Test

Nokia 6220


Vi takker MPX for utlånet av Nokia 6220

 

Design og kvalitet - 

Nokia 6220 retter seg mot proffbrukeren, og har et adskilig mer formelt og stivt design enn de mer spenstige og kreative utformingene vi har sett hos de siste ungdomstelefonene fra produsenten.

De stilfulle sort og krom-fargene klarer allikevel ikke å skjule materialvalget til Nokia. Foruten en liten metall-plate rundt kameralinsen er 6220 bygget på plastikk, plastikk og atter plastikk. Dette holder vekten nede, men gjør telefonen mindre eksklusiv og, ikke minst, mindre robust.

Også skjermen er utformet i det svake og sårbare materialet vi kjenner fra Nokias andre Series 40 telefoner, og med litt uforsiktig bruk riper den seg raskt opp. Dette er altså ikke telefonen du bare kan slenge i lommen sammen med nøkkelknippet og småmyntene.

Nokias nye har imidlertid en rekke andre styrker på designfronten. Størrelsesmessig er den en av de minste og smaleste telefonene på markedet, og vekten på 92 gram er dessuten veldig bra for en kamera og proff-telefon i denne klassen. Og 6220 er ikke bare vennlig for lomma - telefonen ligger også meget godt og stabilt i hånden.

Vi var også stort sett fornøyde med utformingen av tastene. De nederste tastene er i minste laget og litt vanskelige å trykke ned med tomlene, og det innbuede designet var også litt kronglete, men det går allikevel raskt og er behagelig å skrive inn tekst på telefonen. Piletasten fungerer optimalt og krever et minimum av anstrengelse for å bla rundt i menyene, og det samme gjelder soft-tastene og telefon-tastene.

Som de fleste dyrere telefoner har 6220 en praktisk volumkontroll på siden, som blant annet brukes til å justere volumet under samtaler. Det eneste vi ellers kunne ha savnet her måtte vært dedikerte knapper for å starte kameraet og diktafonen.

Skjerm og menyer - 

Skjermen til 6220 bærer nøyaktig de samme spesifikasjonene som samtlige av Series 40-telefonene fra Nokia som har kommet på markedet det siste året - og det er ikke lenger spesifikasjoner vi kan juble for.

En 128x128 pikslers skjerm-oppløsning og STN-teknologi (vite mer om skjermtyper?) var bra nok for to år siden, da man kun brukte skjermen til å skrive tekstmeldinger og bla i menyen. Når man plutselig skal bruke den samme skjermen til kamerasøker, bildemeldinger og Java-spill blir den derimot for trang og diffus - ihvertfall om man har vennet seg til de lekre 128x160 pikslers TFT-skjermene til Siemens ST55 og SE Z600.

Det som redder 6220s score i denne kategorien er det velkjente Series 40 grensesnittet, som både er raskt, enkelt og brukervennlig. Vi holder nok fremdeles en knapp på menysystemet til Siemens, som i våre øyne er det beste på markedet i dag til å kombinere effektivitet med brukervennlighet, men det er også en grunn til at Nokias menyer er så populære som de er.

Man finner et par nyheter i menyen til 6220 i forhold til eldre modeller. Man har nå tilgang til fire snarveier fra piletasten - venstre for ny melding, ned for kontakter, høyre for kalenderen og opp for å aktivere kameraet. Telefonens startmeny kan dessuten settes opp som et rutenett av ikoner, slik vi kjenner fra telefonene til blant andre Siemens og Sony Ericsson.

Nokia har alltid vært kongen på haugen når det kommer til skriving av tekst, og 6220 er intet unntak. Telefonens velutformede taster, gode respons og praktiske grensesnitt sørger for at det går som en drøm å skrive meldinger. Det eneste vi savner her er et tegnfelt som viser hvilke tegn som befinner seg på hver tast, slik vi kjenner det fra Siemens og Sony Ericsson.

Nokia 6220 med abonnement

Nokia 6220

Nokia 6220 med abonnement   Les mer »

Nokia 6220   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen