Test

Nokia 3300


Vi vil takke MPX for utlånet av Nokia 3300.

Design og kvalitet - 

Førsteinntrykket vårt da vi tok 3300 ut av esken var forholdsvis positivt. Med den overdimensjonerte kolossen 5100 ferskt i minne, kan vi ikke si vi hadde de største forventningene til en oppfølger, men her har tydeligvis to års utvikling på mobilfronten gjort sitt til å krympe størrelse og dimensjoner. Helt fremme er vi nok allikevel ikke...

3300 er en overraskende tynn telefon. Med en tykkelse på kun to centimeter, stiller den faktisk i klasse med de tynneste telefonene på markedet. Det den sparer i tykkelse tar den imidlertid godt igjen i bredde og høyde, og den gir totalt sett et forholdsvis klumpete inntrykk. "Gameboy" er den første assosiasjonen som stort sett har dukket opp hos de som har sett telefonen.

Vekten på 125 gram hjelper heller ikke på helhetsinntrykket, og plasserer virkelig 3300 i tungvekter-klassen. Ikke forvent å ha denne telefonen liggende i skjortelomma.


Tøff, men klumpete

Og så er det selve designet da. Hvorfor må vi absolutt ha en vannrett vinkling på knapper og skjerm for å kunne få MP3-spiller på mobiltelefonen? Ut fra Nokias nåværende portefølje må du nemlig velge mellom å gå for en klumpete telefon med et upraktisk og kronglete design, eller rett og slett klare deg uten musikk på telefonen. Det kan da umulig være så vanskelig å utstyre en telefon som 7210 med MP3-funksjonalitet?

Vi vil også bruke anledningen til å klage på Nokias Pop-Port connector, som er standardtilkobling på alle nyere telefoner fra selskapet. Når Nokia satser alt på ett kort på denne måten, skulle man tro selskapet leverte en skikkelig løsning, men Pop-Port er tvert imot både tungvint og kronglete å bruke. Dette problemet er som sagt til stede på de fleste nyere Nokia-telefoner, men blir ekstra frustrerende på 3300, der man hele tiden kobler til og fra ørepluggene.

Formene og linjene til 3300 kan ikke sies å være særlig tiltrekkende for øyet, og telefonen fremstår på mange måter formløs. Kombinert med plastikken som omgir telefonens ytre, gir dette 3300 et forholdsvis billig inntrykk. Telefonen ligger heller ikke særlig godt i hånden, og den glatte utsiden av plastikk fører til at den lett sklir ut av grepet ditt når du ikke holder den med begge hendene.

Når det er sagt, er 3300 med sine uvanlige former en rask og enkel måte å skille seg ut fra mengden på. Vi synes dessuten Nokia har gjort en god jobb med å sprite opp designet til telefonen. Knappene har en litt røff og ruglete finish, som matcher det kamuflasje-lignende mønsteret rundt skjermen og den forseggjorte plasseringen av knapper og koblinger. En litt stilig detalj vi la merke til er at mønsteret rundt skjermen faktisk lyser i mørket.

Foruten en noe kjedelig bakside, synes vi altså at Nokia har truffet godt med designet. Når vi gir karakter i denne kategorien er det imidlertid ikke våre subjektive meninger om designet som teller, men heller fysiske dimensjoner som størrelse og vekt, såvel som kvalitetsinntrykket. Her kvalifiserer 3300 til bunnkarakter sammenlignet med de andre mobiltelefonene som finnes på markedet i dag.

Nokia 3300 med abonnement

Nokia 3300

Nokia 3300 med abonnement   Les mer »

Nokia 3300   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen