Test

Nokia 6230

Design og kvalitet - 

6230 er etter vår mening den første telefonen i 6-serien til Nokia som virkelig har truffet på designfronten. Mens telefonene i 6310-klassen var både store og klumpete, og 6220 var en plastleke av de sjeldne, må den siste modellen i serien sies å være både lekker og solid.

Telefonen er ikke større enn andre modeller i sin klasse, og er ganske så nøyaktig på størrelse med T610. Den er også tilnærmet like tung med sine 97 gram.

Dekslene på telefonen er dessuten utformet i ekstra hard plast, som skulle være vanskelige å ripe opp for selv den mest fanatiske nøkkel-bruker.

Plasten over skjermen kan riktignok ikke sies å være fullt så solid, og telefonen vår fyltes raskt av riper over skjermen. Det kan man imidlertid fikse med et nytt deksel.

Vi la ellers ikke merke til en eneste knirkelyd, ujevnhet eller andre tegn på dårlig kvalitet i telefonen. Tastene lager heller ikke for mye lyd når man trykker på dem.

Taster man kan skrive med
På taste-fronten har Nokia valgt det trygge alternativet og utstyrt 6230 med et helt A4 tasteoppsett, ribbet for både fancy former og kreativ layout. Og takk og pris for det!

I bruk må tastene virkelig sies å være ypperlige. De er store og romslige nok til at man kan skrive med hansker, de er logisk plassert ut på telefonen og de er akkurat passe myke og responsive. Dette er slik vi vil ha det.

Piletasten til 6230 er fem-veis. Den kan med andre ord trykkes inn for å bekrefte menyvalg på samme måte som en soft-knapp. Hver av de tre øverste knappene på telefonen har dermed en egen funksjon i menyene.

Vi var riktignok ikke helt fornøyde med piletasten. Når man skal trykke den inn opplever man nemlig ofte at man heller trykker opp eller til siden. Om dette ikke er noen dramatisk feil, så er det ihvertfall en irriterende en.

På siden av telefonen finner man en egen knapp for å justere volumet, slik vi har blitt vant til på de fleste nye modeller.

Alt i alt snakker vi her om et både funksjonelt og praktisk design. Noe man vel også skulle kunne vente av en proff-telefon til nesten 4000 kroner.

Nokia 6230 med abonnement

Nokia 6230

Nokia 6230 med abonnement   Les mer »

Nokia 6230   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen