Test

Nokia 5220 Xpressmusic

Design og skjerm

Nokia 5220:

Form: Klassisk
Størrelse: 10,8 x 4,4 x 1,1 cm
Vekt: 78 gram
Skjerm: To tommer
Snarveistaster:
Volum, musikk.
Uttak: USB, lader, 3,5 mm
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Nokia S40
Meny: Rutenett, rutenett med navn, liste, fane.
Skjerm: TFT, 256 000, 5 240 x 320 punkter
Firmware: Ukjent
Pris: Ca. 1270 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Rask og responsiv
 – Logiske menyer
 – Tynn og solid
 – Riflet bakside for bedre grep

dsad
 – Fremstår som billig
 – Viser fingermerker godt
 –
Elendig skjerm

Tidligere i år slapp Nokia nok en musikkmobil, 5220. Telefonen er myntet på deg som ikke vil betale all verden for en musikktelefon, og som i tillegg vil ha et design litt utenom det vanlige.

Designerne hos Nokia har gjort et lite sprell da de designet 5220. Telefonen er nemlig lengre på den ene siden enn den andre, noe som gjør den til en liten kuriositet blant andre helt firkantede mobiler. Ulempen er at telefonen virker mye lengre enn nødvendig. Designkrumspringet har ingenting å si for bruken av mobilen.

Vi har flere ganger tidligere opplevd at Nokia nedprioritert byggekvaliteten for å presse prisen på musikktelefonene sine.

Tynn, men solid

5220 er en solid telefon, til tross for den beskjedne tykkelsen på 1 centimeter. Du kan vri og trykke på den så mye du orker uten å høre en eneste knirkelyd. Derfor er det synd at den likevel virker så billig. Årsaken kan nok være at materialvalget er hard og klar plastikk, noe som lett gir gjenskinn av omgivelsene.

Telefonens forside er én stor plastikk-overflate, som også dekker skjermen. Denne gjengir refleksjoner til den store gullmedalje, slik at det av og til er vanskelig å se skjermen, til og med innendørs.

Knappene er laget av samme materiale, og stikker ca. én millimeter opp av telefonen. Etter å ha skrevet noen tekstmeldinger, er det ikke noe problem å bruke tastene. Vi skulle likevel ønske at de var litt mer markerte. Det positive er at tastene sitter langt fra hverandre slik at du lett treffer riktig tast.

Telefonens bakside er dekket av riflet gummi. Dette liker vi godt da gummien gjør det enkelt å holde grepet om telefonen. På baksiden finner du også kameraet. Dette er av en eller annen grunn uthevet, slik at det er langt mer utsatt for riper enn nødvendig.

Telefonen er, som musikktelefoner seg hør og bør, utstyrt med utgang for 3,5 millimeters minijack. Dette er en god løsning, fordi du kan høre på musikk med dine egne hodetelefoner. Telefonen har også micro-USB-tilkobling.

På toppen av telefonen sitter det en egen utløserknapp for batteridekselet. På venstre side finner du kontrollknapper for musikkspilleren eller radioen. Høyre side inneholder volumtaster samt inngang for minnekort.

Miserabel skjerm

Skjermen er dessverre et sørgelig kapittel. At den bare er to tommer stor, kan vi fint leve med. Problemet er imidlertid at innsynet til skjermen fra høyre og ovenifra er tilnærmet ikkeeksisterende. Det beste skjermbildet får du om du holder mobilen nesten horisontalt og svakt tiltet mot høyre.

Skjermen er også svært mørk, og du har ingen muligheter til å justere lysstyrken. Dette er rett og slett elendig. Det hjelper heller ikke at plasten som dekker skjermen er svært lysreflekterende.

Selve oppløsningen på 240 x 320 punkter og skarpheten i skjermen er det ingenting å si på.

Menyene er oversiktlige og lettfattelige. Som i andre av Nokias telefoner med middels avansert menysystem, har du muligheten for for eksempel eget snarveisfelt, samt notatplass og kalenderoppføringer i hvilemodus. Du kan også endre menyvisning og tilpasse valgtaster.

Å skrive SMS med 5220 er veldig enkelt, kanskje faktisk litt for enkelt. Svarer du på en melding, står allerede mottakerens navn i mottakerfeltet, og med ett tastetrykk har du sendt en tom melding. Vi endte opp med å irritere oss over at det ikke skulle flere tastetrykk til før meldingen ble sendt

Det er heller ingenting å utsette på hastigheten hos 5220. Telefonen reagerer umuddelbart på tastetrykk, og takler store mengder tekstmeldinger og annet innhold på telefonen uten å bli det minste treg.

Pakken inneholder

  • Øreplugger/håndfri
  • Batteri
  • Lader
  • Telefon
  • Bruksanvisning
  • USB-kabel
  • Bærestropp
  • 512 MB minnekort

Nokia 5220 XpressMusic med abonnement

Nokia 5220 XpressMusic

Nokia 5220 XpressMusic med abonnement   Les mer »

Nokia 5220 XpressMusic   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen