Test

Nokia 6270

Design og byggekvalitet - 

6270 er en av de første skyvetelefonene fra Nokia. Her skyves tastesettet inn under skjermen, en designløsning som brukes av stadig flere produsenter. Vi kunne raskt konstatere at designet til Nokia 6270 ikke helt kommer opp i samme klasse som for eksempel D600, men den er heller ikke den verste vi har prøvd.

Første gang vi prøvde telefonen følte vi nærmest at det var sand i skinnene mellom tastesettet og skjermen, og utløseren har ikke den samme snerten som vi finner på telefoner som Samsung D600 og Nokia 8800. Dette senker kvalitetsfølelsen betydelig. At skjermen i tillegg er slingrete når den er skjøvet ut hjelper heller ikke på helhetsinntrykket.

Store og gode taster
Tastene til 6270 er såpass store at selv de med tykke fingre kan bruke telefonen uten problemer. De er også responsive og lette å trykke ned, slik at både meldingsskriving og navigering i menyene går som en lek.

På telefonens sider finner du dedikerte taster for trykk og snakk, volum og kamera. På høyresiden finner du også et hotswap-spor for minnekort. Hotswap betyr enkelt og greit at du kan sette minnekortet rett i telefonen, uten å måtte slå den av først. Dette er veldig praktisk hvis du for eksempel bruker minnekortleser for å overføre bilder og lignende til datamaskinen, og dermed må ta ut minnekortet fra telefonen jevnlig.

På telefonens bakside finner du kameralinsen. Denne har fått en solid ramme rundt seg, slik at det skal mer til før du riper opp glasset hvis telefonen skulle gå i bakken.

Med mål på 104 x 50 x 23 mm og en vekt på 125 gram er 6270 absolutt ikke blant de minste og letteste telefonene på markedet. Dette er altså ingen telefon for skjortelommen, noe som er litt skuffende for en vanlig GSM-telefon i disse dager.

Nokia 6270 med abonnement

Nokia 6270

Nokia 6270 med abonnement   Les mer »

Nokia 6270   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen