Test

Nokia 3500 Classic

Amobil takker Elprice.no for lån av Nokia 3500 Classic

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,7 x 4,5 x 1,4 cm
Vekt: 81 gram
Utforming: Klassisk
Skjerm: 1,8 tommer
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja
Uttak: Micro-USB
Pris: ca 1100 kroner

Slik vurderer vi
Kameraet har ingen beskyttelse.
Kameraet har ingen beskyttelse.
Både piltast og av/på-knapp er lys blå.
Både piltast og av/på-knapp er lys blå.

Nokia 3500 Classic er siste nytt fra de finske skoger for deg på jakt etter en billigtelefon med mange funksjoner.

Men selv om Nokia 3500 Classic retter seg mot de mer prisbevisste skal en ikke avskrive designet med det første. Med et tydelig retro-preget utseende, blått lys bak tastene og pianolakk på frontdekselet beviser 3500c at du ikke behøver å bevege deg opp i månedslønnen for å få deg en telefon som skiller seg ut. Tvert imot.

Den største fordelen med designet på 3500c er talltastene. Disse er store nok til at selv de mest voksne pølsefingrene skal kunne skrive en melding uten problemer. Menytasten er på sin side mindre, men er uthevet, slik at du ytterst sjelden kommer borti andre taster når du navigerer deg rundt i menyene.

Deretter kommer kvaliteten på byggematerialene som en fin nummer to. Det er ikke sjelden at telefoner til tusenlappen eller mindre er så dårlig konstruert at de knaker bare du tar på dem. 3500c derimot er solid bygget og har verken tegn til slark eller knaking. Den virker i stedet nesten litt eksklusiv. Ikke dårlig for en billigtelefon med andre ord.

Det er imidlertid et stort feiltrinn med hele designet til 3500c - metallrammen rundt. Dette ser veldig bra ut og beskytter pianolakken fra riper. Men den gnager noe helt seriøst i øret når du snakker i telefonen, noe som er irriterende i lengden.

Skjermer og menyerSkjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 piksler
Operativsystem:
Nokia S40, v3
Meny: Rutenett, liste
Tekst: T9, multitap
Firmware: V 05.51

Slik vurderer vi

Skjerm fra fortiden

Skjermen er lysskarp, men teknisk svak.
Skjermen er lysskarp, men teknisk svak.

Skjermen på 3500c er en av telefonens største svakheter - både på papiret og i virkeligheten. Oppløsningen på 128 x 160 punkter stammer helt tilbake til Sony Ericsson T610, og er rimelig utdatert i dag, tross prislappen på knappe tusen kroner.

At oppløsningen er utdatert og lav merkes godt så snart du ser på bilder eller video. Oppløsningen er så lav at du verken får med deg detaljer eller skarphet i bildet. Videoer blir ikke stort bedre. Og har du ikke komprimert videofilen til samme oppløsning som i skjermen på telefonen, blir det rett og slett bare grøt.

Når sant skal sies er også fargebalansen i skjermen noe skjev. Greit nok er de lyssterke og fine, men det virker som skjermen har en overtone rødt i seg og farger i bilder og grafikk blir derav svært glorete. Dette tyder nok på at Nokia har valgt en billig skjermvariant.

Menyene er vi derimot storfornøyd med. Riktignok har ikke Nokia sett det mulig å bruke siste versjon av S40 i 3500c, men versjon 3 inneholder også mulighet for aktiv ventemodus, skikkelig bilde- og videovisning og er kjapp i respons og bruk.

Det er også gledelig å se at Nokia har jobbet en del med meldingsverktøyet på telefonen. På samme måte som tastene er veldig gode, er skriveverktøyet en drøm i bruk. Det er kjapt, responsivt, og veldig intuitivt, slik at du slipper å lete lenge for å finne frem til det du trenger. Og best av alt; det er helt oppdatert med det siste av MMS-muligheter og ekstrafunksjoner for SMS.

Nokia 3500 Classic med abonnement

Nokia 3500 Classic

Nokia 3500 Classic med abonnement   Les mer »

Nokia 3500 Classic   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen