Test

Nokia 6670

Design og kvalitet - 

Nokia 6670 ble lansert tidlig på høsten, og er i korte trekk en reproduksjon av selskapets noe mer designrettede 7610. Denne kommer altså nå i en oppusset versjon tilpasset veldresserte folk med stresskoffert og slips. Telefonene deler ellers omtrent alt, bortsett fra design og noen smådetaljer.

Designet har imidlertid store forskjeller. og ser man bort i fra den noe karakteristiske halvbuen på hver ende av telefonen, er det ganske få designmessige likhetstrekk mellom de to modellene. Mens 7610 hadde et tastesett inspirert av Picassos "rette" streker og menneskeportrett, er 6670 den rake motsetningen med et svært simplistisk tasteoppsett og klare, forutsigbare trekk.

På fronten er skjermen og knappene plassert rett overfor hverandre med et klart skille mellom disse. På baksiden har Nokia fjernet det artige speilet fra 7610, og har isteden har lagt inn en matt, blå overflate kun avbrutt av kameralinsen.

Et dårlig materialvalg
Vi liker ikke å klage, men det er vår plikt i slike tilfeller som dette. Nokia 6670 oser av simpel plast, og kan nesten virke billig i sammenligning med selv de kjipeste lavpristelefonene. Blått bakgrunnslys og taster i sølvaktig plast hjelper lite når resten av telefonen skriker tupperware så man må holde seg for ørene. Selv om man eventuelt er en proffbruker, behøver vel ikke det bety at man er totalt ukritisk til materialbruken?

Utformingen falt noe mer i smak hos testpanelet. Selv om designmessige friheter gjerne fører til mindre ergonomi og besvær, har Nokia kommet ganske bra ut med sine to halvbuer. Telefonen ligger godt i hånden og har vekten jevnt fordelt mellom topp og bunn.

Størrelsesmessig har 6670 også alt på det rene. Sammen med 7610 er denne nemlig en av de minste Symbian-telefonene til nå, og er betydelig slankere enn sine forfedre Nokia 3650 og 6600. Høyden på 6670 er 10,9 cm, noe som gjør den like lang som Siemens S65. Med en bredde på 5,3 cm og en dybde på 2,1 cm er den da også noe større enn de fleste vanlige mobiltelefoner på markedet i dag.

Tastesett for fyrstikkfingre
Etter tastefadesen på søstermodelen 7610, gledet det oss at Nokia hadde tatt til fornuften og gitt 6670 et normalt tasteoppsett.

Gleden ble desverre kortvarig. Nummertastene og kommandoknappene på siden er nemlig små og unødvendig trangt plassert, noe som gjør at folk med store fingre vil ha alvorlige problemer med å treffe dem. Vi opplevde flere ganger å trykke inn flere nummertaster samtidig, noe som er svært irriterende om man for eksempel skriver en tekstmelding.

Ironisk nok er tastene forøvrig helt grei. De byr på en passe motstand, er logisk plassert i forhold til fingrene, og er godt opplyste. De er heller ikke for harde, noe som er svært positivt for de som skriver mye tekstmeldinger.

Navigasjonsknappen er av noe bedre kvalitet enn knappene, og er svært lett å anvende. Denne er fem-veis, som betyr at man slipper å bruke funksjonstastene for å velge valg inne på menyen.

Ikke hotswap
6670 har ikke støtte for Hot-Swap, noe som nok vil skuffe mange brukere. Mens de fleste andre produsenter nå velger løsninger som innebærer at man kan bytte minnekort fortløpende, tviholder Nokia på en svært tungvint løsning som i grunn kun lager problemer for brukerne. For å skifte minnekort må man dermed:

  1. Skru av telefonen
  2. Løfte vekk bakdekselet
  3. Fjerne batteriet
  4. Hente frem minnekortet
  5. Skru på telefonen og taste inn pin-kode
  6. Vente på at telefonen skal starte

Denne prosessen må man gjenta hver gang man skal bytte minnekort, og er man en ivrig bruker av minnekort hersker det ingen tvil om at dette kan bli en traurig prosedyre i lengden.

Ingen favoritt
Vi vil si oss noenlunde fornøyd med designet på 6670. Det er klart at modellen skiller seg ut i Symbian-familien med sin lille størrelse og lave vekt, men dette holder ikke hele veien til mål når telefonen har et plastikkpreg lik det vi husker fra badeleken 3650. Mangel på HotSwap-funksjon og dårlige taster er også fy-fy, noe som fører til at 6670 ikke blir vårt førstevalg på design.

Nokia 6670 med abonnement

Nokia 6670

Nokia 6670 med abonnement   Les mer »

Nokia 6670   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen