Test

Nokia 6101

Design og kvalitet - 

Nokia 6101 kombinerer det beste av to verdener - et bra design med praktiske løsninger. Mange ganger har Nokia såvel som andre produsenter gitt seg i kast med sprelske design som har gått på bekostning av brukervennligheten - ett godt eksempel på det er Nokia 7280. Med 6101 klarer derimot Nokia for en gangs skyld å vise at telefonen ikke behøver å se ut som en badeand bare for brukervennlighetens skyld.

6101 har kun de mest nødvendige tastene, da volumtaster, kommandotaster, kameratast i tillegg til de vanlige nummertastene. Med dette slipper brukeren forvirring og usikkerhet over hva han eller hun trykker på, noe som etterhvert er blitt et gjengangerproblem på mange avanserte telefoner.


(Klikk for større bilde)

Tastene er både store og praktisk plassert på telefonen, og sørger med det for en god brukeropplevelse når man skriver med den. Funksjonsknappene er store nok til å egne seg for tykke fingre, og det skal godt gjøres å bomme på en av tastene.

Noe som plager hele tastesettet er at motstanden i hver tast er litt stor. Når man trykker inn en tast lystrer den ikke om man ikke legger rå kraft på. Det hederlige unntaket er navigasjonsknappen i midten, som derimot byr på perfekt motstand. Denne er forøvrig fem-veis, noe som gjør det mer lettvint og mindre tidkrevende å navigere seg gjennom telefonens menyer.

Liten og lett
Ulikt mange av Nokias tidligere forsøk på kamskjellstelefoner er 6101 en relativt lett og liten røver. Vekten på telefonen er ikke mer enn 97 gram, lite tatt de øvrige kamskjellsmodellene fra Nokia tatt i betraktning, og målene er 85 x 45 x 24 mm, som heller ikke er så mye å klage over. Med det har man en telefon som lett passer inn i bukselommen såvel som i et kjede rundt halsen.

Finnene har fått mye pepper for kvaliteten på telefonene sine, noe de ser ut til å ta på alvor. Etter å ha økt garantitiden til å gjelde to år, virker finnene også å være mer påpasselig med kvaliteten på telefonene sine. Det virker ihvertfall å være tilfelle med 6101.

      
(Klikk for større bilde)

Gjennom hele testperioden merket vi ikke det grann til knirking eller andre ulyder. Festet mellom skjermen og underdelen av telefonen virker også å være svært solid, noe som ikke er tilfelle med alle kamskjellstelefoner. Og det til tross for at store deler av telefonen består av helt vanlig plastikk.

Det er ikke ofte vi ser lavpristelefoner med både godt og praktisk design. Nokia 6101 er derfor et friskt pust i et modellsjikt som ellers ofte består av klumpete former og billige plastmaterialer. Når 6101 også har tildels gode taster, er lett og liten og har mange intuitive designløsninger er det ingen tvil om at dette er telefonen for den designbevisste med trang lommebok.

Nokia 6101 med abonnement

Nokia 6101

Nokia 6101 med abonnement   Les mer »

Nokia 6101   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen