Test

Nokia 6820

Design og kvalitet - 

Nokia 6820 er oppfølgeren til Nokia 6800, som vi testet i sommer. Siden 6800 har telefonen fått en skikkelig ansiktsløftning, slanket seg og ikke minst blitt mer håndterlig. For mens vi hadde følelsen av at vi gikk rundt med en mini-murstein når vi hadde 6800, er oppfølgeren mye mindre og mer lik en vanlig telefon i størrelse.

6820 virker ved første øyenkast som en svært futuristisk telefon. Telefonens design bærer preg av rene, klare farger sammen med klare linjer. Midt på telefonen finner man joysticken, som lyser hvitt når telefonen er i aktiv modus. Telefonen er ellers farget i aliminium, lyseblått og hvitt som danner et svært lekkert preg.

Det er heller ingen tvil om at det ligger en viss stil over 6820. For mens vi oftest fikk respons fra det kvinnelige kjønn med telefoner som Siemens CL50 og Samsung E700, trakk 6820 en overvekt av testosteron som gjerne ville ta en nærmere titt på lekkerbiskenen. Og responsen var som oftest svært positiv.


(Klikk for større bilde)

Telefonen ligger også svært godt i hånden. Sidene er perfekt formet for håndflaten, og det finnes heller ingen spisse eller ujevne kanter som kan irritere deg. 6820 passer også godt i lommen, og er ikke noen "kreftsvulst" på jakkelommen. Dette føltes som en befrielse etter at undertegnede har fartet rundt med en Z600 de siste tre ukene.

Tastene er det området der 6820 står eller faller, siden de fleste kundene kjøper den nettopp på grunn av dens fulle QWERTY-tasteoppsett. Da vi testet 6800 for et halvt år tilbake, klaget vi over at nummertastene foran på telefonen var harde og lite behagelige å bruke. Dette er blitt svært forbedret på 6820. Tastene foran lager hverken klikkelyder eller er vonde å bruke, og man har istedenfor fått knapper som er gode i bruk og som ergonomisk er godt tilrettelagt for fingrene.

Tastene på innsiden av telefonen er også av god kvalitet. Motstanden i tastene er ikke for stor, og det er avlsappende å bruke dem. Oppsettet på tastene er noenlunde det samme som vi så på 6800, med taster som blir mindre jo lenger ut fra sentrum av telefonen man kommer. Det eneste problemet vi støtte på var at tastene helt ytterst ble for små. Dette medfører at folk med store fingre kan komme til å trykke tre taster istedenfor en, noe som kan være svært plagsomt. Riktignok er plassen svært godt anvendt, men undertegnedes fingre ble rett og slett for store.

Ved å bevege oss fra tastene til kommandoknappene og joysticken fant vi at kommandotastene var lette å trykke inn og ikke er for harde slik som av/på knappen er. Sistnevnte er svært hard, tung og uresponsiv. Trykker man den inn, vet man ikke om faktisk telefonen får kommandoen eller ikke, som er for sløvt.

Heller ikke joysticken faller helt i smak. Til tross for at det ligger en stor forbedring her fra 6800 er Nokia enda ikke helt i land med å lage en joystick som er behagelig å bruke over lengre tid. I tillegg til å være tungvint lager den også noen snodige klikkelyder ved inntasting, som kan være til irritasjon. Vi kan riktignok konstantere at det er en stor forbedring fra forgjengeren 6800, men må samtidig innse at joysticken er betydelig bedre på telefoner som Sony Ericsson T610 og Siemens SX1.

Vektmessig er 6820 ingen tungvekter med sine 100 gram. Sammenlignet med 6800 veier 6820 22 gram mindre som slettes ikke er verst. Men 6820 ligger fortsatt et stykke unna markedets lettvektere som for eksempel E700, som veier kun 85 gram.

Som nevnt er ikke 6820 noen koloss. Den buler hverken i bukse eller jakkelommen, og er på alle måter en svært håndterlig telefon. I mer eksakte tall er telefonen 10,7 cm lang i lukket tilstand. Bredden er så på 4,7 cm og dybden på 2 cm. Til sammenligning er for eksempel T610 5 mm kortere, 3 mm tynnere og 1 mm smalere enn 6820.

Nokia 6820 med abonnement

Nokia 6820

Nokia 6820 med abonnement   Les mer »

Nokia 6820   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen