Test

Nokia 6280

Design og byggekvalitet - 

Telefoner med nedskyvbart tastatur blir stadig mer populære, og formfaktoren har i det siste blitt stadig mer vanlig. Nokia er blant produsentene som leder an i denne utviklingen, og selskapets nye profftelefon 6280 er bare den siste i en rekke av telefoner der tastaturet lett kan skyves inn bak skjermen når du ikke har bruk for det.

Fordelene med å kunne skyve tastesettet vekk når det ikke brukes kan ellers summeres ned til to punkter. For det første så slipper du å bekymre deg for at telefonen skal ringe tilfeldige nummer fordi du har glemt å skru på tastelåsen. For det andre blir telefonen fysisk langt kortere ettersom du slipper å ha tastesettet fremme hele tiden, og det åpner igjen for bedre plass til stor skjerm og store menytaster.

           
(Klikk for større bilder)

6280 er ikke liten, utformingen til tross. Med mål på 10 x 4,6 x 2,1 cm er telefonen på størrelse med Sony Ericssons K750i i bredde og høyde, og det før tastesettet er skjøvet ned. Som målene fremhever, så er 6280 også en ganske tykk telefon med en dybde på 2,1 cm. Dermed sitter du igjen med en ganske stor telefon som gjør mye ut av seg, enten du har den i lommen eller i en bæreveske i beltet.

Byggekvaliteten på 6280 er noe diskutabel. Vi er ganske fornøyd med materialene som er brukt i front- og bakdekselet, og telefonen er skikkelig satt sammen. Men vi opplevde noe knirking og slark enkelte steder, blant annet i skyvemekanismen, noe som trekker helhetsinntrykket ned.

Det vi også reagerer på er at Nokia ser ut til å ha brukt en svært simpel blankplast for å beskytte skjermen. Når vi dunket forsiktig med neglen på glasset, hørtes det ikke spesielt solid ut. Det ville ikke overraske oss om et fall fra en meters høyde ville sette en sprekk i skjermglasset. I tillegg ligger skjermen for dypt i telefonen, synes vi. Vi har altså en del innvendinger på hvilke materialer som er brukt og hvordan telefonen er satt sammen på.

Fiffige løsninger
6280 har fått en minnekortplass på venstre side, og det er mulig å skifte minnekort mens telefonen er påslått. Telefonen har også en rekke snarveisknapper som kommer til sin rett i de forskjellige situasjoner. Skal du knipse bilder, finner du en egen utløserknapp på nede på høyre side, mens du kan zoome med volumtastene rett ovenfor. I tillegg finner du en egen knapp for trykk-og-snakk øverst på venstre side.


(Klikk for større bilde)

Tastesettet til 6280 er bortimot perfekt. Siden telefonen er så stor som den er, har det vært mulig for Nokia å utstyre den med store og vennlige tall- og menytaster. Vi har heller ingenting å utsette på motstanden til tastene, de er lette å trykke inn, og telefonen reagerer spontant.

Det eneste vi kan sette fingeren på er den store avstanden mellom nederste talltast og menytastene. Denne er ganske lang, og enkelte vil kanskje måtte flytte hånden for å rekke over hele tastesettet.

Summert opp, så vil noen kanskje påstå 6280 har et kjedelig design. Vi mener derimot at 6280 har et design som er lett å bruke i hverdagen og som gjør 6280 til en veldig anvendelig telefon. Så, til tross for sin store størrelse, vekten på 115 gram, og enkelte tilfeller av dårlig byggekvalitet, så vil vi si at 6280 designmessig er en veldig gjennomtenkt telefon som er optimal for deg som setter pris på det praktiske fremfor det estetiske.

Nokia 6280 med abonnement

Nokia 6280

Nokia 6280 med abonnement   Les mer »

Nokia 6280   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen