Test

Nokia 6610


Vi vil takke MPX for utlånet av Nokia 6610.

Design -  

Nokia 6610 er nok et eksempel på en stilfull businesstelefon fra den finske giganten. Telefonen har et nøytralt og smidig utseende, som appellerer til alle brukergrupper med unntak av dem som krever at telefonen skal vekke oppsikt. Den er rett og slett pen. Verken mer eller mindre.

Telefonen ligger godt i hånden og kjennes like lett og smidig som den gir inntrykk av visuelt. En ting mange kommer til å glede seg over er tastene. Med sine 84 gram har vi endelig en telefon av mindre størrelse som ikke har taster på størrelse med riskorn. Til og med de av dere som har grove, kraftige arbeidsfingre burde kunne skrive meldinger uten videre anstrengelser.

Batteriet og bakdekslet er litt vanskelig å ta av og på, men som med alt annet så funker det greit med litt finpussing av teknikken. Positivt er det også at klokke/dato ikke blir nullstillt hvis du tar av batteriet for å skifte simkort e.l. Alt i alt et veldig akseptabelt design både på kongressmøte, på treningsstudioet, eller ute på byen, uten at det imponerer noen. Det er antakelig heller ikke meningen.

Display / Grensesnitt - 

Nokia har utstyrt 6610 med et 5-linjers fargedisplay, med muligheter for å forandre fargeskjemaene, samt justere lysstyrken. Displayet er enda mer oversiktlig og ryddig enn før, og det går greit å lese teksten under alle lysforhold. Det er også mulighet for å stille skriften mindre slik at det blir 8-linjers visning. Det holder ganske nøyaktig til at man får vist en hel tekstmelding på displayet. Selv om dette er en klar forbedring fra f.eks 3510i, så er det ikke mye å skryte av hvis man sammenligner med Samsungs SGH-S100 og en del andre telefoner med både større og skarpere display.

Telefonen er utstyrt med 4-veis navigasjonstaster, noe vi har savnet på altfor mange tidligere modeller fra Nokia. Dette gjør at det er enda enklere å navigere i menyen enn før, i tillegg til at høyre piltast fungerer som snarvei til kalenderen, mens den venstre er hurtigtast for å skrive SMS. Dette er faktorer som bidrar til en enda mer brukervennlig og praktisk meny, noe som etter hvert har blitt et kjennemerke for Nokia-telefonene opp gjennom tidene. Tastene er akkurat passe harde og glatte, med rask respons, og man kan skrive nok av tekstmeldinger uten å få såre fingertupper. Utenom disse funksjonene er det ikke noen nevneverdige forandringer på menyoppsettet vi kjenner fra tidligere modeller, men vi savner heller ikke noe.

Nokia 6610 med abonnement

Nokia 6610

Nokia 6610 med abonnement   Les mer »

Nokia 6610   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen