Nokia 6500 Slide

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,7 x 4,7 x 1,6 cm
Vekt: 123 gram
Form: Skyvedesign
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: Micro-USB, 2,5 mm minijack
Pris: ca. 3000 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi

6500 Slide er en ny metalltelefon i skyveformat, for deg som leter etter en telefon i det midtre prissjiktet.

Vi merket fort at 6500 Slide er en gjennomgående solid telefon. Vi fant ingen antydning til knirking eller slark noen steder.

Telefonen er laget i børstet metall og hard plastikk. Dermed ser den nokså eksklusiv ut.

Materialvalget gjør at 6500 Slide ikke akkurat er noen lettvekter. Telefonen veier hele 123 gram. Tynn er den heller ikke, med en tykkelse på 1,6 centimeter. Målene er likevel ikke så ekstreme at det bør være et problem for noen.

Nokia har gitt 6500 Slide en ekstra smart designløsning. Rett under skjermen ligger en gummistripe som du presser tommelen mot når du skal åpne og lukke telefonen. Å ta av dekselet er også enklere på 6500 Slide enn på mange andre telefoner. Du trykker inn en knapp på toppen og lirker av dekselet med en negl.

6500 Slide har snarveistaster til volum og kamera, ingenting mer. Telefonen har heller ingen dedikert av og på-knapp, som de aller fleste Nokia-telefoner har. Ulempen med dette er at du ikke lenger har noen snarvei til de ulike lydprofilene, og må inn i menyene for å bytte profil.

Tastene til 6500 Slide er store gode å bruke, og i tillegg responsive. De bråker ikke mer enn de fleste andre talltaster. Noen vil kanskje si at skillet mellom talltastene er for lite markert. Men etter å ha brukt telefonen noen dager, får du fort plasseringen inn i fingrene.

Alt i alt er 6500 Slide en godt sammenskrudd telefon. Den er solid, og lett å åpne og lukke. Det eneste virkelig negative er at den mangler en dedikert av-og-på-knapp.

Skjerm og menyerSkjerm: LCD, 16 millioner farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Operativsystem: Series 40
Meny: Rutenett, faner, liste
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: v03.80

Slik vurderer vi

God skjerm, gode menyer

Skjermen til 6500 Slide har en oppløsning på 240 x 320 piksler, og kan vise 16 millioner farger. Resultatet er en klar og skarp skjerm, som fungerer godt til å vise bilder.

Skjermen er ikke like godt egnet til å vise videoklipp. Klippene blir pikselerte og uklare.

Menysystemet er den siste versjonen av Nokias S40-menysystem. Bokstavene er store og tydelige, og du kan selv velge hvor stor skriftstørrelse du vil ha ved SMS-skriving og i kontaktlista.

Å skrive SMS er like enkelt som det er med andre Nokia-telefoner. Telefonen har også fått en fiffig ekstrafunksjon som sparer deg for noen tastetrykk. Når du skal velge mottakere, har du mulighet til å velge fra en egen liste med selvvalgte favoritter. Disse kommer alltid øverst, og du slipper å rote nedover i kontaktlisten. I tillegg kan du også velge fra en liste med de kontaktene du sendte SMS til senest.

6500 Slide har, som andre telefoner med samme menysystem, muligheter for såkalt aktiv ventemodus. Dette innebærer at du kan legge snarveier til programmer og funksjoner du bruker mye på telefonens skrivebord. Her vises også dagens aktiviteter i kalenderen din.

Menysystemet til 6500 Slide har også mulighet for at du kan bruke flere funksjoner samtidig. Du kan la både musikkspilleren og radioen kjøre i bakgrunnen mens du bruker telefonen til andre ting, som å skrive SMS.

Det eneste vi har å utsette på menyene til 6500 Slide, er at tastelåsen er altfor lett å åpne ufrivillig. Når telefonen er slått sammen, trykker du på OK-tasten samt en annen av kontrolltastene. De to tastene sitter såpass nære hverandre at låsen enkelt går opp hvis du har telefonen i ei veske eller andre steder sammen med andre ting. Hvis du ikke passer på, kan dette fort føre til høy telefonregning fordi du har ringt andre uten å vite det selv.

Nokia 6500 Slide

Vis større

Nokia 6500 Slide med abonnement

Nokia 6500 Slide

Nokia 6500 Slide med abonnement

Nokia 6500 Slide

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen