Test

Nokia 6810

Design og kvalitet - 

Nokia har i lengre tid gått helt sine egne veier når det kommer til design, og selskapets nye tastemodell 6810 er intet unntak. Telefonen ble lansert sammen med lillebror 6820 rett før jul og er en etterlengtet oppgradering av Nokias første tastatur-telefon 6800, som vi testet i fjor sommer.

Telefonen er i hovedsak helt lik forgjengeren og byr på stor skjerm og et tastatur, som kan vippes over til motsatt side for å få fullt tastatur. Under skjermen finner vi joysticken sammen med kommandoknappene, mens volumknappen befinner seg på venstre side. Høyttaleren befinnner seg på høyre side sammen med den infrarøde porten til telefonen..

Det første som slo oss etter at vi har tatt 6810 ut av pakken er tyngden. Telefonen veier like mye som en nyfødt hval, og er med sine 122 gram et reelt slagvåpen av en viss tyngde. Vekten er nøyaktig den samme som på forgjengeren, og det er uforståelig at Nokia ikke har satt telefonen på en svært nødvendig slankekur.

Hvorfor er egentlig 6810 så tung når Nokia allerede har bevist med 6820 at en fulltastatur-telefon ikke nødvendigvis må være et beist av et lodd? Vi forstår det rett og slett ikke.

Heller ikke størrelsen er i nærheten av der den burde vært. 11,9 cm i høyde kan virke lite i første øyeblikk, men er i sammenligning med andre telefoner svært mye. 5,5 cm i bredde og 2,3 cm i dybde er heller ikke tall som krymper telefonen, og telefonen virker ved første øyenkast som en litt malplassert missing-link til mursteins-telefonene fra 90-tallet som vi hittil trodde var utdødd, men som til tider dukker opp i nye fasonger. Her i form av 6810.

Med en slik vekt og en slik størrelse bør man like godt avskrive telefonen helt om man trenger noe lite og nett. Telefonen stryker så til de grader på dette punktet at den nesten fortjener stående applaus. Vi gratulerer!


(Klikk for større bilde)

Vekten og den heller mektige fasongen gir på den positive siden 6810 et veldig robust utseende. Selv om ikke telefonen stiller under kategori som støtsikker telefon, virker det iallefall som om telefonen kan tåle en støyt - uten at testpanelet i det hele tatt prøvde å hive den i bakken.

Telefonen ligger også godt i hånden, og har balansepunktet omtrent midt på. Dette gjør at telefonen er behagelig å bruke over lengre tid, og er særdeles viktig når vekten har passert 100 gram og vel så det.

Knappene er uansett det viktigste på denne telefonen ettersom 6810 uten tvil er rettet mot de skrivelystne. Og også her skuffer også telefonen stort. Kommandoknappene på forsiden er for eksempel små og vanskelig tilgjengelig. Om man ikke skulle være en av dem med knøttsmå fingre vil man fort merke hvor lett det er å trykke feil, og da istedenfor å åpne et menyvalg heller lukke hele menyen.

Også joysticken fortjener slakt. Joysticken er for hard og er til tider lite responsiv. Dette merkes spesielt når man presser joysticken til venstre, og man må trykke opptil flere ganger for at telefonen i det hele tatt skal reagere. Sløvt og rett og slett for dårlig!

Det som kanskje er verst av alt er at knappene på innsiden av telefonen rett og slett er dårlig tilrettelagt. Generelt virker det som at Nokia har vært svært sløve med tastene på 6810, for knappene er for mye nedsenket enkelte steder og har en tendens til å skrangle.

Vi må konstatere at kvaliteten på tastaturet til 6810 utrolig nok både er dårligere enn tastaturet
på forgjengeren og lillebror 6820.

Talltastene, derimot, er av bedre kvalitet enn de vi fant på 6800,med andre ord et lite lys i mørket. Nokia har fjernet skranglingen samt at noe av knirkingen er en saga blott. Desverre er det fortsatt en del 'god-lyder' igjen som nok kunne vært fjernet så noe knirking og knaking vil være hverdagskost

Når vi skal oppsummere, er det vel ikke annet å si enn at det er ikke annet enn tragisk at Nokia ikke klarer å levere bedre. Dette spesielt når de faktisk markedsfører 6810 som en 'telefon for de skrivelystne'. Tastene er av dårlig kvalitet, er til tider nedsenket, skrangler og er løse og holder enkelt og greit ikke mål. Vi kan understreke at undertegnede ikke ville nølt med å velge en annen telefon enn 6810, selv fullt tastatur var høyeste prioritet.

Nokia 6810 med abonnement

Nokia 6810

Nokia 6810 med abonnement   Les mer »

Nokia 6810   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen