Test

Nokia 6760 Slide

Design og brukervennlighet

Form: Nedskyvbart tastatur
Størrelse: 9,8 x 5,8 x 1,6
cm
Vekt: 124 gram
Snarveistaster: Kamera, volum
Uttak: Micro-USB
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Symbian S60
Menyvisning: Rutenett, liste, hestesko eller v-form.
Skjerm: 2,4 tommer, 240 x 320 punkter, 16 mill. farger
Pris: fra 1900 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Godt skrivetastatur
 – Skarp og klar skjerm
dsad
 – Skjermen kunne vært større

Nokia 6760 Slide har et noe uvanlig utseende. Under skjermen sitter det et standard sett med menytaster rundt en femveis navigasjonstast. Men på venstre side av menytastene finner du tre enkelttaster. Dette er snarveier til hovedmenyen, meldingsmenyen og nettleseren.

Selve telefonen er dekket i svart, matt plastikk. En metallstripe rundt telefonen gir den et lite preg av eleganse.

Den matte plastikken føles god mot fingrene og håndflaten, og det skal litt til før 6760 Slide glipper ut av hendene dine.

Ålreit skjerm

Telefonen har en 2,4 tommer stor skjerm. Vi føler kanskje at skjermen kunne vært større hvis Nokia hadde snudd mikrofonen vannrett i stedet, og slik frigjort mye plass på toppen av telefonen.

Skjermen har en standard oppløsning for telefoner av denne typen i denne prisklassen. Dette gjør den skarp og klar, med detaljerte ikoner og oversiktlige S60-menyer.

Menyene er forøvrig noe de fleste vil kunne finne seg til rette i. Både programmer og funksjoner er logisk plassert. I tillegg kan du legge snarveier til ting du bruker ofte, rett i hvilemodusen. Her har du nemlig en egen snarveislinje. I hvilemodus kan du også få se om du for eksempel har fått ny e-post og om du har noen avtaler på agendaen.

Når du trekker ned qwerty-tastaturet, får du automatisk se menyene i landskapsmodus.

Fulltastatur

Snur du 6760 Slide horisontalt og skyver skjermen opp, får du se et helt qwerty-tastatur. Her skal du kunne skrive både SMS og e-post kjapt, eller oppdatere Facebook-statusen, twitre eller hva du vil bruke mobilen din til.

Noen av skrivetastene fungerer også som talltaster når du behøver det. Det er imidlertid litt vanskelig å se hvor enkelte tall og bokstaver er på tastaturet, fordi den gule fargen på noen av knappene nesten går i ett med bakgrunnsbelysningen i tastetegnene.

Gode SMS-taster

Tastene i qwerty-tastaturet er myke og gummiaktige. De gir akkurat passe hard motstand, og skulle derfor ikke gi problemer om du er en av de som lider av SMS-mani.

På baksiden av telefonen sitter kameraet. Telefonen har ikke noe linsedeksel. Dermed kan du lett få riper i glasset over linsen hvis du har mobilen i lomma eller veska sammen med nøkler og liknende. Støv kan også snike seg inn under linsedekselet om du er uheldig.

Med i pakken får du:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Minnekort på 2 GB
  • Datakabel
  • Bruksanvisning

Nokia 6760 Slide med abonnement

Nokia 6760 Slide

Nokia 6760 Slide med abonnement   Les mer »

Nokia 6760 Slide   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen