Test

Nokia 6680

Design og kvalitet - 

Nokia 6680 er finnenes fjerde forsøk på å komponere en liten 3G-telefon som har mye å by på. Vårt førsteinntrykk var at Nokia har lykkes denne gangen - 6680 er nemlig blant de aller minste Series 60-telefonene til nå, og er ikke mange millimeterene fra å kunne sammenlignes med for eksempel Sony Ericssons K700i eller Siemens S65.

Mer nøyaktig er målene til 6680 10,1 x 5,5 x 2 cm, og vekten ligger på 133 gram. Med det vil vi si at man mest sannsynlig ikke trenger en brukstelefon i tillegg, ettersom 6680 fungerer like bra på jobb som på fest. Noen minitelefon er det allikevel ikke snakk om, men enkelte offer må man tåle for å kunne bruke en av de mest avanserte telefonene som er blitt lansert til nå.

Eksklusivt preg
Selv om Symbian-telefonene har hatt en stiv pris helt fra starten av, har disse teknobeistene nesten konsekvent vært laget for bruk på Tupperware-parties, og ikke helt stått i stil med brukergruppen de har vært myntet på. Om det er fordi Nokia og øvrige har fått designarbeidet gjort i Taiwan, eller om det har stått på pris, så har det i alle fall gitt et inntrykk av at Symbian har vært ensbetydende med billig plast.

Dette er imidlertid ikke tilfelle på 6680, som i motsetning til sine forfedre oser av eleganse og estetikk. Kommandotastene på siden av telefonen er i glanset metall, mens tastene er formet i gjennomsiktig plast som er svært behagelig å trykke på. I tillegg er all form for knirking og andre ulyder fjernet, som igjen er med på å øke helhetsinntrykket betraktelig.

Et minus vi merket etter noen ukers bruk var at kameradekselet på baksiden ble noe løst. Men siden svært få andre har rapportert om dette problemet, kan det godt hende at det er vårt eksemplar som har fått seg en støyt.

Helt til slutt kan det nevnes at telefonen er svært håndterlig og har en fin vektbalanse. Den er også god å holde, og har en god passform tilpasset noe trange lommer.


(Klikk for større bilde)

God utforming
Tydelige tegn viser at Nokia har jobbet mye med utformingen av 6680. Først og fremst må vi rose tasteplasseringen, som gjør det adskillig lettere å navigere seg gjennom telefonen med bare én hånd.

Deretter er det kameraløsningene som imponerer. Det har seg slik at telefonen har to kamera, hvorav det ene er plassert foran, og er ment å brukes under videosamtaler. Når man bruker kameraet kan man med letthet skifte mellom kameraene ved å lukke og åpne kameradekselet på baksiden av telefonen. Svært intuitivt!

Nokia 6680 er også utstyrt med en minneport på siden av telefonen. Siden 6680 også støtter såkalt HotSwapping, kan man dermed med letthet bytte minnekort mens telefonen er på. Dette er utrolig praktisk om man bruker for eksempel kameraet flittig, og plutselig må bytte minnekort.

Eksemplariske taster
Tastesettet var den delen av telefonen vi likte best. Etter å ha rost 6630 opp i skyene på grunn av gode taster, står nesten ikke det i sammenligning med det 6680 har å by på. Her er det full ergonomi for pengene, og man blir sjelden sliten av å taste melding etter melding med 6680 mellom hendene.

Når det gjelder størrelsen på tastene, var testpanelet mer delt. Undertegnede mener tastene er blant de beste på lang tid fra Nokia, mens enkelte mener at de er på grensen til å være for små. De fleste vil ha få problemer med å skrive med telefonen, og har man store fingre, så er det bare å spørre i butikken om man kan få prøve tastene. Verre er det ikke.

Det samme gjelder også for navigasjonsknappen, som er fem-veis. Her har Nokia fått på plass både ergonomi og god motstand, men det er fare for at det blir for smått for tomler i størrelsen XL og oppover.

Som en kort avslutning vil vi nevne at 6680 er en designmessig svært vellykket telefon. Her har man fått på plass et godt tastesett og smarte løsninger i en innpakning som ikke tar knekken på ryggen.

Nokia 6680 med abonnement

Nokia 6680

Nokia 6680 med abonnement   Les mer »

Nokia 6680   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen