Test

Nokia 6111

Design og byggekvalitet - 

Nokia slo mer enn lett på trommen da de i fjor vinter lanserte tre nye telefoner med nedskyvbart tastatur. Så langt har vi kun fått stifte bekjentskap med proffmodellen 6270, men nå er også søskenflokkens minstemodell 6111 klar.

6111 måler faktisk ikke mer enn 8,4 x 4,7 x 2,3 cm. Vi ble faktisk mildt overrasket da vi pakket ut telefonen og oppdaget hvor liten den var. Dette er nok uten tvil en av de minste telefonene med megapikselkamera på markedet, og med en vekt på beskjedne 92 gram snakker vi nok også om en av de letteste.

Men til tross for liten størrelse, er 6111 er ganske så klumpete. Tykkelsen på over 2,3 cm gjør den usedvanlig rund rundt livet. Dette er altså en telefon som sliter litt med å komme nedi trange dongerilommer. Tykkelsen gir deg allikevel fordelen av et bedre grep når du holder telefonen.

Sliten i hengslene
Noe av det første vi la merke til med 6111 var hvor skranglete den var. Festet mellom skjerm og taster var rett og slett løst på vårt testeksemplar, noe som ikke akkurat lover godt for byggekvaliteten på resten av telefonen. I tillegg hørte vi titt og ofte knirkelyder. Da kommer glansete overflater og lekre materialer litt i skyggen.

Tastene på telefonen er blant de bedre, og byr en optimal motstand for fingrene dine når du skriver. Størrelsen er heller ikke så verst, men vi aner at folk med store fingre kan få problemer med å treffe én tast av gangen. Når det gjelder kommandotastene og piltasten, så er disse atskillig større enn talltastene, og dermed lettere å komme til.

Ellers fins det egne taster for volumjustering og kamera. Disse sitter på høyre side av telefonen.

     
(Klikk på bildene for større versjoner)

Oppsummeringsvis kan en si at 6111 er svanen som etter et par dagers testing fikk noen stygge fjær. Utgangspunktet med lekre materialer, elegant design og god plassering av taster og piltast er veldig bra, men ødelegges av knirking, dårlig konstruksjon og klumpete form. Dette blir raskt irritasjonmomenter i den daglige bruken.

Nokia 6111 med abonnement

Nokia 6111

Nokia 6111 med abonnement   Les mer »

Nokia 6111   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen