Test

Nokia 6170

Design og kvalitet - 

Utseendet til Nokia 6170 minner mye om det man finner på en av Nokias andre kamskjellstelefoner - 6260, som var like firkantet og var malt i noenlunde samme farger. Heldigvis er denne modellen både mindre og litt mer fornuftig utformet enn 6260, som må være det verste vi har vært borte i rent designmessig.

Telefonen har mål på 8,8 x 4,6 x 2,2 cm, og veier 121 gram, noe som er på nivå med for eksempel Sony Ericssons Z600. Telefonen kan dermed ikke plasseres i fjærvektsklassen, og er også rimelig tykk, men ikke noe vi ikke har sett før fra en kamskjellsmodell.

Lite vennlig mot låret
Telefonen har fått et veldig firkantet preg med markerte, rette linjer. Dette er bare en av mange dristige designløsninger vi har sett fra den finske produsenten, som absolutt ikke lar seg skremme av litt nytenkning.

Designet har imidlertid sine ulemper. De skarpe kantene gjør nemlig at man kjenner telefonen skraper mot låret når den ligger i bukselommen, selv med noenlunde vide bukser på. Dette er til tider en smule irrirerende, men man venner seg som kjent til det meste. Det er i tillegg fullt lovlig å ha telefonen i lommen på jakken eller genseren.

Tastesettet til telefonen er blant de beste vi har prøvd opp gjennom tidene. Tastene er både store og responsive, og gjør den daglige dosen med tekstmeldinger til en lek. De verste storforbrukerne av SMS vil altså ikke ha problemer med å sette pris på denne telefonen.

Vi priser oss lykkelige over at navigasjonstastene er plassert på den nederste delen av telefonen - noe som slett ikke er en selvfølge.

På telefonens venstre side finner vi to volumtaster, slik at man lett kan justere volumet under samtaler. På enhetens høyre side finner man en dedikert tast til "trykk og snakk"-funksjonen, samt en knapp som lar deg skifte mellom lydløs og andre profiler uten å åpne telefonen. Praktisk.

Den kvalitetsfølelsen telefonen gir deg, er det ingenting å si på. 6170 er robust, og er i tillegg helt fri for både knirking og andre ulyder. Kameralinsen ligger godt beskyttet under en solid glassplate, slik at man ikke trenger å bekymre seg for å skrape opp linsen.

Lite å klage på
Alt i alt finner vi heller lite å klage på. Det skal som sagt sies at telefonen er en smule ubehagelig å ha i lommen, samt at den er litt i største laget. Det kunne også vært en pluss med et deksel eller en annen form for beskyttelse foran telefonens POP-port, som er helt ubeskyttet.

Ellers synes vi designerene bak denne telefonen har gjort en bra jobb. Det skal til slutt nevnes at vi ikke hadde særlig høye forventninger til denne modellen etter å ha testet design-floppen 6260.

Skjerm og menyer - 

Den indre skjermen til 6170 har en oppløsning på 128 x160 punkter, noe som er en soleklar forbedring fra veldig mange andre Nokia-telefoner av vanlig type. Produsenten har nemlig hatt en uforståelig forkjærlighet for små 128 x 128 punkters skjermer.

Skjermen er i tillegg av typen TFT, altså den skjermtypen med skarpest bilde, best fargegjengivelse og sterkest resistans mot sollys. På den negative siden er TFT-skjermer den mest strømkrevende skjermtypen.

Den utvendige skjermen har en oppløsning på 96 x 65 punkter og en fargedybde på 4096 farger. At denne skjermen ikke er like skarp som hovedskjermen er en selvfølge, så dette er ikke noe negativt. Skjermen duger ypperlig til det den er ment for - selvportrettsbilder og visning av telefonens indikatorer, samt klokke.

6170 har fått grensesnittet Series 45, som egentlig er en oppgradering av Series 40. Hovedforskjellen er at menyene er tilpasset mer avanserte telefoner med høyere oppløsning enn Nokias vanlige 128 x 128 punkter.

Nokias menyer kan vises enten som en vanlig liste, eller som et rutenett. Sistnevnte gir en mye bedre oversikt, og vil nok være mest praktisk for de aller fleste, ettersom det går mye raskere å navigere i menyene med dette oppsettet.

Ellers holder menyene velkjent "Nokia-kvalitet", med minimalt med forsinkelser og logisk oppsett. Den finske produsenten har ennå til gode å skuffe oss på dette området.

Telefonens snarveier ble flittig brukt av undertegnede. Ved hjelp av navigasjonstasten kan man starte kameraet, aktivere trykk-og-snakk-funksjonen, gå til "skriv melding" eller kontaktlisten med et enkelt trykk. Knappen i midten tar deg til telefonens hovedmeny.

På den høyre siden av telefonen finner man snarveier til henholdsvis trykk-og-snakk-funksjonen og listen med forskjellige profiler. Disse kan brukes mens telefonen er lukket, slik at man raskt og enkelt kan skifte til lydløs profil eller sende en talemelding.

Vi må allikevel si oss godt fornøyde i denne kategorien. Nokias gode respons og brukervennlige menyer, kombinert med en stor og god skjerm er rett og slett en oppskrift som fungerer - veldig bra.

Nokia 6170 med abonnement

Nokia 6170

Nokia 6170 med abonnement   Les mer »

Nokia 6170   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen