TEST: Nokia 6600 Fold
Test

Nokia 6600 Fold

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia 6600 Fold er designtelefon fra finnene for deg som ikke ønsker å ta steget helt opp til Nokias eksklusive 8800-serie, men som fortsatt setter utseende og design foran alt annet.

Design og brukervennlighet

Form: Kamskjell
Størrelse:
8,8 x 4,4 x 1,6 cm
Vekt: 110 gram
Skjerm: TFT, 2,13 tommer, 240 x 320 piksler, 24 bit fargedybde (16,7 millioner farger)
Ytre skjerm: 160 x 128 piksler
Snarveistaster: Kun åpnetast
Inn-/utganger: Micro-USB (dataoverføring og lading), ladekontakt
Kortplass: MicroSD (under batteriet)
Eksternt antenneuttak: Nei
Menysystem: Series 40 5th Edition, Feature Pack 1
Meny: Rutenett/lister

Firmware: 04.80
Pris: Rundt 2500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Åpner seg selv
 – Viser klokkeslettet i ytterskjermen ved to forsiktige dunk
 – Enkle og greie menyer


dsad
 – Får lett fingermerker
 – Ingen snarveistaster på utsiden

Spennende design

Det er ingen tvil om at design er satt i høysetet i 6600 Fold. Telefonen er liten og har speilblanke overflater på begge sider. På fremsiden av telefonen kan du se en klokke som lyser opp gjennom overflaten om du dunker fingeren to ganger i telefonen.

Den blanke overflaten tiltrekker seg lett fingermerker, og før du vet ordet av det ser både frem- og baksiden udelikat ut. Selv tastaturet på innsiden fylles opp av fingermerker etter kun kort tid.

Øverst på fremsiden finner du en avlang lampe som blinker når mobilen er påslått. Dette lyset  kaller Nokia "nordlys" og skal forhindre at telefonen ser livløs ut. I realiteten er det bare snakk om en lysdiode i en svært lys blåfarge som langt fra ligner på noe vanlig nordlys.

Telefonen kommer i disse fargevariantene. (Foto: Nokia)
Telefonen kommer i disse fargevariantene. (Foto: Nokia)

Åpner seg selv

Det mest spesielle med designen, er nok imidlertid at telefonen åpner seg selv når du trykker på en tast på høyresiden. Hengselet står nemlig i spenn, og holdes nede ved hjelp av magneter. Når du trykker på tasten endrer magnetfeltet seg slik at delene ikke lenger holdes sammen, og telefonen nærmest spretter opp på noen brøkdeler av et sekund.

6600 Fold åpner seg selv når du trykker på en åpnetast. (Alle foto: Einar Eriksen)
6600 Fold åpner seg selv når du trykker på en åpnetast. (Alle foto: Einar Eriksen)

6600 Fold er forøvrig en knøttliten telefon, og kanskje til og med for liten til å være en kamskjellstelefon. Den er nemlig vanskelig å håndtere om du ikke har svært små og smidige hender.

For at telefonen skal kunne sprette opp må du passe på å ikke holde fingrene på begge delene av telefonen. Når du bare holder den nederste delen av telefonen, ligger den svært løst i hånda og den har lett for å falle i gulvet i det den åpner seg. I ett tilfelle mistet vi telefonen i kaffekoppen, men den traff heldigvis bare kanten og havnet trygt på bordet.

Et LED-lys i fronten blinker med jevne mellomrom.
Et LED-lys i fronten blinker med jevne mellomrom.

Også når du lukker igjen telefonen må du være forsiktig. Siden leddet er fjærbelastet, er telefonen litt vanskeligere å lukke igjen og lettere å miste i gulvet.

Telefonen veier 110 gram, noe som er en god del i forhold til den beskjedne størrelsen. Den kjennes ganske tung ut, men vi opplevde ikke at det ble plagsomt å bære rundt på telefonen av den grunn.

Du finner ingen snarveier utenom åpnetasten på 6600 Fold. Vi tok oss ofte i å savne en volumtast, som ville gjort det langt enklere å stille volumet under samtaler.

Telefonen er laget hovedsaklig i plastikk.
Telefonen er laget hovedsaklig i plastikk.

Litt metall - resten plast

Forøvrig er 6600 Fold stort sett utført i plastikk, med detaljer av metall på fremsiden rundt "nordlyset" og på baksiden rundt kameraet og nedover bakdekselet. En liten test med en skarp kniv bekrefter at dette er et tynt lag med ekte metall, og ikke bare noe som ligner.

Telefonen føles litt billig, og den gode kvalitetsfølelesen vi fikk av navnebroren 6600 Slide uteblir. 6600 Fold knirker og knaker når du snakker i den, på grunn av leddet. Fjæren som gjør at leddet står i spenn sørger for at telefonen åpner seg kjapt når du trykker på åpnetasten. 

Telefonens plastikkdeksler har lett for å få riper, og det fremkommer tydelig slitasjeskader på både forsiden og baksiden av testeksemplaret vårt - til tross for at vi har brukt det kun i kort tid, og bare utsatt det for vanlige dongeribukselommer tømt for andre gjenstander.

Tastene til 6600 Fold er flate, men gode å skrive på.
Tastene til 6600 Fold er flate, men gode å skrive på.

Flate taster

Tastene til 6600 Fold er ganske flate. Heldigvis er de også store, og de fungerer derfor helt greit i bruk. Også navigasjonstasten og de andre funksjonstastene har det romslig, slik at det ikke er noen utfordring å treffe de rette tastene. Det eneste problemet er bekrefttasten i midten av navigasjonstasten. Denne er knøttliten, og det er svært vanskelig å bare treffe den uten å treffe de tettsittende navigasjonstastene.

Skjermen måler 2,13 tommer, med en oppløsning på 240 x 320 piksler. Denne gir deg en helt godkjent oversikt til enkelt bruk. Skal du bruke mobilen til for eksempel å surfe på internett, ville det imidlertid fort vært en fordel med en større skjerm. At skjermen er liten i forhold til oppløsningen fører på en annen side til et skarpt og fint skjermbilde.

Nokia har i tillegg tatt i bruk OLED-teknologien, som gir klarere farger og bruker mindre strøm enn den tradisjonelle TFT-teknologien.

Menyene er de samme gamle.
Menyene er de samme gamle.

6600 Fold er ingen smarttelefon. Menyene er Nokias velkjente Series 40-system, som brukes på svært mange telefoner fra selskapet. 

Menyene er enkle og greie, og å skrive tekstmeldinger, stille alarmen og andre daglige ting går lett som ingenting. 

Likevel har du mulighet til å sortere menyikoner etter eget ønske og opprette egne mapper. Menyene støtter også enkel fleroppgavekjøring, slik at du for eksempel kan høre på musikk mens du skriver en tekstmelding.

Series 40 byr også på aktiv skrivebord, som de hakket smartere S60-telefonene lenge har hatt. Denne praktiske funksjonen gjør at du får enklere tilgang til mye brukte funksjoner, og viser også informasjon fra musikkavspilleren, radioen eller et notat du kan ha liggende på skjermen.

Et greit sett med tilbehør følger også med i pakken, og vi kan ikke si at vi savner noe. Minnekortet er imidlertid kanskje i minste laget for de som er ute etter en musikktelefon, med sine 512 MB.

  • Lader
  • Stereoøreplugger
  • Håndfri m/fjernkontroll og overgang til 3,5 mm minijack
  • USB-kabel
  • Micro-SD-kort (512 MB)
  • Brukermanual
  • Oppbevaringspose

Noe CD med programvare til PC-en følger ikke med, noe som er like greit og hakket mer miljøvennlig. Vi anbefaler uansett å laste programvaren ned fra internett, slik at du får den nyeste versjonen.

Nokia 6600 Fold med abonnement

Nokia 6600 Fold

Nokia 6600 Fold med abonnement

Nokia 6600 Fold

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen