Test

Nokia 6650


Vi vil takke MPX for utlånet av Nokia 6650

Design og kvalitet - 

Ved første øyekast virker (og er) Nokia 6650 svært stor. En annen ting som virkelig trakk førsteinntrykket ytterligere ned var antennen, som virker direkte fremmed i forhold til resten av telefonen. Denne skulle vi gjerne ha sett fjernet. Nokia lovet forøvrig ved den første fremvisningen av 6650 at dette ville være den siste telefonen fra selskapet uten innebygget antenne.

Designet minner på mange måter om tidligere modeller som 7110 og 6310. Telefonen har den etterhvert så karakteristiske "Nokia-buen" der vi finner kontrollknappene, navigasjonsknappen samt to kommandoknapper under skjermen. Under buen er tallknappene, som har noenlunde samme utforming som knappene på den mindre og eldre modellen Nokia 6100.

Telefonen ligger forholdsvis godt i hånden, til tross for størrelsen og vekten. Telefonen er utstyrt med en 5-veis navigasjonsknapp istedenfor joystick. Dette virket først svært negativt, men etter å ha brukt navigasjonsknappen noen minutter fant vi ut at den både var svært behagelig og lett å bruke. Det eneste problem vi registrerte var at man lett kom til å trykke den "inn" istedenfor "opp", noe som gjør det lett å rote seg helt bort i menyene. I forhold til resten av telefonen virker knappene knøttsmå, og undertegnede syntes Nokia kunne ha laget tastene større. Både for fingrene og estetikkens skyld.

Telefonen virker absolutt solid, noe som kan skyldes den massive formen. Selv om den er nesten dobbelt så stor av det mange av dagens telefoner er, virker størrelsen rett i forhold til skjermen. Telefonen er 13,3 cm lang, 5,2 cm bred og er 2,5 cm i dybden. Telefonen er dermed faktisk større enn den velkjente "badeleken" 3650 fra Nokia. Dette er ikke akkurat en telefon for skjortelommen, med andre ord.

Skjerm og grensesnitt - 

Skjermen til 6650 er svært stor og gir til enhver tid veldig god oversikt over hva man holder på med, enten det kommer til skriving av tekstmeldinger eller opptak av video. Skjermen har en oppløsning på 128x160 piksler, som er høyere enn det vi har sett på tidligere Series40 modeller, men ikke like imponerende som det vi har sett på modellene 3650 og 7650. Fargedybden er 4096 farger, som er standard for Nokias modeller.

Skjermen er av type TFT, som gir en mye større skarphet og kontrast enn den billigere og mer vanlige typen STN. Allikevel klarer nok ikke Nokia sin skjerm å nå opp til den kvaliteten Samsung har på enkelte av sine skjermer, hvor man har opptil 65.000 fargers fargedybde. Det at skjermen er av type TFT gjør den lett å lese i alle lysforhold, også sollys, hvor STN som oftest sliter.

Tastene på telefonen er vidunderlige. Her har man funnet den rette blandingen av ergonomi og hardhet som skal til for at man skal kunne trykke på telefonen hele dagen uten å bli trett eller få vondt i fingrene. Når det gjelder plassering har Nokia bommet litt med plasseringen av de to kommandoknappene på hver sin side av navigasjonsknappen, da de to er noe vanskelige å treffe.

Navigasjonstasten i seg selv er bemerkelsesverdig god, og gir brukeren et glimrende alternativ til joysticken som i de siste årene har blitt svært vanlig hos enkelte produsenter. Navigasjonstasten er femveis, som vil si at man kan utføre en kommando ved å trykke inn selve navigasjonstasten. Dette gjør menyene enklere og gjør det lettere for brukeren å se valgmulighetene.

Menyene er bygget på det samme prinsippet som i alle Nokia Series40 baserte modeller, som for eksempel 7250 og 6610. Eneste forskjell er at man her har en fullstendig oversikt over de forskjellige valgene ved at man har en vertikal liste med ikoner istedenfor at man får opp ett og ett valg for hver gang man trykker nedover, noe som i våre øyne er en mye mer oversiktlig løsning - bra.

Ute på "skrivebordet" har man til høyre et menyvalg som heter "gå til" som gir brukeren mulighet til å legge til egne snarveier. Mens man da har valget å gå til menyen i midten, har man til venstre et menyvalg som heter "Galleri" som fører brukeren rett til mappene med foto, filmsnutter, lyder og lydinnspillinger.

Tekstmeldinger går raskt med ordboken T9, som etterhvert er blitt standard på Nokia sine modeller. Telefonen er svært rask, og har ingen problemer med respons eller lignende. Vi var i helhet fornøyd med grensesnittet og vil hevde at grensesnittet som helhet er klart hevet en god del over Nokias tidligere menyer for Series40-generasjonen.

Nokia 6650 med abonnement

Nokia 6650

Nokia 6650 med abonnement   Les mer »

Nokia 6650   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen