Test

Nokia 6030

Design og byggekvalitet -

De fleste som kjøper mobiltelefon i dag, synes nok det er kjekt at den har kamera. Det finnes allikevel de som ikke vil ha kamera, eller eventuelt har begrensninger i hvor de kan ha med seg kamera i forbindelse med arbeid. Hvis du i tillegg er ute etter en enkel telefon for en billig penge, ja da er Nokia 6030 en av telefonene som kjemper om din oppmerksomhet.

Vi ble positivt overrasket da vi pakket opp et lekkert eksemplar av 6030 i sort. Telefonen kunne fort vært tatt for å koste det dobbelte av det den faktisk gjør. Vekten er på meget moderate 90 gram, og størrelsen bør heller ikke skremme vettet av noen. Her har Nokia funnet en fin balanse mellom hvor liten en telefon kan bli uten at tastene blir alt for små.

Dessverre ville det vel vært en overdrivelse å si at det gode førsteinntrykket holdt seg særlig lenge. Vi merket fort at den femveis piltasten som telefonen er utstyrt med ikke er blant de mest presise. Spesielt lett er det å komme borti 2-tallet når man egentlig vil bla nedover. Det er ganske irriterende hvis man er langt inne i menysystemet og må rykke tilbake til start på grunn av at man har uforvarende har trykket på 2-tallet.

Resten av tastene er derimot gode å trykke på, med en brukbar størrelse, og med tall som er lette å lese. Nokia 6030 er som nevnt en lavpristelefon, og Nokia har presset prisen så lavt at de ikke engang har spandert på noen taster på siden av telefonen, til å regulere volum eller andre funksjoner. Spesielt åm kunne regulere volum under samtale uten å ta telefonen fra øret er noe mange ønsker seg.

På hver side av piltasten finner vi to knapper, de sedvanlige røde og grønne knappene, samt to displaytaster. Det er sjelden vi får inn telefoner som knirker på rutine, men Nokia 6030 er en av disse. Trykker du på en av de øverste taste, gjaller knirkelydene veggimellom. Synd for Nokia, for resten av telefonen virker solid og uten det minste tegn til slark i for eksempel bakdekselet.

Apropos negative sider - 6030 er alt annet en potte tett. Det virker som telefonen er en magnet på smuss og andre uhumskheter. På nederste halvdel av displayet la det seg nemlig et fint lag med støv. Hadde telefonen hatt utskiftbare deksler, hadde for så vidt ikke dette vært noen sak. Det har den som du sikkert skjønner imidlertid ikke, og da kan nok dette være irriterende for de som ikke har telefonen i en beskyttende veske.

Bortsett fra de tre nevnte problemene, fant vi ikke mye å utsette under "Design og byggekvalitet." Etter to uker med testing skjønte vi at ordtaket om at du får det du betaler for stemte ganske bra for 6030 sitt vedkommende.

Nokia 6030 med abonnement

Nokia 6030

Nokia 6030 med abonnement   Les mer »

Nokia 6030   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen