Test

Nokia 5100


Vi vil takke MPX for utlånet av Nokia 5100.

Design -

Nokia 5100 er den nyeste mobilen fra den finske giganten som er designet for røffe forhold, og har blitt designet deretter. Telefonen bærer et tydelig preg av mye gummi og klarplast. Man kunne nesten trodd at denne telefonen er nokias satsning i retning av friluftskarer og arbeidere, men Nokia har satset mye på å gi denne telefonen et ungdommelig design, og retter 5100 mot ungdommer som enten er aktive, eller som ønsker å være det, og telefonen går da også under slagordet "formet av funksjonen".

Dekselet på telefonen er todelt, og består av to halvdeler som trekkes fra hverandre som et rør. Da kommer "batteriluka" til syne og denne er bare å vippe opp. Da har du god tilgang til batteriet og sim-kort, som begge er forholdsvis enkle å sette i, til tross for en noe kronglete batteriluke.

Telefonen ligger takket være sitt store gummibelagte ytre godt i hånda, og har ingen tendenser til å skli eller bevege seg. Den er ifølge Nokia designet for å tåle "uheldige fall til bakken og vannsprut", og uten at vi har hatt en omfattende utholdenhetstest av dette, virker den meget solid. I bunn av telefonen, der laderen og diverse utstyr skal plugges inn, er telefonen utstyrt med et lokk som beskytter mot vann, støv o.l. Dette lokket gjør det dessverre noe kronglete å bruke kontaktene.

Nokia har valgt å legge ved et "armbånd" til denne mobilen, slik at du kan ta den på deg som en klokke. Til tross for våre mistanker om at det ville bli veldig tungt med telefonen rundt håndleddet, var det slett ikke så ille, men størrelsen gjør det meget upraktisk å ha den der. Til tross for et begrenset bruksområde, var selve armbåndet solid, og festet godt til telefonen uten antydninger til å slippe taket.

Rundt skjermen er det et hvitt felt, som ikke falt særlig i smak hos oss. Dette har et noe billig preg, og sammen med det litt plasskrevende designet får den skjermen til å virke litt liten. 5100 er forholdsvis stor med en høyde på 10,9 cm, bredde på 5 cm og tykkelse på 2,2 cm. Den har dessuten en rimelig heftig vekt på 104 gram. Vi snakker med andre ord ikke her om en av de letteste eller minste telefonene på markedet.

Display / Grensesnitt -

Skjermen til 5100 er den samme som vi finner på blant andre. 7210 og 6610, og er en meget god 128x128 pixels skjerm som kan vise 4096 farger. Denne skjermen har fått mye skryt, og vi har heller ikke mye negativt å si om den. En meget god skjerm, hvor meny-ikonene kommer til sin fulle rett, og en skjerm som gjør telefonen enkel å bruke. Noe av det negative med disse skjermene er dessverre at de er nesten ubrukelige i sollys, og dette var også tilfellet med 5100. Man må vippe rundt på telefonen og myse for å klare å få noe ut av skjermen i sterkt sollys.

5100 er utstyrt med store nummertaster, men dette er også de eneste tastene med slike proporsjoner. Det er fire navigasjonstaster, opp, ned, og til sidene. Oppoverknappen er den eneste av disse som står alene, og blir for liten for vår smak. De andre navigasjonstastene sitter sammen med andre knapper og blir også veldig knotete. Å spille spill med navigasjonstastene på denne telefonen er derfor ikke noe særlig, ettersom disse rett og slett blir for små for vanlige hender. Av/På knappen er også vanvittig hard.

Nokia har ustyrt 5100 med en noe svak vibrator, og av alle ting har de dessuten klart å sette vibrerende varsling på "av" som standard i profilen "lydløs". Det førte til en del ubesvarte anrop, så dette er noe man må være obs på.

Meldingsskrivinga er kjapp og enkel, som vi er vant med fra Nokias side. Telefonen er utstyrt med T9 ordliste, og takket være de store tastene blir skriving av meldinger en ren fornøyelse med denne mobilen. Nokia har også husket å få med en bokstavteller, sånn at du enkelt kan følge med på antall symboler du har brukt.

Når man leser en melding, kan man lett besvare denne med de innebygde malene. Man velger simpelthen "besvar" og derfra kan man velge å besvare meldingen ved å begynne med en tom melding eller å ha med den mottatte meldingen. Nokia har også tatt med et par av de mest brukte frasene, som "ja, nei, ok, takk, hjertelig til lykke" osv, og med få tastetrykk kan du sende et slikt svar tilbake.

Nokia 5100 med abonnement

Nokia 5100

Nokia 5100 med abonnement   Les mer »

Nokia 5100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen