Test

Nokia 6125

Design og byggekvalitet - 

Spesifikasjoner:

Størrelse: 9 x 4,6 x 2,4 cm
Vekt: 98 gram
Form: Kamskjell

Skjerm: 1,8 tommer, ytre skjerm

Snarveistaster: Volum, kamera

Kamera: Ja, ovenfor ytre skjerm
Uttak: Nokia Pop-port
Eksternt antenneuttak:
Nei

I takt med at det blir stadig hardere konkurranse i mobilmarkedet, knives nå produsentene om å tekkes mobilbrukerne og deres ønsker. Mens enkelte produsenter slanker telefonene sine for harde livet, går Nokia motsatt vei med 6125, og har i stedet laget en telefon som er pen og nett, og som er med på det meste.

6125 er den yngste søsteren i en trio av enkle telefoner som er ment å tekkes mannen i gaten. Med et enkelt design, praktiske løsninger, og kun de mest nødvendige funksjonene på plass rettes 6125 mot deg som ikke bryr deg om megapiksler eller avansert teknologi, men kun trenger en telefon.

Der har Nokia lykkes ganske godt, ihvertfall om vi ser på designet. 6125 har noen svært gode taster, og en stor og lett tilgjengjelig piltast til å styre med. Rundt piltasten sitter det store menytaster, som lett kan nås selv for store fingre.

På siden av telefonen kan du justere volumet såvel som åpne kameraet, uten å måtte åpne telefonen.

Som sagt, så har 6125 gode talltaster. Dette skyldes i stor grad måten tastene er utformet på, med en forhøyning i midten, samt størrelsen. I tillegg er tastene lette å trykke inn, de bråker ikke, og de er logisk lagt opp for å kunne skrive for eksempel meldinger med én hånd. Bra Nokia!

Byggekvaliteten på telefonen forøvrig er også viktig å trekke frem, ettersom den er svært god. Det er ikke mange telefoner i denne prisklassen som er såpass velsmurt og knirkefri som 6125.

Størrelsen teller
Etter å ha nærmest sett lyset på grunn av de gode tastene, må vi si oss ganske skuffet over størrelsen på 6125.

Greit nok, 9 cm i høyden er ikke allverden, ei heller en bredde på 4,6 cm. Men en tykkelse på 2,36 cm blir ganske mye i sammenligning, og vi må trekke frem kolosser som Sony Ericsson Z800i og LG T5100 fra hukommelsen for å kunne finne så tykke kamskjellstelefoner.

Om ikke en 6125 fremstår som en svulst på innsiden av jakkelommen, så er den ihvertfall litt av en klump der den buler ut.

Vi konkluderer med at 6125 har et herlig tastesett, et greit utvalg av snarveistaster, og er laget av skikkelige kvalitetsmaterialer, men at telefonen er noe stor for vår smak. Men om ikke størrelse skulle ha noen betydning behøver du ikke bry deg særlig om det.

Skjerm og menyer - 

Spesifikasjoner:

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Ytre skjerm: STN, 65 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter,
96 x 96 punkter

OS: Nokia Series 40
SW-versjon: V 03.51 RM-178
Meny: Liste eller rutenett
Tekst: T9, vanlig skrivemåte

Etterhvert som TFT-skjermene har blitt billigere, er TFT blitt standard på de aller fleste telefoner - med unntak av de aller billigste.

Det samme gjelder ikke for skjermoppløsningen. Fortsatt lanseres det mange mobiltelefoner med lav skjermoppløsning, og 6125 er en av dem.

Med en skjermoppløsning på 128 x 160 punkter er ikke skjermen optimal for stort annet enn MMS-visning, enkle spill og små oppgaver. Du ser enkeltpunktene i skjermbildet, og bilder og illustrasjoner blir langt mindre detaljerte enn det du ville sett på en mer høyoppløst skjerm.

Kjedelige, men praktiske menyer
Ettersom 6125 ikke har en spesielt god skjerm å vise til, er det bra at telefonen kan skryte på seg noen av de mest praktiske menyene du kan få tak i. Telefonen kjører siste utgave av Nokias Series 40, som er standardmenyene på de fleste av Nokias telefoner.

Menyene er praktiske ved at du kan legge dem opp som enten liste eller rutenett med ikoner. Nokia har også fått på plass støtte for aktiv hvilemodus, som betyr at du kan ha en egen snarveismeny på skrivebordet til enhver tid.

Spiller du mye, eller bruker en funksjon ofte? Da kan du enkelt legge opp en snarvei til denne i snarveismenyen, slik at du slipper å måtte gå gjennom hovedmenyen til enhver tid.

Ellers inneholder Series 40-menyen stadig flere smarte løsninger, som vi tidligere kun har sett hos andre produsenter. For eksempel kan du nå bla gjennom menysystemet ved bare å bruke piltasten.

Det eneste minuset vi kan peke på er at menyene er ganske kjedelige. Mens Sony Ericsson går stadig nye veier for å lage menyer som er tiltalende, kan du ikke endre utseendet på ikonene på 6125. Utvilsomt pirking, men når skjermen er såpass lavoppløst blir menyene automatisk også mye kjedeligere.

Nokia 6125 med abonnement

Nokia 6125

Nokia 6125 med abonnement   Les mer »

Nokia 6125   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen