Nokia 6070

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,5 x 4,4 x 1,8 cm
Vekt: 88 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,76 tommer
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja, uten deksel
Uttak: Proprietær Nokia Pop-Port
Pris: ca. 1 100 kroner (klasse B)

Slik vurderer vi

Nokia 6070 er en enkel budsjettmobil fra Nokia. Ved første øyekast forstår du at dette ikke er noen teknologibombe. Utseendet er nesten i overkant nøytralt, men gir likevel telefonen et moderne preg.

Telefonen kommer i flere farger, men alle domineres av den sølvfargede hoveddelen på fremsiden. Det er rammen rundt, og baksiden som har forskjellige farger. Vårt testeksemplar er mørkt grått, og sølvfarget, men du kan også få kjøpt en kald metallic blå, med sølvfarget front.

På Nokias sider skriver de at 6070 har en stor skjerm. Riktignok er den 1,7 tommers skjermen til 6070 større enn på lillebrors 6030, men vi nekter å gå med på at skjermen er stor.

Se større versjon og flere bilder Under skjermen er alle tastene plassert tett inntil hverandre. Det er ikke en gang noe skille mellom menytastene og de numeriske tastene. De eneste ekstra knappene som finnes er volumknappen, som ligger høyt oppe på ventre side av telefonen, samt av/på-tasten, som ligger på toppen av telefonen.

Til tross for at det ikke er noe mellomrom mellom tastene, er det ikke noe problem å treffe riktig. Tastene er nemlig ganske store og tydelige. 5-tasten er markert slik at du klarer å kjenne riktig tast selv uten å se på telefonen.

Tastene gir god respons og er derfor behagelige å bruke. De lager heldigvis heller ikke sjenerende støy ved rask sms-skriving, noe som gjør at den helhetlige kvalitetsfølelsen er god, prisen tatt i betraktning.

På bunnen er ladeinngang og tilkobling for håndfri eller datakabel (Pop-Port) plassert i god Nokia-tradisjon. På telefonens høyre side finner du infrarød port.

På baksiden av telefonen finner du et lite kamera uten annen beskyttelse enn den du får av bakdekslet. Det er også et lite speil på bakdekslet , slik at du lettere kan ta selvportrett. 6070 har ikke fotlys.

6070 er akkurat slik vi forventer oss en budjsettmobil i klassisk format. Den er ganske liten og lett, uten at den prøver å sette noen verdensrekord ved det. Den glir lett ned i lommen, og har ingen antenne som hekter seg fast når du skal fiske den opp igjen.

 

SKJERM OG MENYER

Skjerm: CSTN, 65 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
OS: Nokia S40
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner, eller liste
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware:

Slik vurderer vi

Blass skjerm
6070 har fått en fargeskjerm av typen CSTN, som kan vise opp til 65 000 forskjellige farger. CSTN er en gammel og billig skjermteknologi, som sparer Nokia for penger, og det sparer telefonens strømforbruk- noe som bidrar til bedre batteritid og lavere pris for deg. Det negative er at denne teknologien gir svært dårlige bilder, for eksempel sammenlignet med TFT.

Skjermen har fått oppløsningen 128 x 160 punkter, noe som gjør at bilder og video i høy kvalitet kan utelukkes. Fargeskjermen er nok kun implementert for å se MMS, og for kamerafunksjonen. På grunn av dårlig teknologi og lav oppløsning vil bilder se kornete og blasse ut, og som kamerasøker vil du oppleve at bildet du ser på skjermen, ikke ligner på virkeligheten.

Skjermen lider også av at lysstyrken ikke er veldig høy, og den blir dermed vanskelig å lese i sterkt sollys. Det kan derfor være en trøst at vi går inn i mørkere tider.

Ikke de nyeste oppgraderingene i menyen
Nokias eget menysystem, Series 40, er noe de fleste kjenner seg igjen i. Det er enkelt, greit og raskt. I det siste har Nokia oppgradert menysystemet slik at det har mange nye funksjoner, for eksempel aktiv ventemodus, og forskjellige menyvisninger. 6070 har ikke støtte for aktiv ventemodus, og lar deg kun velge mellom å vise menyen som et rutenett eller en liste

Fordelen med å ha en så enkel telefon som 6070, er at du slipper å bla deg milevis ned i menysystemet for å finne den funksjonen du er på utkikk etter. Menyvalgene er logisk sortert, så enkelt at til og med bestemor vil mestre den. Det kan også være verdt å nevne at det er mulig å justere skriftstørrelsen på meldinger og i adresseboken, slik at skriften blir stor og fin.

Nokia skal ha skryt for at selv de aller billigste modellene byr på mulighet for profiler. Dette er ikke standard en gang på de dyreste modellene fra enkelte produsenter, og vi synes derfor det er bra at Nokia tenker lengre enn "lydløst".

Alt i alt kan vi si at menyene til 6070 er gode, uten å by på for mye krimskrams. Skjermen holder ikke mål hvis du har planer om å fotografere, eller sende og motta mye bilder, men gjør seg godt til menyvisning og i de innebygde programmene.

Nokia 6070 med abonnement

Nokia 6070

Nokia 6070 med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen