Nokia 6600 Slide leverer gjennomgående kvalitet.
Test
Nokia 6600 Slide leverer gjennomgående kvalitet. (Bilde: Marius S. Eltervåg (Alle foto))

Nokia 6600 Slide

Konklusjon

dsad
+ Svært god byggekvalitet
+ Gode taster
+ Kan lades med USB-kabel
+ Funker bra som musikktelefon
dsad
- Lite minne
- Noe svak batteritid
- Ikke bra kamera

Er du blant dem som sikler etter telefoner som 8800 Arte, samtidig som du innser at det finnes mer fornuftige måter å brenne åtte tusenlapper på? Da foreslår vi at du oppsøker nærmeste mobilforretning, og ber om å få holde en 6600 Slide i et par minutter.

Riktignok, denne telefonen har ingen edelstener i karosseriet, og du vil heller ikke finne øst-indisk lær, innslag av krokodilleskinn eller annet jåleri. Likevel er det kun én tanke som slår deg når du står med telefonen i hånden første gang:

Nydelig håndtverk, Nokia!

Med deksler i stål, en vekt som gjør at du kjenner godt når den ligger i hånden og en avrundet overflate fri for snarveistaster, føles denne telefonen bare helt "riktig". At den er svært solid legger heller ingen demper på kvalitetsfølelen.

Mangelen på snarveistaster har riktignok sine ulemper, og noen vil nok synes at det er litt trangt rundt de øverste nummertastene. Vi kan imidlertid leve med et par offergaver i dette tilfellet, og har ingen problemer med å anbefale denne modellen til de som er ute etter mest mulig kvalitetsfølelse for pengene.

Grei allrounder

6600 Slide leverer heldigvis på andre områder enn design. Du får god lydkvalitet under samtaler, og både kalender og adressebok byr på nok funksjoner til å holde styr på alt fra bursdag til kallenavn.

E-postleseren er også finfin til privat bruk, selv om en 2,2 tommers skjerm og vanlige nummertaster aldri kan måle seg med løsningene du finner i profftelefoner med trykkskjerm og fulltastatur. Vi skulle også gjerne sett raskere internetthastigheter enn det 3G-støtten har å by på.

Telefonen fungerer bra som musikkspiller. Det følger med en overgang til 3,5 mm-utgang, slik at du kan bruke ditt eget hodesett, og lydkvaliteten under musikkavspilling er absolutt godkjent. At minnekapasiteten er på 512 MB med det medfølgende minnekortet, og at du ikke kan plugge hodesett direkte inn i telefonen legger imidlertid en liten demper på telefonens musikkegenskaper.

Labert kamera og svakt batteri

Et av de største ankepunktene med 6600 Slide er batteriet. Med en taletid på rett over tre timer i 3G-nettet er det fort gjort å gå tom for strøm hvis du er borte fra lademulighetene litt for lenge. Du kan heldigvis lade telefonen med USB-kabel, slik at du ikke trenger å drasse med deg en ekstra lader dersom du har laptop med deg.

Dersom du er ute etter en telefon som kan ta over for det vanlige kameraet ditt i nødsituasjoner, er ikke 6600 Slide det beste valget. Bildene blir generelt for dårlige til å brukes i noe fotoalbum.

Alternativene..

Dersom du er ute etter mest mulig telefon for pengene, er det alt annet enn manko på alternativer i samme prisklasse. Sony Ericsson W595 er et svært bra valg for deg som bryr deg mest om musikk. Er du ute etter flest mulig funksjoner og teknologi, er Nokias 6220 Navigator et bra alternativ. LG KU990 er også et bra valg i samme prisklasse.

Men er det kvalitetsfølelsen som gjelder, og du greier deg med et labert kamera og et batteri uten muskler, bør du høre 6600 Slide rope i det fjerne.

Nokia 6600 Slide med abonnement

Nokia 6600 Slide

Nokia 6600 Slide med abonnement

Nokia 6600 Slide

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen