Nokia 6600 Slide leverer gjennomgående kvalitet.
Test
Nokia 6600 Slide leverer gjennomgående kvalitet. (Bilde: Marius S. Eltervåg (Alle foto))

Nokia 6600 Slide

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia 6600 Slide er en skyvetelefon i mellomklassen, og byr på et 3,2 megapiksels kamera, 3G og en snerten, minimalistisk design.

Design og brukervennlighet

Form: Skyvetelefon
Størrelse:
9,3 x 4,5 x 1,4 cm
Vekt: 110 gram
Snarveistaster: Nei
Uttak: Micro-USB
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Nokia S40
Menyvisning: Liste, rutenett (3 x 4 ikoner)
Skjerm: 2,2 tommer, 240 x 320 punkter, 16 mill. farger
Pris: ca 2400 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Særdeles bra byggekvalitet
 – Ligger godt i hånden
 – Skarp og klar skjerm
 – Brukervennlige menyer
dsad
 – Ingen snarveistaster
 – Får lett fingermerker
Ingen snarveistaster.
Ingen snarveistaster. (Klikk for større bilder)
De øverste tastene ligger klemt opp mot skjermdelen.
De øverste tastene ligger klemt opp mot skjermdelen.
Fingermerkene melder seg kjapt.
Fingermerkene melder seg kjapt.

Nokia beskriver 6600 Slide som en kompakt og sofistikert telefon, med en enkel, organisk utforming som passer perfekt i hånden. Slikt selvskryt har vi sett før, og det er svært sjelden telefonene innfrir lovnadene. 6600 Slide er regelen som bekrefter unntaket.

Topp kvalitet

Med deksler i metall, runde kanter og snertne mål føles denne telefonen bare "riktig" når den ligger i hånden. Vekten er noe høyere enn på de fleste andre modeller med samme størrelse og utforming, men dette bidrar bare til en ekstra god kvalitetsfølelse.

Telefonens materialer er altså av beste sort, og gir deg mye av den samme følelsen du får når du holder en av de grisedyre modellene i 8xxx-serien i hendene.

Med andre ord: Sabla bra håndtverk, Nokia!

Ikke helt uten ulemper

Den solide kvalitetsfølelsen har krevd et par ofre. For å få overflaten helt glatt, har Nokia valgt å sløyfe alle former for snarveistaster. Dette betyr for eksempel at du må bruke navigasjonstasten for å justere volumet under samtaler, noe som ikke alltid er like praktisk.

Tastesettet kan nok også bli i minste laget for de med store fingre. Særlig trangt er det over de øverste nummertastene, som ligger veldig tett opp mot telefonens skjermdel.

Tastene er ellers passe myke, og gir deg bra respons når du trykker på dem. Skriver du mye tekstmeldinger er altså 6600 Slide verdt en nærmere inspeksjon.

I likhet med alle andre telefoner med glanset overflate, får 6600 Slide lett fingermerker. Skjermen er imidlertid såpass lyssterk at du ikke ser fingermerkene når den er aktivert, så den eneste konsekvensen av fingermerkene er at det ikke ser særlig pent ut.

Series 40-menyer.
Series 40-menyer.

Series 40-menyer

Menysystemet i 6600 Slide er nyeste versjon av Series 40, som brukes i de aller fleste nokiamodeller som ikke er profftelefoner.

De siste årene har gapet mellom Series 40 og det mer avanserte grensesnittet S60 blitt betydelig mindre. En Series 40-telefon i dag lar deg både opprette mapper og sortere om på menyikonene etter eget ønske. Dette er praktisk for de som liker å gjøre menyene mest mulig personlige.

Tilgang til alt rett fra skrivebordet

Aktiv ventemodus – praktisk.
Aktiv ventemodus – praktisk.

Menysystemet byr også på funksjonen "aktiv ventemodus". Dette innebærer kort og godt at du kan legge snarveier til favorittfunksjonene dine direkte på skrivebordet, slik at du ikke trenger å gå via menyen for å starte dem.

Aktiv ventemodus viser også kalendernotater, musikkavspiller, radio, samt et notat du kan ha liggende på skjermen til enhver tid. Praktiske saker med andre ord.

Generelt leverer telefonen varene når det kommer til brukervennlighet, og det er ikke noe problem å sette seg inn i hvordan saker og ting fungerer.

Du får med det meste du trenger.
Du får med det meste du trenger.

Pen salgspakke

Nokia legger ved det aller meste tilbehøret du trenger for å få fullt utbytte av telefonen:

  • Lader
  • Stereoøreplugger
  • Håndfri m/fjernkontroll og overgang til 3,5 mm minijack
  • USB-kabel
  • Micro-SD-kort (512 MB)
  • Brukermanual

Vi skulle gjerne sett at minnekortet hadde høyere kapasitet enn 512 MB, som blir i minste laget for de som pleier å ha med seg mye musikk. Vi liker at det følger med en håndfri med 3,5 mm-utgang. Dette betyr ikke bare at du kan bruke favoritthodesettet når du hører på musikk, men også at det fungerer til samtaler.

Det er også på sin plass å påpeke at den medfølgende USB-kabelen endelig kan brukes til å lade telefonen.

Det følger ikke med noen CD med synkroniseringsprogramvare, noe som etter vår mening er like greit. Vi anbefaler alltid å hente ned programvaren fra produsentens hjemmesider, ettersom du da er garantert den nyeste versjonen.

Nokia 6600 Slide med abonnement

Nokia 6600 Slide

Nokia 6600 Slide med abonnement

Nokia 6600 Slide

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen