Test

Nokia 3230

Design og kvalitet - 

Det første vi bet oss merke i når vi åpnet esken til Nokia 3230, var at den så mye mindre ut enn det vi hadde trodd. Dette til tross for at dimensjonene til enheten er 109 x 49 x 19 mm. Noe av årsaken til dette kan være at telefonen har fått en såkalt V-form, som betyr at den er bredere oppe enn nede.

Kvalitetsfølelse i tungvektsklassen
Vi fant imidlertid fort ut at telefonen slett ikke er noen spinkel sak. Da vi testet LG T5100 ble vi overrasket over hvor lett telefonen var i forhold til utseendet. Denne gangen opplevde vi det motsatte.

Misforstå oss ikke: En vekt på 110 gram er helt kurant for en Symbian-telefon. Enheter med denne plattformen har tross alt en tungtveiende mengde med krutt under panseret. At man merker at telefonen ligger i lommen skulle dermede bare mangle.

Materialene telefonen er laget av kan nok ta en del av skylden for vekten. 3230 er den desidert mest solide Symbian-telefonen som har blitt lansert av Nokia noensinne. Her er det enkelt og greit ikke fnugg av plastikk eller knirkende deksler. Å bære på et par gram ekstra gjør oss absolutt ingenting når man får denne kvalitetsfølelsen.

En så solid utforming har imidlertid sine ulemper. Vi slet mildt sagt lenge for å få av bakdekselet til telefonen når vi skulle sette inn SIM-kortet første gang. Dette skyldes sannsynligvis at batteriet ligger tett inntil bakdekselet, slik at man ikke greier å trykke det ned. Vi fant etterhvert ut at trikset er å trykke lett ned med tommelen rett under kameralinsen mens man skyver dekselet nedover.

Bytt minne uten å slå av telefonen
Under bakdekselet finner man også telefonens minnekortplass. Her kan man sette inn minnekort av typen RS-MMC ( Reduced Size MultiMediaCard), som er omtrent halvparten så store som vanlige MMC-kort. Vi likte muligheten til å kunne bytte minnekort mens telefonen er slått på, selv om vi uten tvil foretrekker HotSwap-løsningen til SX1 og N-Gage QD.

Små taster, men herlig joystick
Telefonens nummertaster balanserer på grensen til å være for små, og vil antakelig ikke falle i smak hos de med store fingre. I tillegg så er tastene en smule "slingrete" etter vår mening. Dette øker sjansen for at fingrene glir slik at man kommer borti tasten ved siden av.

Etter litt tilvenning er det allikevel ikke noe problem å knote ned tekstmeldinger i høyt tempo. At tastene er svært responsive er heller ikke noe minus.

Når det gjelder tastene til høyre og venstre for joysticken er vi mindre fornøyd. Disse er omtrent halvparten så store som nummertastene, i tillegg til at de er plassert altfor tett inntil hverandre. Dette gjør at man til stadighet trykker inn flere taster samtidig - et fenomen som lett fremkaller mindre fine fraser.

Joysticken er til gjengjeld en drøm å bruke. Tommelen sitter som klistret hele tiden og responsen er på topp. Dette gjør det til en lek å navigere gjennom telefonens menyer, såvel som å komme seg gjennom banene i de medfølgende spillene.

På 3230s venstre side finner man en dedikert tast for å bruke Trykk Og Snakk, som best kan forklares som en walkie-talkie-funksjon. Dette støttes imidlertid ikke av norske operatører, så denne knappen er foreløpig overflødig.

På oversiden av telefonen finner man av- og på-knappen. Ved å trykke denne inn får man opp menyen for å skifte profiler, noe som er en hendig snarvei. Holder man den inne slår telefonen seg av.

Helt nederst på telefonens høyre side finner man IR-porten.

Vårt største savn er dedikerte taster for å stille volumet under samtaler og spill. Man kan riktignok bruke joysticken til dette formålet, men dette blir knotete når man samtidig skal holde telefonen mot øret.

Kameralinsen er plassert øverst på telefonens bakside. Til høyre for denne finner man et lite speil, noe som gjør det en god del lettere å ta bilder av seg selv. Rundt linsen finner man en opphøyd gummilist, slik at linsen og speilet ikke er det første som smeller i bakken hvis telefonen glipper ut av hendene.

Ikke utskiftbare deksler
Dekslene til telefonen kan ikke skiftes på egenhånd - ihvertfall ikke uten det rette verktøyet. I tillegg har slike operasjoner som kjent en tendens til å fjerne alle rettigheter i garantisammenheng.

Alt i alt er vi svært fornøyd med det designet til 3230, til tross for at tastene kunne ha vært en tanke større. Her får man en knallsolid telefon uten ulyder og andre fysiske skavanker, noe som ikke akkurat kan sies om alle Symbian-modeller.

Nokia 3230 med abonnement

Nokia 3230

Nokia 3230 med abonnement   Les mer »

Nokia 3230   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen