Nokia 6085

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,2 x 4,6 x 2,3 cm
Vekt: 108 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,8 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: Pop-Port (USB 1.1)
Pris: ca. 1300 kroner (klasse B)

Slik vurderer vi

Det er under fire år siden Nokia proklamerte at foldetelefoner ikke hadde noe for seg. Nå er tonen en annen, og Nokia har etterhvert fått en rekke modeller av den sammenklappbare sorten. I den rimelige enden av skalaen har det dukket opp nok en nykommer: Nokia 6085.

6085 har et anonymt utseeende. Telefonen har en ganske avrundet form, og den har ikke noe å skjemmes av rent utseendemessig når den beundres på avstand.

Når du holder telefonen i hånden blir det imidlertid klart at dette er en forholdsvis billig telefon. Det at telefonen er tettbygget og ikke har utstikkende deler gjør at den virker solid, men materialkvaliteten gir klare signaler om at dette ikke akkurat er noen luksustelefon.

6085 er god å holde og betjene, men tykkelsen kunne godt vært krympet et par hakk. Sammenlignet med slektningene Nokia 6103 og Nokia 6131, har 6085 etter vår mening trukket det korteste strået hva gjelder design og praktisk størrelse.

Klikk for å komme til bildegalleriet.

Volumtasten på siden av telefonen kunne godt vært bedre definert, slik den fremstår nå er det vanskelig å føle seg frem med fingrene hva som er opp og ned.

I åpnet tilstand har du god plass til å boltre deg på tastaturet. Både tall- og menytaster er av den velvoksne sorten. Sammenlignet med for eksempel Nokia N73, er tastaturet 50% større. Tastene har en opphøyning midt på, noe som er med på å gjøre tastaturet enkelt å betjene. Perfekt for tante Olga, mens super-tasterne kanskje vil synes at fingrene må vandre over litt vel store avstander.

6085 har ingen graverende mangler på designfronten, men den mangler dessverre det litt udefinerbare - kall det gjerne sjarm.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: CSTN, 262 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
OS: Nokia Series 40 v3
Meny: Rutenett 3 x 3, liste
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: V 03.70

Slik vurderer vi

Du får det du betaler for
Visse kompromisser må du gjøre dersom du vil ha en billig telefon med kamera og mp3-spiller. Den største forsakelsen du må gjøre, gjelder skjermen. Nokia 6085 har en såkalt CSTN-skjerm. Resultatet er en skjerm som er både er blass og har litt etterslep.

En forbedring fra tidligere billig-skjermer, er at den på tross av mindre innsynsvinkel faktisk går an å lese også i sollys. Mye mer positivt er det ikke å si om skjermen. Oppløsningen er lav, og skjermen i seg selv er liten, slik du kan forvente deg fra en telefon i denne prisklassen.

Den eksterne skjermen er ikke av de aller største. Den er monokrom med blått lys har en oppløsning på 128 x 96 piksler. Særlig praktisk er den dog ikke, både klokken og nummeret til den som ringer vises med skriftstørrelse extra small.

Nokia har alltid vært kjent for å lage brukervennlige menyer, og 6085 er intet unntak. Her finner du Nokias velkjente Series 40-menyer. Den enkle skjermen gjør at menyene ikke ser like friske ut som på dyrere modeller, men funksjonelt er det. Skal vi ha en innvending må det være at Nokia ikke helt har klart å stable menyelementene like logisk og intuitivt nå som selv billige telefoner stiller med masse funksjoner som må få plass i menyene.

Klikk for å komme til bildegalleriet.

Den kanskje største fordelen til disse menyene er at de normalt er kjappe i responsen. Nokia 6085 er intet unntak, her er det ingen forsinkelse når du blar i menyene. Selv når du blar i bildegalleriet er det så og si ingen ventetid.

Nokia 6085 med abonnement

Nokia 6085

Nokia 6085 med abonnement

Nokia 6085

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen