Test
Nokia 6210 Navigator er en smarttelefon med GPS. (Bilde: Marius S. Eltervåg (Alle foto))

Nokia 6210 Navigator

Nokia 6210 Navigator er produsentens andre telefon under Navigator-fanen, og har i likhet med forgjengeren 6110 Navigator fått nedskyvbart tastatur.

Design og brukervennlighet

Form: Skyvetelefon
Størrelse:
10,3 x 4,9 x 1,5 cm
Vekt: 117 gram
Snarveistaster: Kamera, volum, GPS
Uttak: Micro-USB, 2,5 mm
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Symbian 9.3
Menysystem: S60 3rd Ed. Feat.pack 2
Menyvisning: Liste, rutenett, hestesko, V-form
Skjerm: 2,4 tommer, 240 x 320 punkter, 16,7 mill farger
Pris: ca 3000 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Kjapp
 – Gode taster
 – Brukervennlig

dsad
 –Får lett skader i skallet
– Mangler linsedeksel
Pass på å ikke ha nøkler i samme lomme som telefonen.
Pass på å ikke ha nøkler i samme lomme som telefonen.
Tastene er svært gode.
Tastene er svært gode.
Glasset over kameralinsen er ubeskyttet.
Glasset over kameralinsen er ubeskyttet.

Telefonen ligger godt i hånden og med sine 117 gram er den ikke for tung for bukselommen.

Skrøpeligere enn forgjengeren

Mens 6110 Navigator kan sies være en av de mest solide smarttelefonene vi har testet noensinne, er 6210 Navigator en hel del skralere.

Telefonen henger riktignok godt sammen, og den føles ikke skrøpelig. Det er først og fremst materialene som gjør at kvalitetsfølelsen er betydelig dårligere enn på forgjengeren

Vi er klar over at du ikke skal ha nøkler eller skarpe gjenstander i samme lomme som telefonen, ettersom dette ofte fører til oppriping av skjerm og deksler.

Vi må innrømme at vi ofte bryter denne forholdsregelen, men har ikke tidligere opplevd at det har gjort like stor skade som på 6210 Navigator. Mens vi er vant med at telefonene får små riper, opplevde vi denne gangen dype merker i telefonrammen.

Dersom du kjøper 6210 Navigator må du altså være veldig nøye med å ha telefonen i en lomme for seg selv.

Også glasset som dekker kameralinsen er noe utsatt, ettersom den ikke har noen form for beskyttelse mot riper og flekker.

Svært bra taster

Dersom du skriver mye tekstmeldinger og e-post, er du avhengig av gode taster. 6210 Navigator har heldigvis både store og responsive taster, og skrivingen går unna i en fei.

Ved første øyekast kan slette- og menytasten se noe små ut, men disse er opphøyd nok til at de ikke er problematiske å bruke.

Generelt har vi ikke noe å utsette på verken nummertastene eller navigasjonspanelet.

Av snarveistaster finner du en egen knapp som starter kameraet, volumtaster, og Nokias "own-tast", som er en stjerneformet snarveistast til en valgfri funksjon. Denne er plassert under piltasten, og er forhåndsprogrammert til å starte GPS-funksjonen.

På telefonens venstreside finner du inngang for minnekort av typen Micro-SD, og et spor for Micro-USB. Sistnevnte er i ferd med å bli standard i Nokias modeller, noe vi setter stor pris på, ettersom dette er standarden også resten av elektronikkbransjen ser ut til å gå for, og du dermed ikke er avhengig av flere typer kabler når du er på farten.

Lydutgangen for hodesett er av typen 2,5 mm jack, noe som betyr at du trenger en overgang til 3,5 mm for å bruke favoritthodesettet ditt. Dette følger ikke med i esken.

Oppdatert menysystem

Menysystemet i 6210 Navigator er S60, som burde være velkjent for alle som har prøvd en smarttelefon fra Nokia før. Dette menysystemet er ikke særlig mer komplisert enn det du finner på en hvilken som helst annen telefon, og tar kort tid å sette seg inn i.

Feature pack 2

6210 Navigator er blant de første modellene med S60 feature pack 2, som er den nyeste versjonen av menysystemet. Den nye menyversjonen har en del forbedringer fra tidligere utgaver.

Du har blant annet flere visningsalternativer i aktiv ventemodus. Forskjellen fra før er at du kan vise ikonene på skjermen som en liste istedenfor en vannrett linje som dekker hele skjermen. Ellers er 6210 rimelig hissig av seg, så både navigering i menyer, oppstart av programmer og åpning av mapper går lynkjapt.

Oppgavebehandleren er også langt mer synlig enn tidligere, og ligger lett tilgjengelig øverst i de fleste undermenyene. Dermed blir du konstant minnet på at det muligens ligger programmer i bakgrunnen og spiser arbeidsminne. Eller på norsk: Treger ned telefonen din.

Du kan forøvrig også åpne oppgavebehandleren på samme måte som før, altså ved å holde inne S60-tasten.

Vi liker også hvor lettvint MMS-løsningen har blitt. Mens du tidligere var nødt til å velge MMS eller SMS før du begynte på en melding, blir tekstmeldinger automatisk konvertert til MMS dersom du legger til et bilde, et videoklipp eller en lydfil.

Generelt liker vi siste versjonen av S60 bedre enn de tidligere, som både er mer funksjonsrik og til nå virker kjappere i frasparket enn vi er vant til.

Vil du lære mer om S60?
Grei tilbehørspakke.
Grei tilbehørspakke.

Grei salgspakke

Du får med et greit utvalg tilbehør når du kjøper 6210 Navigator:

  • Lader
  • Håndfri/stereoøreplugger
  • CD med programvare
  • USB-kabel
  • Minnekort (1 GB)
  • Brukermanual

Nokia 6210 Navigator med abonnement

Nokia 6210 Navigator

Nokia 6210 Navigator med abonnement   Les mer »

Nokia 6210 Navigator   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen