gjennom menyene uten noen større problemer. Ellers finner man knapper for å justere volumet på venstre side av telefonen, mens man på høyre side finner av/på-knappen og en direktetast til Push-To-Talk.

Vi kan oppsummere med å si at Nokia absolutt har lykkes med designet til 7270. Alle de viktigste faktorene for et vellykket design er på plass, sammen med en sjarm man sjelden finner hos telefoner av dette slaget. Skulle du ha en med svakhet for mobiltelefoner i lekker utforming, kan det meget godt være at du får sansen for 7270.

Det skal allikevel poengteres at Nokia 7270 ikke klarer å måle seg med designtelefonene til Samsung, som både er lekre, funksjonelle og liten i størrelse. Her kommer 7270 til kort og virker ganske forvokst i forhold. Prisen bidrar også negativt, og 7270 ender av den grunn betydelig lenger ned på listen.

Nokia 7270 med abonnement

Nokia 7270

Nokia 7270 med abonnement   Les mer »

Nokia 7270   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen