Nokia 6030 i butikkene

Flere forhandlere har nå fått inn Nokias 6030 i hyllene. Den nye telefonen er det ferskeste bidraget til finnenes lavprisportefølje, og fokus ligger som vanlig på lav pris og mest mulig for pengene.

Det mest dramatiske grepet som har blitt gjort i kampen om kundene, er å kutte ut kamera i 6030. Det kan være et lurt grep i kampen om nisjekunder. Per i dag er det få mobiltelefoner på det norske markedet som leveres uten kamera, selv om mange bedrifter forteller at de ønsker seg nettopp slike produkter.

Nokia har til gjengjeld fått på plass radio. Det burde gjøre 6030 til et av de billigste alternativene i butikkene for de som ønsker seg radio på telefonen. Telefonen har også push-to-talk, men denne walkietalkie-lignende funksjonen støttes dessverre ikke av norske operatører i dag.

Foruten dette er 6030 en spartansk telefon. Den har kun en alarmklokke og kalender, og mangler både infrarød og blåtann. En treg GPRS-implementering gjør dessuten at både bildemeldinger og surfing på wap vil skje med foten på bremsen.

Et annet minus i margen for 6030 er den dårlige batterilevetiden. Tre timer taletid er for lavmål å regne for denne typen telefoner. Sony Ericsson J300i i samme prisklasse har for eksempel en taletid på syv timer.

Kundenes dom gjenstår å se. At Nokia har priset 6030 til tusenlappen uten abonnementsbinding, vil nok i alle tilfelle være et smøremiddel for salget.

Lyst å vite mer?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen