Sniktitt

Nokia 3250 WESC


(Klikk for større bilde)

Nokia 3250 WESC LE:

April, andre kvartal

Veledende pris: 3999 kroner


Form og fasong: Klassisk
10,3 x 5,0 x 1,98 cm
130 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10, EDGE

Blåtann, MMS, epost, wap 2.0, html-støtte.

Maskinvare: Batteri; 3 timer tale, 245 timer hvile. 10 MB internminne, opptil 1 GB minnekort (512 MB følger med) Micro SD

Skjerm og kamera : TFT, 262 000 farger, 176 x 208 punkter

1600 x 1200 punkter, CIF-video, blits.

Øvrig: Xpress Music, Visual Radio, Java MIDP 2.0

Det er ikke ofte du får kjøpt en telefon spesiallaget for skatere på farten. Nokia 3250 WESC Limited Edition er unntaket.

Telefonen er resultatet av et samarbeid mellom Nokia og den svenske klesprodusenten WESC, som produserer en rekke skate- og fritidsklær.

WESC-telefonen er kun blitt produsert i 500 eksemplarer, og er spesialdesignet av WESC selv. Telefonen selges kun 15 butikker fordelt på Norge, Sverige og Danmark.

Med en utsalgspris på vel 4000 kroner er WESC en tanke dyrere enn den vanlige utgaven av 3250, men du får til gjengjeld en hel del godbiter som skal understreke at dette overhodet ikke er noen avdanket 3310 med stilig design.

Vi har, som en av få publikasjoner i Norden, fått prøve en av WESC-telefonene. Vårt eksemplar, som for øvrig er nummer 61, ble nærmest pakket opp med andakt da pakken kom i posten.

Designet på spesialutgaven skiller seg ikke spesielt mye fra designet på den ordinære utgaven av 3250. Du har fortsatt muligheten til å sveive frem kamera og mp3-spiller, og telefonen kommer i samme svartfarge som 3250. Eneste forskjell er at du finner et serienummer på baksiden og at WESC-logoen pryder batteridekselet.

Spesifikasjonsmessig er det ingenting som skiller spesialutgaven av 3250 fra et ordinært eksemplar. Den eneste konkrete endringen har skjedd i programvaren; WESC har nemlig laget en egen meny med et par nye tjenester.

Førsteinntrykket vårt er at WESC-utgaven av 3250 gir deg svært mye for pengene. Esken til 3250 WESC Limited Edition inneholder nemlig ikke bare standard tilbehør som lader og manual, men en hel del tilbehør spesiallaget for telefonen.

For å nevne tilbehøret kort, så følger det med en reisehåndbok, en WESC-passlomme, et spesiallaget WESC-nøkkelknippe og soveskygge, tre små nåler med WESC-slagord på, et skatehjul fra Stereo Skateboards og ballong. I tillegg følger det med Nokia-tilbehør som fjernkontroll til musikkspilleren, datakabel, minnekort på 512 MB, lader, manual, CD med programvare, samt et Sennheiser PX100-hodesett i tillegg til det det ordinære hodesettet som ellers følger med 3250.

Fortsatt Xpress Music

Til tross for at WESCs designere har fått slippe til, er musikkstøtten på telefonen uendret. Med enkelte unntak. I tillegg til å ha en av markedets definitivt beste musikkløsninger, har 3250 WESC også fått med 30 forhåndsinstallerte låter i alle mulige sjangre. Disse låtene er ment å gjøre reisetiden kortere, men kan selvfølgelig slettes om du ikke skulle ha lyst på dem.

Ellers følger det som nevnt med et Sennheiser-hodesett og en musikkontroll, som sørger for at musikken finner veien ut av telefonen og inn i ørene dine. Konseptet med alt-i-ett er svært praktisk siden du da har én utgift, og slipper å måtte kjøpe et avansert hodesett utenom, noe du må med den ordinære utgaven av 3250.

For globetrotteren

Reiseguiden som følger med WESC-telefonen er laget for og av ungdommer med sans for de noe mer spreke severdighetene. Blant annet finner du en punktlig guide på hvordan du skal drikke deg langt inn i Legoland på Finlandsfergen mellom Stockholm og Helsinki, hvordan spise giftig fisk i Tokyo uten å dø, og hvordan spore opp alle de mest kjente grøsser-rekvisitene i Hollywood.

Boken er skrevet på et heller frodig språk og retter seg nok hovedsaklig mot dem under 30 år. I alt tar boken for seg 12 byer, blant dem Barcelona, Brighton, Vancouver, Tokyo, Los Angeles. I tillegg til heller sprø attraksjonstips har boken en rekke nyttige tips i forhold til mat, overnatting, losji, aldersgrense for røyk og alkohol, og ikke minst hvor du finner de stiligste klessjappene i hver enkelt by.

   
   

Best av alt er kanskje at hele reisehåndboken, som er på vel 150 sider, allerede finnes forhåndsinstallert på telefonen. Dermed slipper du å måtte drasse med deg Lonely Planet, Politikens reisebok eller andre reisebøker hver gang du tar turen utenlands. Alt du trenger er telefonen din.

I tillegg til reisehåndbok inneholder telefonen en valutaomregner, et par bilder fra hvert reisemål samt en samling av videosnutter fra reisemål, skateshow, motevisninger og annet som måtte interessere. Etterhvert som du har hatt telefonen en stund kan du oppdatere videobiblioteket og annet med et eget oppdateringsprogram, som gjør at du slipper å sitte med de samme videoene om to år.


(Klikk for større bilde)

Etter å ha brukt eksemplar nummer 61 av 3250 WESC et par dager kan vi ikke annet enn å understreke at WESC Limited Edition tar 3250 et godt skritt videre. Om du på forhånd skulle være interessert i 3250 og kan spytte i en noen hundrelapper ekstra, så er det ingen tvil om at WESC LE er et godt kjøp.

Faktisk ville det ikke overraske oss om tilbehøret som følger med telefonen ville kostet mer om du skulle kjøpt det separat i stedet for sammen med en vanlig 3250.

Men om du planlegger å skaffe deg et eksemplar, så må du være kjapp. Det er som sagt kun 500 eksemplarer i hele verden, og de selges kun i 12 utsalg, hvorav tre av dem er i Norge. Du finner listen inne på hjemmesiden til telefonen. Prisen er fastsatt til 3999 kroner, og du betaler det samme uansett om du kjøper telefonen i butikk eller på nett.

Interessert i hva mer 3250 har å by på? Les vår test av telefonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen