Nokia 6500 Classic

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,98 x 4,5 x 0,95 cm
Vekt: 94 gram
Utforming: Klassisk
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Ingen
Kamera: Ja
Uttak: Micro-USB
Pris: ca 2900 kroner

Slik vurderer vi
6500 Classic er Nokias tynneste mobil. (Alle foto: Marius Valle)
6500 Classic er Nokias tynneste mobil.
Tastene er for nedgravd i telefonen.
Tastene er for nedgravd i telefonen.
Ingen tvil om at 6500 Classic er tynn.
Ingen tvil om at 6500 Classic er tynn.

Nokia 6500 Classic er en riktig lekkerbisken av en telefon. Med et minimalistisk design og deksel i mørk plast og børstet stål, er det ingen grunn til å rynke på nesen over utseendet.

Materialvalget hjelper godt på kvalitetsfølelsen. Det er ingen knirking eller slark, og telefonen fremstår i det hele tatt som både eksklusiv og dyr.

6500 Classic er så tynn at den passer godt ned i lommen. Telefonen er ikke mer enn knappe 0,95 cm tykk, noe som gjør den til en av de tynneste i sin klasse. Dette er nye takter fra Nokia, som har vært en etternøler i trenden med stadig tynnere telefoner.

Den øvrige størrelsen beløper seg til 11 cm i høyden og 4,5 cm i bredden. Dette gjør 6500 Classic svært lik i størrelse med for eksempel Sony Ericsson W880i.

Praktisk?

Så kommer det evige spørsmålet: Fungerer designet også i praksis?

Dessverre nei. Tastene ligger gravd langt ned i telefonen, og du trykker stadig feil når du skal taste et nummer eller skrive en melding. I tillegg er tastene ganske så ubehagelige. Med andre ord, ingen god fornøyelse for en person med middels store fingre.

Videre har ikke kameraet linsebeskyttelse. Og skjermen ligger faretruende klint opp i øverste skjermdeksel, noe som øker faren for at du kommer til å presse sprekker i skjermen når du for eksempel har telefonen i lommen.

Vi skulle også gjerne sett flere snarveistaster på 6500 Classic. Nå har telefonen kun talltastene samt vanlige menyknapper. Du har for eksempel ingen taster for å starte opp kamera og diktafon eller justere volum.

Dermed er kanskje 6500 Classic ikke så spesiell likevel. For i likhet med flesteparten av alle telefoner med et lekkert ytre, så har dette gått på bekostning av det praktiske. Dette er telefonen du holder ut med dersom du verken skriver mange meldinger, har store fingre eller liker å bruke snarveistaster.

Skjermer og menyerSkjerm: TFT, 2 tommer, 16 millioner farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Operativsystem:
Nokia S40
Meny: Rutenett
Tekst: T9, multitap
Firmware:

Slik vurderer vi
Fra venstre: Sony Ericsson K810i, Nokia 7390, Nokia 6500 Classic, Motorola Razr2 V8.
Fra venstre: Sony Ericsson K810i, Nokia 7390, Nokia 6500 Classic, Motorola Razr2 V8.

Høyoppløst

Nokia 6500 Classic har en forholdsvis stor skjerm på to tommer, ihvertfall i forhold til hvor liten resten av telefonen er. Skjermen er dessuten krystallklar med klare, skarpe farger.

Oppløsningen på 240 x 320 punkter holder godt til den bruken telefonen er ment til. Bilder gjengis slik at detaljene synes, spill og surfing på WAP går veldig bra. Du kan til og med se en film eller to uten å få vondt i øyene, selv om vi selvfølgelig fortsatt anbefaler TV-en fremfor telefonen.

Gode menyer

Nokia holder fortsatt på sitt S40 - et menysystem som så dagens lys for første gang allerede i 2002. Etter dette er det kommet en rekke oppdateringer som gjør at menyene i 6500 Classic fremstår som både oppdaterte og brukervennlige.

Dersom du aldri har brukt Nokia før, burde det fortsatt være en smal sak å forstå menyene. Menysystemet består av et enkelt rutenett av 3 x 4 ikoner. Disse er svært selvforklarende. Under hvert av disse finner du en meny med forskjellige undervalg. Disse er fordelt på en svært logisk måte, slik at du finner de valgene der du forventer å finne dem.

Å skrive SMS, eller MMS for den saks skyld, er heller ingen stor utfordring. Hele systemet er rimelig selvforklarende. Det inneholder ingen kjedelige mangler som for eksempel manglende stor bokstav etter punktum, eller manglende mulighet til å endre på ord du allerede har skrevet.

Videre er menyene både kjappe og responsive, i god tradisjon med hva Nokias menyer har brukt å være.

Nokia 6500 Classic med abonnement

Nokia 6500 Classic

Nokia 6500 Classic med abonnement

Nokia 6500 Classic

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen