Test

Nokia 6822

Design og kvalitet - 

Den nye 6822 er fjerde modell ut fra Nokia med sin noe særegne åpningsmekanisme og det fulle tastaturet som 68xx-serien er blitt kjent for. Å nevne at Nokia 6822 dermed skiller seg ut desigmessig fra mange profftelefoner er dermed unødvendig.

Siden 6820 og 6810 har det skjedd ganske mye. Åpningsmekanismen har blitt mye mer elegant, og fargevalget mer stilbevisst. 6822 gir også et svært godt kvalitetsinntrykk. Stilrenheten og kvalitesfølelsen som preger telefonen, gir samtidig et svært eksklusivt preg. Dette til tross for at telefonen består utelukkende av plastikk.

Størrelsen er det heller lite å si på. Med en størrelse på 10,6 x 4,6 x 2,1 cm er 6822 sammenlignbar med de fleste mindre telefoner, og vekten på 100 gram bidrar ytterligere til å gi et inntrykk av at 6822 er en liten telefon. Tar man med i beregningen at man i tillegg har tilgang på et komplett tastatur, har Nokia uten tvil gjennomført et godt arbeide.


(Klikk for større bilde)

Gode taster og smarte løsninger
For å hente frem full-tastaturet til 6822 må man snu telefonen, og løfte tastesettet over på motsatt side. Det vil da åpenbare seg et komplett QWERTY-tastatur med innebygget belysning.

I det tastesettet er vendt rundt snus skjermbildet. Samtidig snus rekkefølgen på kommandoknappene, og den hittil ubrukte kommandoknappen tas i bruk. Dermed er man klar til å begynne å skrive tekst i høyt tempo.

Noe av det vi likte best ved 6822 var at Nokia har lagt betydelig mer arbeide ned i tastene enn selskapet virker å ha gjort med alle de foregående modellene i serien. Mens fronttastene på 6800, og spesielt 6810, skranglet og ikke satt skikkelig fast, sitter de som støpt på 6822. Man har også passet på at tastene har holdt seg passende store, noe som gjør at telefonen også er brukende for de av oss med store fingre.

  
(Klikk for større bilder)

Hver av tastene i tastaturet er godt uthevet for å kompensere for den lille størrelsen. På den måten kommer selv store tomler til, og det tar faktisk ikke lange tiden å skrive en full e-post. En 100-siders roman er en annen sak, og er nok inntil videre best å gjøre på et skikkelig datatastatur.

På midten av telefonen finner man en fem-veis styrepinne, som er svært håndterlig og lett å bruke. Denne har god motstand, og lystrer selv den minste ordre. Nokia har tydelig lært av feilene de begikk med 6810 og 6800.

Alt i alt vil vi si at Nokia har kommet langt på vei i utviklingen av designet på sine tastatur-telefoner. Bedre tastesett, god styrepinne og liten størrelse er gode pluss, mens plastikkmaterialer trekker ned.

Nokia 6822 med abonnement

Nokia 6822

Nokia 6822 med abonnement   Les mer »

Nokia 6822   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen