Nokia 6230 feilet i test


To av Nokias kandidater kom ikke fra testen i live

Forbrukerrådet pleier jevnlig å inspisere mobiltelefonene på det norske markedet. Blant annet tester man hvor mye de kan tåle av støt og fukt. I begge disse testene kom Nokias 6230 særdeles dårlig ut.

Støt-testen skal være blant de tøffere. Telefonene legges i en trommel som roteres 25 ganger. Dette skal tilsvare 50 fall fra 80 centimeters høyde, og gir en illustrasjon av hvor godt telefonene tåler støt og fall. I denne testen måtte 6230 melde pass allerede etter 10 fall. Skjermen sluttet å fungere.

Også på fukttesten kom Nokias nyeste dårlig ut. Her utsetter man telefonene for regn, for å se hvordan de håndterer fukt. På Nokia 6230 sluttet først mikrofonen og høyttaleren å virke, og deretter sluttet SIM-kortet å fungere. Etter noen dager var det ikke mulig å slå på telefonen.

– Vi har aldri før opplevd at samme modell har blitt ødelagt både i regntesten og i falltesten, sier sjefstesteren ved Forbrukerrådets testinstitutt i Tyskland.

I ettertid har man testet to nye eksemplarer av modellen, som har overlevd begge testene. Det er imidlertid liten tvil om at 6230 ikke er blant de mest solide telefonene på markedet, og kanskje bør håndteres litt ekstra fint. Man kan også sette spørsmål ved Nokias fokus på kvalitet når en av selskapets dyreste modeller, med en utsalgspris på over 3000 kroner, feiler i en grunnleggende test av byggekvalitet og konstruksjon.

Vinneren av Forbrukerrådets test ble LG G7100, som håndterte alle tester og samtidig får skryt for å ha både god batterilevetid og holdbarhet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen