Test

Nokia 6230i

Design og kvalitet -

Da vi testet forløperen til 6230i ifjor, valgte vi å presisere at 6230 da var "den første telefonen i 6-serien til Nokia som virkelig har truffet på designfronten". Utseendet er klassisk Nokia, men materialvalg og oppbygning har truffet blink. Vi kan derfor godt forstå at Nokia har beholdt utseendet med noen små endringer.

Som 6230, så er 'i'-etterfølgeren både lekker og solid, og virker å gi et inntrykk av ferdig arbeid. Alt for mange telefoner kan i dag sammenlignes med plastleker, eller knirker på grunn av dårlig materialbruk. Dette er ikke tilfelle for 6230i, som allerede fra dag èn gir et inntrykk av kvalitet.

Telefonen er for øvrig nøyaktig lik forgjengeren både i størrelse og form, altså 10,3 x 4,4 x 2 cm. Med det legger den seg på en relativt standard størrelse, lik for eksempel Sony Ericsson T610 og svært mange andre populære modeller på markedet. Grunnen til dette er nok at denne størrelsen er et godt kompromiss mellom funksjonalitet og bærbarhet. Vekten er på 99 gram.

Smart tasteoppsett
Nokia har lenge vært blant de mest eksperimentelle produsentene når det kommer til tastesett, noe som har ført både godt og vondt med seg. På 6230i har heldigvis taste-picassoene holdt fingrene av fatet og servert oss et tastesett som er utformet for å passe hendene - og ikke fantasien til Nokias designere.

I tillegg til å ha en god passform har tastene også en passende motstand i seg og en grei størrelse. Dermed kan man trykke villig løs på tastene uten å måtte gå på smertestillende i etterkant, samt at de av oss med fingre i størrelsen L og oppover fortsatt kan trykke ned én tast om gangen og ikke fem.

6230i har en fireveis piletast samt en egen knapp i midten for å bekrefte menyvalg. Denne løsningen er svært praktisk, og gjør det unødvendig å måtte flytte tommelen for å bekrefte et valg.

Mer minne - telefonen må slås av
I en tid der stadig flere telefoner og andre dingser får minnekort, er det stadig mer irriterende å teste telefoner uten HotSwap. HotSwap betyr kort og greit at man slipper å måtte skru av telefonen hver gang man skal skifte minnekort. På 6230i må man istedet skru av telefonen og fjerne batteriet for så å kunne hente ut minnekortet. En dryg prosess å gjennomføre om man må utføre den ofte.

          
(Klikk for større bilder)

Vi savnet forøvrig også en linsebeskytter. Dette blir stadig mer vanlig å se på telefoner med mer avanserte kamerafunksjoner, og hindrer støv og smuss fra å smusse til og ripe opp linsen.

Alt i alt sitter vi igjen med et inntrykk av Nokia 6230i som en funksjonell, praktisk og kvalitetsmessig bra designet telefon som er diskré nok i utformingen til å passe for de fleste. Et godt tasteoppsett og liten størrelse gjør den også til en vinner hos hvermansen. Men mangel på HotSwap og linsebeskytter gjør det tydelig at Nokia har kjørt videre på designet i 6230 i god samvittighet, og kanskje ikke har fulgt helt med på utviklingen på designfronten det siste året.

Nokia 6230i med abonnement

Nokia 6230i

Nokia 6230i med abonnement   Les mer »

Nokia 6230i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen