Nokia 6600

Annonsør­innhold
Les hele saken »


Vi vil takke MPX for utlånet av Nokia 6600

Design og kvalitet - 

Nokia 6600 er Nokias nye flaggskip, og viser at finnene fortsatt henger med i kappløpet om å ha det siste og nyeste. Ved første øyenkast virker 6600 som en litt overvektig versjon av Nokias andre proffmodeller, men den har allikevel et utseende som mang en teknologi-fantast vil falle for. Den tradisjonelle Nokia-buen er erstattet med en avrunding med et retro utseende rundt tastene nederst, og gir telefonen et preg av science fiction fra 60-tallet.

Noe som man også raskt legger merke til er knappenes plassering på telefonen. Her har Nokia satt alle kluter til, og truffet bra ved å lage et tasteoppsett som er både lett å bruke, og som ligger bra innen rekkevidde av fingrene. Midt på telefonen finner man telefonens joystick, som bytter ut den fireveis navigasjonsknappen vi har sett på Nokias
tidligere toppmodeller.

Hele telefonen er utformet i plast, noe som merkes godt. Dekselet knaker en tanke, og knappene føles svært "plastikk-aktige". Allikevel passer dette noenlunde inn i telefonens helhet, og blir noe man ikke enser så mye etter en stund. Telefonen føles heller ikke noe spesielt solid, og det kan nevnes at undertegnede var svært redd for å miste den, eller utsette den for fukt, på grunn av dette. Skjermen og kameraet virker også svært ømfintlige for riper.

Skjermen utgjør, som man raskt biter seg merke i, størstedelen av telefonen. På baksiden finner man et kamera, med sirkelrund flate rundt. Denne består av noe som skal ligne metall, og som gir baksiden et svært lekkert preg, til tross for telefonens noe klumpete fasong. På venstre side finner man infrarød-porten, mens selve høyttaleren sitter på baksiden av telefonen til høyre for kameraet.

Telefonen ligger svært godt i hånden og er svært behagelig å bruke. Knappene har et mykt underlag, og det kan nevnes at det er noen av de mer behagelige tastene undertegnede har kjent. Kommandoknappene på sidene av telefonen sitter bra og er lette å bruke. Det samme gjelder kommandoknappene på siden av joysticken. Generelt var vi svært fornøyd med tastene til 6600, som vi gir toppkarakter.

Joysticken derimot kan være grusom til tider. Den er laget av svært hard plast, er vond å vende, og ikke minst vond å trykke inn. Her skulle vi gjerne sett en bedre og mer bevegelig joystick, ala den man finner på T610. Siden joysticken er den eneste muligheten for å velge noe direkte, uten å måtte gå gjennom tre andre menyer, må vi si at dette var veldig skuffende. Heldigvis er ikke joysticken påkrevd i spillene, hvor man ellers sitter lenge og trykker på samme punktet. I 6600 sitt tilfelle ville dette blitt bortimot et mareritt!

6600 er som nevnt ganske stor, noe som flere påpekte under testingen. Allikevel er det imonerende av Nokia å ha klart å presse sammen den imponerende lange listen over muligheter og funksjoner som telefonen kan by på. Her kan man ikka annet enn å ta av hatten for Nokia. Dimensjonene på telefonen er forøvrig 10,9 cm i høyden, 5,8 cm i bredden samt 2,4 cm i dybden.

122 gram er i grenselandet for hva en GSM-telefon bør veie, men med tanke på 6600s spesifikasjoner er dette noe man bør kunne leve med. Til sammenligning veier Nokia 3650 130 gram, som er 8 gram tyngre, men den er også betraktelig større enn 6600.

Nokia 6600 med abonnement

Nokia 6600

Nokia 6600 med abonnement

Nokia 6600

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen