Test

Nokia 6131

Design og byggekvalitet - 

Spesifikasjoner:

Størrelse: 9,2 x 4,8 x 2,0 cm
Vekt: 112 gram
Form: Kamskjell

Snarveistaster: Volum, stemmegjenkjenning, kamera, profiler.

Kamera: Ja
Uttak: Pop-port
Eksternt antenneuttak:
Nei

Pris: fra ca 2200 kroner

En av de nyeste kamskjelltelefonene fra Nokia, er 6131. Denne kamskjelltelefonen er en av de mer spesielle vi har sett på lenge.

6131 er nemlig en skikkelig underbitt telefon, og trekker i grunn tankene i retning det storkjefta beistet, gjedda.

Men kan denne gjedda sprelle? Vi har tatt en nærmere titt på 6131.

Under testperioden har reaksjonene på telefonens utseende enten vært "Oi, den var stilig", eller "Haha, for en stygg telefon!"

Uten at vi selv tar noe standpunkt, konstaterer vi at 6131 lett kan bli en hat eller elsk-telefon med tanke på utseende.

Formen på telefonen ellers kan beskrives som flatt og bredt. 6131 er nemlig ganske bred over baken, men samtidig ganske tynn til å være en Nokia-kamskjell.

Telefonen stiller ikke i fjærvektklassen. Med en vekt på 112 gram, kan 6131 kalles en mellomvekter.

Uansett: Verken størrelse, form eller vekt bør by på de største problemene når du skal ha telefonen i lomma.

Telefonens taster er plassert i kjent Nokia-stil. Du får to menytaster og to taster for å svare og legge på. Mellom disse tastene finner du navigasjonstasten, som stikker litt opp fra tastene rundt.

Nummertastene er store, og har alle en opphøyning som gjør det lett å føle seg fram. Med andre ord burde ikke telefonen by på problemer om du har pølsefingre.

Tastene er for øvrig knirkefrie, bråker lite og har passe motstand.

På utsiden av telefonen finner du snarveistaster for å justere volum, skru på kameaet, skifte profil og for å skru av og på telefonen. Vi mener tastene er lagt for langt nede på telefonen. Dette fører til at du må bøye tommelen så langt bakover at det grenser til det smertefulle.

Skjermen på telefonen spretter opp med et trykk på en knapp. Dette er ikke en motorisert løsning, slik som på Samsung P510, men en fjærmekanisme.

6131 føles for øvrig solid bygget, kanskje med unntak av leddet til skjermen, som har antydninger til slark.

Konklusjonen blir at 6131 har gode taster på innsiden, dårlige sådanne på utsiden, og føles passe solid bygget. Utseendet skal ikke vi ta stilling til, men det er i alle fall udiskutablet spesielt. Og om du ikke liker flippåpneren, er det bare å la være å bruke den.

Skjermer og menyer - 

Spesifikasjoner:

Hovedskjerm: TFT, 16 mill. farger
Oppløsning: 320 x 240 piksler
Fysisk størrelse: 2,2 tommer

Ytterskjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 128 x 160 piksler
Fysisk størrelse : 1,36 tommer

OS: Nokia
Meny: Series 40, 3. versjon
Tekst: T9

Nokia har ikke funnet noen god grunn til å bytte ut de vanlige Series 40-menyene sine denne gangen heller. Og godt er det.

Menyene er kjappe i responsen, og du slipper å vente på at ting skal skje. I undermenyene er valgene logisk lagt opp, og det er enkelt å finne fram.

I samspill med den skarpe skjermen du finner på innsiden av lokket, ser det hele meget bra ut.

Series 40 versjon 3 har god oversikt, menyer du kan tilpasse, og aktiv ventemodus.

Om du ikke har fått det med deg enda: Aktiv ventemodus betyr at du har en del egendefinerte snarveier i grunnskjermen, og kan styre mp3-spiller, radio og få full oversikt over notater og dagens gjøremål.  I det hele tatt noe som lar deg jobbe litt mer effektivt med telefonen - og mulig å skru av om du ikke fordrar det.

Skjermen til 6131 er noe som absolutt må dveles ved. Den er nemlig sylskarp. Kombinasjonen høy oppløsning og stort fargeutvalg sørger for at bilder ser særdeles bra ut på denne skjermen. Dessuten kommer tekst krystallklart frem.

Ytterskjermen er ikke verst den heller. Den er litt over gjennomsnittlig skarp, og kan fint konkurrere med BenQ-Siemens EF81.

Det er i grunn ikke så mye negativt å si om menyene og skjermene på 6131. Om menyene ikke akkurat er nyskapende, er de i alle fall enkle og oversiktlige.

Nokia 6131 med abonnement

Nokia 6131

Nokia 6131 med abonnement   Les mer »

Nokia 6131   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen