Test

Nokia 5610 Xpressmusic

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,85 x 4,85 x 1,7 cm
Vekt: 111 gram
Form: Skyvetelefon
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: Musikkspiller, radio, volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: Micro-USB, 2.5 mini jack
Eksternt antenne-uttak: Nei
Pris: Ca. 2500 kroner

Slik vurderer vi
Bryteren under skjermen starter musikkspilleren.
Bryteren under skjermen starter musikkspilleren.
(Klikk for større bilder)
Tastene er upåklagelige.
Slik ser en SMS-drøm ut.
Den ruglete baksiden gir godt grep.
Den ruglete baksiden gir godt grep.

5610 er den nyeste skyvemodellen i Xpress Music-familien, som er Nokias serie av musikktelefoner.

Telefonen er ikke noen stor sak, og passer fint ned i lommen. Med 111 gram på baken er telefonen likevel ikke noen lettvekter.

Nokia har denne gangen gått for en tasteløsning vi ikke har sett tidligere. Under skjermen finner du en bryter som dyttes mot høyre eller venstre for å veksle mellom musikkspiller, ventemodus og radio. Når du er inne i musikkfunksjonene bruker du den vanlige navigasjonstasten for å starte avspillingen eller skifte låt.

Bryteren har fått en fjærløsning som gjør at den glir tilbake til utgansposisjon når du slipper den, noe som gjør det til en smal sak å bla flere ganger til én side.

Musikkløsningen fungerer ganske bra, men vi foretrekker likevel vanlige musikktaster.

Telefonen har ellers fått de vanlige volumtastene og en egen tast for å starte kameraet.

Inviterer til SMS

Nummertastene er av svært god kvalitet, og føles myke samtidig som responsen er upåklagelig. Denne telefonen ber deg enkelt og greit om å skrive masse tekstmeldinger.

Kvalitetsfølelsen er det lite å utsette på. 5610 er solid og velbygd, fjæren i skyvemekanismen er stram og god, og den ruglete overflaten på bakdekselet gjør at du får godt grep.

På oversiden av telefonen finner du inngang for 2,5 mm minijack, lader og micro-USB. Sistnevnte kan dessverre bare brukes til filoverføring, så du kan ikke lade telefonen via en bærbar datamaskin når du er på tur.

Kameralinsen er plassert øverst til venstre på baksiden av telefonen. At den ikke er innsenket eller har noen annen form for beskyttelse, gjør at du bør være forsiktig dersom du vil unngå å ripe opp glasset over kameralinsen.

Noen vil nok ønske seg "vanlige" eksterne musikktaster, og en musikktelefon bør strengt tatt ha en 3,5 mm-inngang slik at du ikke trenger bruke adapter for å benytte favoritthodesettet ditt. At glasset over kameralinsen lett kan bli et offer for hendelige uhell, er heller ikke noe pluss i margen.

Ser du bort i fra dette er det bare positive sider igjen. 5610 er en velbygd musikktelefon med svært gode taster og godt grep. Det følger også med adapter til vanlig 3,5 mm-plugg, så dersom du ikke blir skremt av et ekstra ledd mellom deg og musikkilden din, kan du bruke ditt eget hodesett.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 16,7 millioner farger (24 bit)
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Menysystem: S40 5th Edition, Feature Pack 1
Meny: Rutenett/faner
Tekst: T9
Firmware: V 04.20

Slik vurderer vi
Full oversikt fra skrivebordet.
Full oversikt fra skrivebordet.
Flash Lite lar deg forandre både ikoner og bakgrunner.
Flash Lite lar deg forandre både ikoner og bakgrunner.

Skarp skjerm

Skjermen i 5610 viser et skarpt bilde og livlige farger både når du navigerer i menyene og når du ser på bilder og video, og størrelsen på 2,2 tommer er helt grei for en telefon som dette.

Nokia bruker to forskjellige menysystemer i telefonene sine. I smarttelefonene finner du S60, mens de mindre avanserte modellene, inkludert 5610, kjører Series 40.

Enkelt og funksjonelt

5610 har fått den femte og nyeste versjonen av Series 40. Dette grensesnittet byr på en rekke praktiske funksjoner som tidligere var forbeholdt smarttelefoner. Blant annet har du "aktiv ventemodus", som innebærer at du kan legge snarveier til favorittprogrammene dine på skrivebordet.

I tillegg til at du har snarveiene lett tilgjengelig, kan du også se hvilken låt som spilles av i musikkspilleren eller om du har lagret noen kalendernotater for dagen.

Menyene er ellers svært enkle å forstå seg på, og alt er logisk lagt opp, slik at både nye og gamle brukere burde greie å bruke telefonen uten problemer.

Dersom du går lei av utseendet på menyene kan du piffe opp både ikoner og bakgrunner med mer livlige temapakker, takket være støtte for Flash Lite 2.1. laste ned et knippe gratis temapakker med nye ikoner og farger, blant annet Snake-tema for hele telefonen. Du kan også sortere ikonene i hovedmenyen som du vil, slik at de mest brukte funksjonene kan plasseres lett tilgjengelig.

Telefonen lar deg ikke kjøre mer enn ett program om gangen, med unntak av musikkspilleren og radioen, som kan kjøre i bakgrunnen.

Alt i alt leverer 5610 varene både når det kommer til skjermkvalitet og menysystem, og du sitter igjen med en telefon som er både enkel og morsom å bruke.

Nokia 5610 XpressMusic med abonnement

Nokia 5610 XpressMusic

Nokia 5610 XpressMusic med abonnement   Les mer »

Nokia 5610 XpressMusic   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen