Nokia 5300

Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,2 x 4,9 x 2,1 cm
Vekt: 106 gram
Form: Skyvbar
Skjerm: To tommer
Snarveistaster: Volum, mp3-spiller, kamera
Kamera: Ja
Uttak: miniUSB
Pris: ca. 2000 kroner (klasse C)

Slik vurderer vi

Nokia 5300 er ingen lettvekter. Den har en størrelse på 9,2 x 4,9 x 2,1 cm og veier 106 gram. Har du trange lommer så vil du merke at telefonen er i største laget, og den blir også fort upraktisk å ha med på joggetur.

Telefonen har nedskyvbart tastesett. Modeller med denne designløsningen er oftest litt tykkere enn andre modeller.

Når det kommer til materialbruk er det mye plast ute og går, og telefonen føles litt skrøpelig til tider. Dette ødelegger imidlertid ikke et helt greit kvalitetsinntrykk.

Svært gode taster
Gode taster har vært et av Nokias sterkeste kort helt siden de lanserte 3210 for mange år siden. 5300 er ikke noe unntak, og det går som en drøm både å skrive tekstmeldinger og navigere i menyene.

Telefonen har også fått et vell av snarveistaster. Her finner du egne taster for både kamera og volum, i tillegg til et eget panel for å styre musikken. Dermed har du lett tilgang til multimediefunksjonene telefonen har å by på.

Kameralinsen ligger beskyttet under telefonens bakdeksel, slik at du bare kan bytte ut dekselet dersom du skulle ripe opp glasset. Vi liker imidlertid bedre løsninger der linsen er innsenket i telefonen, eller det er laget en beskyttende kant rundt.

Sporet for minnekortet ligger også under bakdekselet, noe som gjør det veldig knotete å bytte minnekort mens du er på farten. De fleste mobilbrukere har imidlertid ikke behov for å stadig vekk bytte minnekort, så dette er ikke noe stort minus.

Alt i alt byr designen til 5300 på få kjedelige overraskelser, og telefonen er både enkel og praktisk å bruke.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
OS: Nokias proprietære
Meny: Series 40 3rd Edition
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: v03.50

Slik vurderer vi

Skarp skjerm
Skjermen til Nokia 5300 er av typen TFT, og har en oppløsning på 240 x 320 punkter. Fargedybden er på 262 144 farger.

Skjermen har et skarpt og fint bilde, og fungerer bra til å vise både videoklipp og bilder.

5300 har fått den tredje og nyeste versjonen av Series 40-menyene, som er et veldig gjennomarbeidet og bra grensesnitt, og som minner svært mye om Series 60-menyene du finner i de mer avanserte Symbian-telefonene.

Noe av det vi liker best med Series 40 3rd Edition er at du kan legge snarveier til valgfrie menyvalg direkte på skrivebordet, slik at du hele tiden har rask og enkel tilgang til funksjonene du bruker mest. Det er også praktisk å ha notater og lignende liggende på skrivebordet, ettersom du da slipper å åpne kalenderen hver gang du skal sjekke agendaen.

Menyene er ellers både oversiktlige og logiske, så du vil nok ikke bruke særlig lang tid på å sette deg inn i hvor du finner de forskjellige telefonfunksjonene. At responsen er god er heller ikke noe minus.

Nokia 5300 med abonnement

Nokia 5300

Nokia 5300 med abonnement

Nokia 5300

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen