Test

Nokia 6700 Slide

Design, skjerm og menyer

Form: Klassik
Størrelse: 9,2 x 4,61 x 1,59 cm
Vekt: 110 gram
Skjerm:TFT LCD, 2,2 tommer, 240 x 320 piksler
Snarveistaster: Hjem-tast, tilbake, valg, slett-tast, besvar, legg på/av og på tast, navigasjonstast
Inn-/utganger: Micro-USB
Kortplass: Micro-SD (Inntil 16 GB)
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Proprietært (Nokia S60)

Firmware:
Pris: Fra 1600 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Stilrent design
 – God brukervennlighet
 – God byggekvalitet

dsad
 – Litt trangt tastatur
 – Dårlig utstyrt ordliste

6700 slide er bokstavelig talt en tungvekter i en lettvektsklasse. Med sine 110 gram veier har den en meget høy matchvekt i forhold til sin heller slanke utforming. Hovedgrunnen til dette er at telefonen er innkapslet i metall, bortsett fra tastene og under- og oversiden av telefonen. Dette gir et førsteinntrykk det lukter kvalitet av, fra verdens største mobilprodusent.

Skjermen på 6700 slide er på kun 2,2 tommer, noe som virker lite, men oppløsningen på 240 x 320 piksler gjør at telefonen får en godt skjermbilde.

Telefonen har en enkel og oversiktlig meny med mange snarveier på hovedskjermen. Ikonene er lette å kjenne igjen og det å navigere seg rundt på telefonen går bokstaveligtalt ganske knirkefritt.

Brukervennelig

Hvis man ser på telefoner som koster rundt en 1600 kroner, er det sjeldent man kommer over en telefon som faktisk kjennes ut som et kvalitetsprodukt. Telefonen ligger tungt og behagelig i hånden, og skyvemekanismen stiller i en klasse som gjør at man automatisk blir litt imponert.

Telefonen har seks menytaster, samt en femveis navigasjonstast i midten. Navigasjonstasten fungerer godt i og med at den er forholdsvis stor, noe som gjør den er enkel å bruke. Det at telefonen også stiller med en hjem-knapp vitner om at telefonen er laget for mer enn kun enkel bruk.

Trange taster

Tastene man finner når man skyver opp lokket er av det litt mer spinkle slaget. Vi savner en oppdeling mellom tastene, noe som hadde gjort det enda lettere å ikke trykke feil, noe som skjer fra tid til annen. Det er også litt dårlig plass for fingrene på de tre øverste tastene, dette ble en tilvenningssak, men i starten var det lett å bomme på tastene grunnet den dårlige plassen.

I motsetning til andre skyvetelefoner fra Nokia er denne forholdsvis stillegående i bruk. Det vil si at den ikke knirker og knaker i nærheten av det vi opplevde på for eksempel Nokia 7230.

Noe knirking er det dog enda, men det er blitt bedre. Talltastene er alt i alt helt greie, og etter litt bruk tenker man ikke så mye over at det er litt dårlig plass øverst når man skriver tekstmeldinger.

Baksiden av telefonen er dekket av en glatt og stilren overfalte i metall. Dette gir et godt inntrykk av kvalitet, og det skader ikke at kameraet av type Carl Zeiss med 5 megapiksler og dobbel LED-lys troner på toppen av bakdekselet. På høyre side av telefonen finner vi kameratasten, noe som gjør at det å ta bilder kan gjøres forholdsvis hurtig. Ved å trykke på denne settes mobilen direkte i kameramodus, dog det tar nesten 4 sekunder fra man trykker på tasten til man er klar for å ta bilde.

Snarveier i hytt og gevær

Nokia 6700 slide kjører på S60-systemet til Nokia, dette er et operativsystem Nokia har brukt lenge nå, og er veldig enkelt og oversiktlig. Nokia har lagt inn en startskjerm på telefonen som gir brukeren mulighet til å personliggjøre telefonen slik man skulle ønske.

Snarveiene som ligger inne på startskjermen er hurtigkontakter, kalender, e-post og bildedeling, samt en snarveislinje hvor man kan legge inn 6 forskjellige snarveier som Facebook, alarm, Ovi Store, testmeldinger, spill, Bluetooth, kart, musikkspiller og galleri.

Disse ligger ferdig oppsatt i telefonen, og man kan personliggjøre disse som man selv ønsker. Man har også muligheten til å laste ned forskjellige temaer til telefonen for å endre utseende på meny, bakgrunn og lignende. Disse finner man både på Nokias nettbutikk Ovi Store, og rundt om på nettet ved enkle søk.

Noe vi savner er dedikerte volumstaster. Dette gjør at man må bruke navigasjonstasten for å justere volumet, noe vi finner ikke fullt så praktisk.

Ordliste + Nokia = hæ?

Noe vi har sett i flere av Nokias telefoner det siste året er at det er noe alvorlig galt med ordlisten. Dette er heller ikke noe unntak på 6700 slide. De enkleste ord ser ut til å mangle i ordboken, og bøying av verb under skriving ser ut til å være til tider ikke-eksisterende.

Dette kan skape hodebry for brukeren, da man må manuelt stave i overkant mange ord manuelt. Når telefonen ikke vet hvordan man staver ord som ”juletre”, ”nummeret”, ”sykler” og ”spasere” skaper dette fort irritasjon i skrivingen.

I pakken finner vi det som er forventet:

  • Nokia 6700 slide med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett til 2,5 millimeter-utgang
  • Bruksanvisning
  • 2 GB microSD minnekort
  • Datakabel

Nokia 6700 Slide   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen