Test

Nokia 5070

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,5 x 4,4 x 1,9 cm
Vekt: 88 gram
Form: Klassisk
Skjerm: Ukjent
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja
Uttak: USB (Pop-port)
Pris: ca. 1000 kroner (klasse A)

Slik vurderer vi

5070 er en fornuftig bygget telefon: Den er kompakt og virker solid til tross for bruken av tilsynelatende billig plastikk.

Tastene er store, reagerer passelig på trykk og passer godt for deg som skriver mye SMS. Tastene er imidlertid også det eneste på telefonen som knirker. Knirkingen hos vårt testeksemplar var verst på den ene siden, noe som kan tyde på at denne skavanken ikke gjelder samtlige ekemplarer av 5070.

5070 har ikke mange snarveistaster, nemlig bare til styring av volum. Som med mange andre andre kameramobiler i de lavere prisklasser mangler 5070 derfor snarveistast til kameraet. Det er imidlertid ikke verre enn at du kan trykke piltasten oppover når telefonen er i hvilemodus for å aktivere kameraet.

Telefonen har kun uttak for ladeplugg og hodesett.

5070 er utformet på en både tradisjonell og fornuftig måte. Med fare for å skli inn i mengden av billige Nokia-telefoner med kjedelig design, burde den samtidig være enkel å bruke for alle som trenger en mobiltelefon idag.

 

Skjermen til Nokia 5070 fungerer greit nok i dagslys. (Foto: Are Thunes Samsonsen)

Skjerm og menyerSkjerm: CSTN, 65 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
Operativsystem: Symbian Series 40
Meny: Rutenett eller liste
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: Ukjent
Slik vurderer vi

Helt grei skjerm
Skjermen til 5070 har en oppløsning på 128 x 160 punkter, og fargedybden er på 65 000 farger. Skal du hovedsaklig bruke telefonen til å ringe og sende SMS, behøver du strengt tatt ikke bedre spesifikasjoner enn dette.

Men skjermen fungerer dårlig til å se på bilder og videoklipp. Med så liten oppløsning forsvinner detaljene i bildene fort, og det blir slitsomt å se på skjermen.

Skjermen er forholdsvis lyssterk, men kan være litt vanskelig å lese i sterkt sollys. Problemet løses imidlertid lett ved å vinkle telefonen bort fra solen.

Menysystemet til 128 x 160 er av typen Series 40. Nokia gjør sjelden noen radikale endringer i Series 40. Derfor er menyene like logiske og velorganiserte som de pleier å være.

Maskinvare og tilbehørBatteri: 3,5 timer tale,
12,5 dager hviletid
Høyttaler: Stereo
Minne: 4,3 MB internt
Kortplass: Nei
Java: MIDP 2.0

Slik vurderer vi

Én time lenger
Internminnet til 5070 er på 4,3 MB. Dette er ikke spesielt mye, og telefonen på ingen måte egnet som noe fotoalbum. Minnet holder imidlertid til et lite knippe bilder. Støtte for minnekort finnes ikke.

Nokia har oppgitt taletiden til 5070 til 3,5 timer. Men vår taletidstest viser at telefonen holdt ut én time lenger før batteriet takket for seg.

5070 er en telefon som stort sett henger med i svingene. Menyene er kjappe, men blir riktignok noe tregere om du for eksempel har mange tekstmeldinger i innboksen.

Det er ingen ting å si på talekvaliteten til 5070. Lyden er både klar og høy. Det var heller ingen klager å spore hos samtalepartneren i den andre enden. Lyden i den innebygde FM-radioen er det heller ikke noe å si på.

Nokia har ikke akkurat slått på stortromma når det gjelder salgspakken til 5070. Her finner du nemlig bare lader, hodesett og manual.

KommunikasjonBånd: GSM 850, 900, 1800 og 1900 MHz
Data mobilt: GPRS klasse 6, EDGE
Data lokalt : Infrarød
E-post: Java-klient
Øvrig: MMS, XHTML

Slik vurderer vi

EDGE og trebånd
5070 er ikke så aller verst utstyrt til å være en såpass billig telefon. Telefonen har støtte for tre GSM-frekvenser, noe som betyr at du også kan bruke den i USA.

Under panseret til 5070 finner du også EDGE. EDGE er bygget ut i nesten hele Norge. Dessverre har telefonen bare støtte for EDGE klasse 6. Hastigheten er dermed begrenset til 177 kbps.

EDGE til tross; man kan ikke alltid få i både pose og sekk. Resultatet er at 5070 ikke har støtte for blåtann. Skal du overføre filer lokalt, må du dermed nøye deg med infrarød.

Telefonen har en innebygget Java-basert epost-klient. Denne ser ut til å likne epost-klientene hos Nokias andre enkle mobiltelefoner, som for eksempel 2626. Det lyktes oss dessverre ikke å få epost-programmet på 5070 til å fungere.

Nokia 5070 med abonnement

Nokia 5070

Nokia 5070 med abonnement   Les mer »

Nokia 5070   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen