Nokia 6151

Alternativ tekst mangler

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,8 x 4,7 x 1,9 cm
Vekt: 98 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,8 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: Proprietær Nokia-port
Pris: ca. 2200 kroner (klasse D)

Slik vurderer vi

Nokia 6151 er den nest minste 3G-telefonen fra Nokia til nå, og bare noen millimeter tykkere enn minstemann, Nokia 6233. Men ingen av de to telefonene er egentlig særlig små. De er både tykkere og høyere enn de minste 3G-telefonene til Sony Ericsson og Samsung.

Skrytet av at dette er en liten 3G-telefon synes vi altså Nokia skal legge fra seg først som sist.

Likevel er ikke 6151 noen hemmende stor telefon, og vi hadde ikke noen problemer med å ha den i en vanlig bukselomme.

Tastene og skjermen er rammet inn i en sølvstripe. Resten av telefonen er pakket inn i en svart gummi, som også dekker bakdekselet. Materialet gjør telefonen litt vanskeligere å dra opp fra lomma, men betaler tilbake i kvalitetsfølelse. Det burde også gi telefonen litt ekstra sikring mot støt og fall.

6151 virker rett og slett solid. Den gir ikke fra seg særlig mye knirkelyder, og er heller ikke plaget av slark.

Kameralinsen er plassert på baksiden av telefonen, bak et lite glass i bakdekselet. Glasset er ubeskyttet, og er derfor utsatt for riper og fingeravtrykk.

6151 har en egen kameratast på høyresiden, som du bruker til å starte kameraet og ta bilder. I tillegg har telefonen egne taster for å justere volumet. På motsatt side ligger en tast du bruker for å hente frem kontaktlisten.

(Foto: Einar Eriksen)

Herlige taster
Tastene til 6151 er store og symmetriske, og er veldig gode å skrive med. Det er stort mellomrom mellom hver tast, som gjør sjansen liten for å ufrivillig trykke inn to taster samtidig. Hvis vi skal sette fingeren på noe, må det være at tastene gir fra seg en plagsom klikkelyd som nok ikke tas vel imot på lesesalen eller møter.

Designmessig er Nokia 6151 helt grei. Den er stor, men ikke for stor. Den har også behagelige taster og knirker ikke.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
OS: Nokia Series 40
Meny: Liste
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: v3.52

Slik vurderer vi

Dårlig skjerm
Skjermen til 6151 er alt for dårlig til vanlig bruk. Den har en lav oppløsning på 128 x 160 piksler, som er strukket ut over 1,8 tommer med skjerm. Skjermen burde hatt større oppløsning, og kunne gjerne også vært fysisk større.

Du irriterer deg over den trange skjermen når du ser på bilder eller video, bruker planleggeren, leser SMS eller blar i menyene. Samtidig blir både bilder og tekst uskarpe og kornete. Mottar du en SMS med et smilefjes ser fjeset direkte deformert ut.

Den svake skjermen kunne vært forsvart om 6151 hadde vært en telefon til 299 kroner med kontantkort, men når den koster over to høvdinger på nettbutikker blir det rett og slett alt for dårlig.

Gode menyer
6151 har den nyeste versjonen av Nokias Series 40-menysystem, som blant annet åpner for en bedre planlegger med snarveier på skrivebordet. Her får du også informasjon om notiser, musikkspiller og radio, samt fem snarveier.

(Foto: Einar Eriksen)

6151 kan til en viss grad håndtere flere oppgaver samtidig, slik som er vanlig på Nokia-telefoner. Musikkspilleren og radioen kan spille i bakgrunnen mens du bruker telefonen til andre ting, som å sende tekstmeldinger eller surfe på nett.

Menyene er også responsive, og det går kjapt å navigere. Men den lavoppløste skjermen gjør altså ting uoversiktlig, og bilder og video kommer ikke til sin fulle rett.

Nokia 6151 med abonnement

Nokia 6151

Nokia 6151 med abonnement

Nokia 6151

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen