Test

Nokia 6300

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,6 x 4,4 x 1,2 cm
Vekt: 91 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja
Uttak: USB, 2,5 mm minijack
Pris: ca. 2000 kroner (klasse G)

Slik vurderer vi

Kompakt og solid
Det tar ikke mange sekunder å legge merke til at 6300 er en bunnsolid telefon. Børstet metall dekker både batteridekselet bak og nummertastene foran. Skjermen er også rammet inn i det samme metallet.

Til tross for materialvalget veier ikke telefonen mer enn 91 gram, en vekt som burde sjenere de færreste.

Bortsett fra volumtaster på høyre side, har ikke 6300 snarveistaster til verken musikkspiller eller kamera. Bruker du kameraet mye, er den enkleste løsningen å trykke oppover på navigasjonstasten når telefonen er i ventemodus.

Kameraet til 6300 er plassert rett over batteridekselet på baksiden. Bortsett fra at glasset som dekker linsen er senket en millimeter ned i telefonen, er det lite som hindrer kameraglasset i å bli ripete.

Tastene til 6300 er intet mindre enn perfekte. Selv om avstanden mellom talltastene er liten, er hver tast stor nok til at du ikke bommer. Tastene bråker ikke, og motstanden er akkurat passe.

På hver side av telefonen finner du to "lyspunkter" som blinker når du har fått SMS. Det fortsetter å blinke helt til du har lest SMS-en. Funksjonen er sikkert nyttig for noen, men kan bli irriterende i lengden hvis du får mye SMS. Liker du det ikke, har du heldigvis mulighet til å slå av denne funksjonen.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 16,7 millioner farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Symbian Series 40
Meny: Rutenett, liste eller faner
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: v04.70

Slik vurderer vi
6300 tåler dagslys
6300 tåler dagslys

Sylskarp skjerm
Det er ingen tvil om at skjermen til 6300 er skarp. Med en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på opptil 16,7 millioner farger, får du definitivt en god skjerm for pengene.
Ikonene er både skarpe og klare.

Nokia har valgt å utstyre 6300 med menysystemet Series 40. Det betyr at menyene er både oversiktlige og kjappe.
Det eneste som går noe tregt er å se på åpne bilder i bildegalleriet. Med 14 bilder på minnekortet tok det rundt halvannet sekund å bla fra bilde til bilde.

Vil du se på bildene du har tatt med telefonen, har du flere valg. Her kan du enten velge om du vil se bildene som en liste eller som rutenett. Hvert enkelt bilde kan også vises i fullskjerm.

Den to tommer store skjermen er god til å vise bilder, og både fargen og klarheten bevares godt.

Series 40 har muligheten for aktiv ventemodus. Dette innebærer at du kan legge snarveier på skrivebordet, og dermed slipper å bla i menyene. Du kan også la ventemodusen vise deg dagens kalenderoppføringer og notater.

Nokia har valgt å gi 6300 større skrift i menyene enn de fleste andre telefoner med Series 40-menysystemet. Du har ikke mulighet til å endre på dette.

Konsekvensen er at du må bla mer i menyene enn du må med andre telefoner med samme menysystem. På den annen side vil skriftstørrelsen være kjærkommen for de som sliter med at bokstavene på skjermen som regel er hakket for små.

Det går fort å venne seg til skriftstørrelsen, selv om Nokia fint kunne latt brukeren selv få justere dette.

Nokia 6300 med abonnement

Nokia 6300

Nokia 6300 med abonnement   Les mer »

Nokia 6300   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen