Test

Nokia 6710 Navigator

Nokia lanserte 6710 Navigator sammen med 6720 Classic, som to nye bidrag på GPS-fronten. 6710 Navigator er den dyreste av de to, og i salgspakken finner du blant annet alt du trenger for å montere telefonen i frontruta på bilen. Vi har sett nærmere på hvordan 6710 Navigator fungerer som mobiltelefon og som navigator i bilen og til fots.

Design og brukervennlighet

Form: Kamskjell
Størrelse: 10,48 x 5,01 x 1,49 cm
Vekt: 117 gram
Skjerm: TFT, 2,6 tommer, 240 x 320 piksler
Snarveistaster: Volum, kamera, navigasjon
Inn-/utganger: Nokias proprietære for lading, 3,5 mm minijack for hodesett
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: S60

Firmware: 021.013
Pris: I overkant av 3000 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Velfungerende design og menyer
 – Mye tilleggsutstyr i pakken

dsad
 – Kjedelig design
 – Mangelfull ordbok

Navigasjon i høysetet

Allerede ved første øyekast er det ingen tvil om at 6710 Navigator ikke er en vanlig mobiltelefon. Under skjermen er ordet "Navigator" påstemplet, og nederst finner du en pulserende liden LED-lampe som skal symbolisere de fire himmelretninger. 

Inntrykket designen til 6710 Navigator gir er plastikk. Noen få detaljer er unntak, som rundt kameralinsen. Plasten er ser matt ut på overflaten, men er glatt og glinser om du ser på den i rett vinkel. Den ser med dette ikke så eksklusiv ut som mange andre mobiler, men virker likevel solid og er nesten helt knirkefri. 

Størrelsemessig skiller heller ikke telefonen seg ut. Den er ikke spesielt tynn eller tykk, lang eller kort, bred eller smal, men den ligger godt i hånda og føles naturlig.

Tastesettet er ryddig og greit. (Alle foto: Einar Eriksen)
Tastesettet er ryddig og greit. (Alle foto: Einar Eriksen)

Nokia har med andre ord holdt kostnad og risiko langt nede, og satset på trygg design uten krumspring. 

Greit tastesett

Tastaturet i 6710 Navigator avdukes når du skyver opp skjermen. Vi irriterer oss litt over at tastesettet er langt nede på telefonen, og når du trykker på tastene blir telefonen litt baktung samtidig som vi måtte bøye tommelen lenger nedover enn hva som er naturlig når vi skulle skrive.

Tastene er plassert på tradisjonell måte, og fungerer ellers veldig bra. De er litt mer høylytte enn hva vi er vant med, men gir passelig mye motstand til at du kan skrive raskt uten å skrive feil. Tastesettet er imidlertid litt flatt, slik at det er vanskelig å kjenne seg frem på tastaturet. For de som liker å trykke på tastaturet med den flate delen av tommelen, er det et problem at de øverste tastene ligger for nærme kanten over tastaturet. 

Oppdatert ordbok

Ordboken er oppdatert fra tidligere Nokia-modeller. Her har du fått en nedrekksmeny for å velge ord, noe som er praktisk. I tillegg har det kommet mange nye ord som "uestetisk", "ufruktbar", "tertiær" og en rekke små stedsnavn. Det er jo vel og bra med mange nye ord, men ord som "test", "stamme", "snute", "vanilje", "grusom", "kneipp" og "juletre" finnes ikke i den nye ordlisten. Med andre ord er du pent nødt til å legge til en rekke vanlige ord i ordboken før du kan skrive fort med ordboken aktivert. 

I tillegg må du bekrefte ordet ved å trykke pil til høyre før du har satt et tegn som punktum, komma, utropstegn eller spørsmålstegn. 

Ryddige menyer

Menyene er av typen S60, og er mer eller mindre prikk likt det vi har sett i S60-telefoner i lang tid. Det er kanskje traust og kjedelig, men menyene fungerer svært bra. At telefonen er Symbian-basert med S60-grensesnittet gjør det til en smarttelefon der du kan installere mange nye programmer og veksle mellom dem. 

Likevel er menyene så brukervennlige at de som ikke er vant til smarttelefoner kan bruke menyene uten større problemer enn litt tilvenning. 

Les også guiden "Kom i gang med S60" »

En velkommen forbedring er veiviseren for e-postoppsettet. Denne gjør det enkelt for hvermannsen å sette opp e-postkontoen sin på mobilen.

Klar og god lyd i samtaler

Nokia 6710 Navigator har en egen funksjon for støyredusjon i samtale. Dette gjør at motparten hører deg bedre om du befinner deg i støyende omgivelser. Sitter du for eksempel i bilen mens du snakker i telefonen, er dette utvilsomt et pluss.

Ellers kan du stille lyden høyt i din ende, og lyden er klar og naturtro.

Det som følger med i pakken er: 

  • Telefon
  • Batteri
  • Minnekort (4 GB Micro-SD)
  • Brukerveiledning og PC-programvare
  • Lader (230V~)
  • Billader (12 og 24 V-)
  • Mobilholder for bilen (festes i frontruten med sugekopp)
  • Hodesett (3,5 mm minijack)

Nokia 6710 Navigator med abonnement

Nokia 6710 Navigator

Nokia 6710 Navigator med abonnement   Les mer »

Nokia 6710 Navigator   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen