Test

Nokia 6720 Classic

Nokia 6720 Classic er en etterfølger til Nokia 6220 Classic. Ved første øyekast ser de faktisk svært like ut, og et utrent øye vil knapt se forskjell i det hele tatt. Classic-delen av navnet er også beholdt, og det er ikke så rart. Nokia 6720 Classic ser nemlig fortsatt ut som en klassisk mobiltelefon. Her er ingen bevegelige deler eller designmessige krumspring.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse: 11 x 4,5 x 1,8 cm4
Vekt: 110 gram
Skjerm: TFT, 2,2 tommer, 320 x 240 piksler
Snarveistaster: Volum/zoom, kamera
Inn-/utganger: Micro-USB, minijack, laderkontakt
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Symbian S60 3rd edition, FP2

Firmware: 012.008
Pris: 2300 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Praktisk størrelse
 – Solid førsteinntrykk
– God lyd

dsad
 – Sær ordbok
 – Traust, på grensen til kjedelig

Vi testet den bronsefargede utgaven av 6720 Classic.
Vi testet den bronsefargede utgaven av 6720 Classic.
Mini-jack og ladekontakt finner du i bunnen av telefonen.
Minijack og ladekontakt finner du i bunnen av telefonen.
Volumknappene fungerer bra med ltt tilvenning.
Volumknappene fungerer bra med ltt tilvenning.

Kledelig kjedelig

Det mest spenstige ved designen til 6720 er at den har fått en liten bøy nederst på telefonen, slik også HTC Hero har. Som kjent er verken lommer eller hender er spesielt firkantet, og slik sett passer bøyen bra. Vippen nederst på telefonen føles også naturlig når du skal trykke på de nederste tastene.

Nokia 6720 Classic gir generelt et godt førsteinntrykk. Den virker svært kompakt og solid, og samtidig som kvalitetsfølelsen er god har den en praktisk størrelse. Batteridekselet er forøvrig i metall og bidrar til økt kvalitetsfølelse.

Klassisk Classic

6720 ser altså ikke ut som en kalkulator, kamera eller et romskip, men som en helt vanlig telefon. Heldigvis har Nokia også beholdt et klassisk tasteoppsett. Tastene er store nok, samt har god respons, slik at tekstmeldingene går unna på høykant. Hvis du har spesielt sarte sanser vil du muligens finne tastene noe høylytte, uten at dette var noe problem for oss.

Et skritt frem...

Det er et lite men hva gjelder å skrive tekstmeldinger i rasende fart. Nokia har nemlig oppdatert ordboken i siste versjon av S60-menyene, noe vi har påpekt i tidligere tester.

Forbedringene er hovedsaklig at du får ordforslag, samt at du ser alternative ord i en nedtrekksmeny, slik vi er vant med fra Sony Ericsson. Dessverre virker det som en hel drøss med ord har forsvunnet fra ordboken, for her er det mange vanlige ord som mangler. I tillegg er det har vi en og annet annet irritasjonsmoment å sette fingeren på, bokstavelig talt.

Hvis du har skrevet et ord med flere alternativer og har valg et annet alternativ enn førstevalget, og deretter trykker punktum, bytter telefonen tilbake til førstevalget. Du må derfor venne deg til å trykke pil til høyre før punktum i mange tilfeller. Dette høres kanskje ut som en bagatell, men vi er ikke glade i unødvendige tastetrykk.

Ordboken er en viktig funksjon, hvor Nokia har ligget langt fremme i årevis. For Nokias del håper vi de klarer å luke ut slike irriterende nykker.

For det meste bra

Ellers fungerer menyene bra, om enn noe trauste. Selv om det nok kan hevdes at S60-menyene enda ikke er optimale for telefoner med trykkskjerm, er det liten tvil om at de er gjennomarbeidet og utprøvd for vanlige telefoner med tastatur. Symbian-operativsystemet gjør at du kan installere ekstra programmer, og du har eller de funksjonene du forventer fra en smarttelefon. Samtidig er brukervennligheten beholdt, slik at du fint kan bruke en 6720 også om du bare skal ha en "vanlig" telefon.

En forbedring vi likte godt, var veiviseren for oppsett av e-post. For oss som setter opp en telefon eller tre i uken er det ikke noe problem å stille inn manuelt, men for en vanlig dødelig gjør veiviseren det vesentlig enklere å gjøre telefonen klar til bruk.

Vi har sett veivisere for dette tidligere, men 6720 hadde en av de mest intuitive løsningne vi har sett på denne fronten.

6720 Classic ser ut som, ja en klassisk telefon.
6720 Classic ser ut som, ja en klassisk telefon.

En liten racer

6720 er kjapp i responsen i menyene. Å veksle mellom stående og liggende format i nettleseren skjer omtrent umiddelbart, en operasjon som ofte er gjenstand for litt forsinkelse på andre telefoner vi har testet.

Sensoren kan også brukes til å dempe ringe- og alarmlyder ved å snu på telefonen.

Forøvrig virker sensoren litt overfølsom, slik at skjermbildet av og til snur seg uten at du ønsker det.

Denne oppførselen har vi også observert titt og ofte på andre telefoner. Det er ikke alltid like enkelt for en mobiltelefon som tross alt har begrenset intelligens å vite når du vil snu skjermen og når du selv befinner deg i liggende stilling og derfor ikke vil at skjermen skal snu seg.

Forgjengeren 6220 Classic hadde en dedikert av/på-knapp øverst på telefonen. På 6720 har denne forsvunnet, og den røde legg på-tasten brukes også til å skru telefonen av og på. Et kort trykk på denne knappen gir som valget mellom å skru telefonen av eller å velge mellom de forskjellige profilene.

Dette gjør at det er fort gjort å skru av telefonen uten å ville det. Hvis du er litt kjapp og trykker en gang ekstra på legg på-tasten, og deretter trykker på venstre valgtast for å begynne å låse tastaturet så har du plutselig skrudd av telefonen.

Dette er riktignok bare en liten detalj og for en stor del en tilvenningssak.

Krystallklar lyd

Nokia 6720 Classic har en egen funksjon for støyredusjon i samtale. Dette gjør at motparten hører deg bedre om du befinner deg i støyende omgivelser. Sitter du for eksempel i bilen mens du snakker i telefonen, er dette utvilsomt et pluss. Siden 6720 ser ut som en telefon, er det ikke dumt at den faktisk er en god telefon.

På venstre side av telefonen sitter det en Micro USB-kontakt for tilkobling av datakabel. Denne kontakten kan også brukes til å lade telefonen. 6720 gir seg ikke med dette, for i bunnen av telefonen finner du nemlig en egen ladekontakt, ved siden av tilkobling for minijack.

Tilbehøret som følger med består av:

  • Telefon
  • Batteri
  • Brukerveiledning
  • Programvare for PC
  • USB-kabel
  • Lader (100 - 240V~)
  • Hodesett med 3,5 mm minijack-plugg
  • Minnekort (Micro-SD, 1 GB)

Nokia 6720 Classic med abonnement

Nokia 6720 Classic

Nokia 6720 Classic med abonnement   Les mer »

Nokia 6720 Classic   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen