Test

Nokia 7250


Vi vil takke MPX for utlånet av Nokia 7250.

Nokia 7250 er den hittil minste og letteste kameratelefonen vi har sett på det norske markedet, og bygger samtidig videre på egenskapene og designet til forgjengere som 6610 og 7210. At man har klart å lage en såpass liten og veldimensjonert telefon med integrert kamera kan tyde på at kameratelefoner endelig har modnet nok til å være attraktive for mannen på gata, og vi har derfor vært svært spente på hvoa Nokias nye telefon egentlig har å by på.

Design - 

Designmessig er 7250 en fortsettelse av de tradisjonelle designene til Nokia, og minner vel i form og linjer mest om en krympet og slanket versjon av lavpristelefoner som 3510i. Samtidig har Nokia spiffet opp telefonen med et fancy knappeoppsett og avrundet det hele med de myke og runde linjene som har preget selskapets dyrere telefoner. Et enkelt og nøytralt design, som samtidig unngår det ordinære og kjedsommelige.

Det området hvor 7250 virkelig imponerer er når det kommer til dimensjoner og vekt. Etter å ha prøvd mursteiner som Nokia 3650 og 7650 ble vi ikke annet enn meget imponerte over hvor mye Nokia har klart å krympe sin nyeste kameratelefon. Tykkelsen på 1,9 centimeter og vekten på 92 gram må vel sies å være en hittil rekord på denne fronten, og vitner om at kameratelefoner er i ferd med å komme ned i akseptable størrelser.

Vi fant riktignok enkelte designmessige svakheter ved 7250. Bakdekselet var en hard negl, og undertegnede brukte faktisk ikke mindre enn 10 minutter på å få åpnet telefonen for første gang - riktignok en tilvenningssak, men her har Nokia gjort det unødvendig tungvint. At displayet ikke er senket ned i telefonen sørger dessuten for at det lett tiltrekker fingermerker og skrapes opp. At skjermene til Nokia ikke er kjente for å være de mest solide, gjør ikke saken noe bedre.

En ting vi virkelig satte pris på var at kameralinsen til 7250 er plassert under dekselet til telefonen og dermed er skjult av et lite plastvindu. Det betyr at en skrape over linsen kan løses med å kjøpe et nytt deksel til noen hundrelapper istedenfor å måtte anskaffe seg en ny telefon. Utvilsomt en stor bonus for de som må ha en kameratelefon som kan takle litt røff behandling.

Undertegnede må innrømme å ha vært en av skeptikerene til Nokias hemningsløse eksperimentering med tasteoppsett og plasseringer, men her må man bøye seg i støvet for Nokias løsning. To og to taster er slått sammen, noe som både gjør det lettere å finne frem til tastene og gjør det svært behagelig å skrive med telefonen. Det skal sies at vi fant den fireveis piletasten noe knirkete og billig, og volumknappen på siden er dessuten både for liten og alt for hard å trykke inn, men dette er knapt noe du registrerer i den daglige bruken av telefonen.

Skjerm og grensesnitt - 

Skjermen til 7250 byr på få overraskelser. Dette er nøyaktig den samme skjermen som vi finner i tidligere telefoner fra Nokia, som 6610 og 7210. Det innebærer en forholdsvis solid oppløsning på 128x128 piksler, som er mer enn nok til å gi et oversiktlig brukergrensesnitt men i minste laget for å kikke på bilder. Fargedybden på 4096 farger er også helt godkjent for en telefon i denne prisklassen.

Dessverre er ikke 7250s skjerm fullt så god som spesifikasjonene kan gi inntrykk av. For eksempel taklet den svært dårlig varierende lysforhold, og man klarte knapt å se noe når sola skinte mot den. Vi reagerte også på at den hadde forholdsvis lang responstid, slik at alle forandringer på skjermen bruker litt tid der skjermbildene 'glir' inn i hverandre. Tydeligvis et område der Nokia har forsøkt å kutte på kostnadene.

Som nevnt tidligere, fikk vi virkelig sansen for tastesettet i 7250. Telefonen er rett og slett herlig å skrive meldinger på, og vi kom opp i en skrivehastighet vi bare hadde kunnet drømme om på mange andre mobiltelefoner. Tastene gir akkurat passe god respons, er akkurat passe harde og er utformet på en svært ergonomisk måte. Denne telefonen er med andre ord et svært godt valg for de mest ivrige tasterene, og det eneste vi kunne sette fingeren på var mangelen på et tegnfelt som viser hvilke bokstaver som ligger på hver tast.

Grensesnittet, kjent som Series 40, er i likhet med skjermen det samme som vi er vant til fra de fleste nyere Nokia-telefoner. Dette må vel være et av de enkleste og mest brukervennlige grensesnittene som er på markedet i dag, og er virkelig noe som bør falle i smak for ferske brukere. Om det kanskje er litt simpelt for de mest kravstore brukerene, så er 7250s grensesnitt med andre ord på alle måter en løsning for 'folk flest'. Mykt og lekkert er det også, med gode og forklarende illustrasjoner.

Nokia 7250 med abonnement

Nokia 7250

Nokia 7250 med abonnement   Les mer »

Nokia 7250   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen