Test

Nokia 3250

Design og byggekvalitet - 

Det er ingen tvil om at Sony Ericsson nærmest har hatt et musikkhegemoni det siste året. Foreløpig kan det virke som om Nokia har sittet og sett på at markedet for musikkmobiler har smuldret foran øynene sine.

Nå har imidlertid kjempen våknet, og ut fra de finske skogene tramper nå en kjempe av en musikktelefon, som kan få mobilprodusenter med dårlig musikkfokus til virkelig å skjelve i buksene. Men er Walkman-telefonene Askeladd-figuren i eventyret, som alltid tar innersvingen på trollet? Vi har testet Nokia 3250.

Nokia har gått for en ganske uvanlig designløsning denne gangen. For å starte opp mp3-spilleren til 3250, må du nemlig vri tastaturet. Det hele er bygget på en ganske så uvanlig tastaturløsning. Du finner ett vanlig tastatur på fremsiden og ett på baksiden, som har fire taster til å kontrollere mp3-spilleren og kameraet med. Om du vrir tastesettet 90 grader aktiveres kameraet, og når du vrir 180 grader starter mp3-spilleren.

Vriløsningen fungerer bra, og det er ingen slark eller knirk i verken tastatur eller vriløsning. Tastene har også veldig god respons, og er behagelige å bruke.

3250 er ingen småkar. Telefonen måler hele 10,3 x 5,0 x 1,98 cm, og veier 130 gram. Den er altså ikke noe mindre enn de andre Series 60-telefonene til Nokia, og kan sammenlignes med Nokia N70. Det betyr at den er stor og tykk, og derfor ikke glir ned i en Miss Sixty-lomme sånn uten videre.

Kvaliteten på håndverket til Nokia kan diskuteres. Selve skroget på telefonen føles godt sammensveiset, og det lider ikke av knirkelyder. På vårt testeksemplar løsnet imidlertid dekselet som holder nummertastaturet på plass, og vi måtte feste det igjen med et par teipbiter. Det dukket også opp en sprekk i dekselet rundt skjermen på testtelefonen vår. Ikke bra, Nokia. Slett ikke bra.

Likevel; Nokia viser nok en gang at de klarer å tenke nytt og teste ut designløsninger som ikke har vært gjort før. Alt i alt fungerer vriløsningen svært godt, og tastene er gode. Om problemet med dekselet bare gjelder vårt eksemplar, eller om det er noe grunnleggende feil som gjøres fra Nokias side, vites ikke.

Vi skulle uansett tro at slike svakheter fikses kostnadsfritt på Nokias garanti.

Skjerm og menyer - 

3250 kommer med siste utgave av Nokias Series 60-system. Dette betyr i grove trekk to ting: Telefonen er en avansert smarttelefon, og den har menyer som er annerledes enn menyene på Nokias vanlige telefoner.

Om du aldri har brukt en Series 60-telefon før, må du venne deg til å bruke en egen tast for å komme deg inn i hovedmenyen, men til gjengjeld kan du skifte mellom flere åpne programmer samtidig.

      

Series 60 gir deg også muligheten til å installere nye programmer slik som på en datamaskin. Dette fungerer vesentlig bedre enn de små Java-programmene som du må nøye deg med på vanlige telefoner.

3250 er først og fremst rettet mot kjøpere som er ute etter en musikktelefon. Derfor er det sannsynlig at kjøperen ikke har vært borti en smarttelefon før, og vil oppleve overgangen fra en vanlig telefon som stor. Menyene fungerer noe annerledes, men er på ingen måte vanskelige å bruke. Menysystemet lar seg tilpasse til akkurat ditt behov, og du kan sortere hovedmenyen nøyaktig slik du selv vil ved hjelp av mapper og snarveier. Det fungerer i det hele tatt veldig bra.

3250 benytter seg av den tredje utgaven av Series 60. Om du har brukt andre telefoner i Series 60 før, som for eksempel Siemens SX1 eller Nokia N70, kan siste versjon sammenlignes med å gå fra en Windows-PC til en Apple-maskin. Ingen av programmene som du har brukt på de gamle telefonene vil fungere på den nye, og utvalget av programmer til den nye plattformen er foreløpig ekstremt snevert i forhold til de forrige Series 60-telefonene.

Skjermen til 3250 er fysisk stor, men likevel ikke egnet til å imponere andre enn de som ikke har hatt fargeskjerm på telefonene sine før. Nokia har valgt en gammel, uskarp skjermtype, som gjør at menyer, grafikk og bilder ikke ser særlig bra ut. For all del - oppløsningen er høyere enn mye annet på markedet, men i forhold til andre nyere Series 60-telefoner, er dette for dårlig.

Alt i alt gir 3250 oss en ujevn prestasjon når det gjelder skjerm og menyer. Selv om menysystemet er bunnsolid, er det såpass nytt at du vil slite med å finne annet enn Java-programmer til telefonen. Dessuten er skjermoppløsningen skuffende lav, og vi syns skjermen er blass og lite delikat for øyet.

Nokia 3250 med abonnement

Nokia 3250

Nokia 3250 med abonnement   Les mer »

Nokia 3250   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen